26. september 2011

Die for me av Amy Plum - forfriskende. Endelig en bok som skiller seg ut i fantasymylderet!


What I didn't tell him was that my parents were dead. I referred to them in the present tense and said that my sister and I had moved in with our grandparents to study in France. It wasn't a total lie. But I didn't feel like telling him the whole truth. I didn't want his pity. I wanted to seem like just any other normal girl who hadn't spent the last seven months isolating herself in an inner world of grief.


Sorg er vanskelig å takle.

Det har vært mye hype om denne boka i bloggverden om hvor fantastisk Die for me er. Mye hype gjør meg både nysgjerrig og skeptisk. Jeg fikk tak i boka i begynnelsen av juni, men ventet med å lese den. For jeg tør nesten ikke å åpne en bok som har et fantastisk cover, og som har blitt rost opp  i skyene. Det ble til at jeg ofte smugkikket på den der den sto på hylla. Jeg var redd for å åpne og lese den for jeg var redd jeg kanskje hadde for store forventninger. Så etter mye nøling, åpnet jeg endelig boka og satte i gang. Og før jeg visste ordet av det hadde jeg kommet langt. Sidene bare fløy av sted og jeg bare koste meg med stemningen fra boka som bød både på suspense, litt action og en dose romantikk. Det var litt av alt. Og selv om jeg var skeptisk til at handlingen skjedde i Paris (som er stedet for romantikk) og jeg var redd det ville være for typisk, må jeg innrømme at jeg ble positivt overrasket over at jeg ikke opplevde historien eller settingen som typisk i det hele tatt. Boka er en frisk pust i paranormal romance - sjangeren. Her er det ikke snakk om vampyrer, varulver, zombier, eller andre ting som hersker i denne sjangeren for tiden, men her er det snakk om noe helt annet som jeg ikke vil røpe hva det er for ikke å spoile noe for dere som ikke har lest den.

Dette er en kort omtale for Die for me. Grunnen er at jeg er livredd for å røpe noe for denne må bare leses. Dette er ikke paranormal romance etter standarmetoden, men den byr på noe nytt og spennende, som gjorde meg veldig glad. For oss som leser mye fantasy generelt begynner vel å bli litt lei av den samme malen, men her får vi noe nytt og uventet. Den skiller seg ut i mengden. Det er fremdeles om jente møter mystisk gutt (noe som er typisk i sjangeren), men andre ting i historien er noe mer nytt innen sjangeren og jeg håper at det kommer flere slike bøker som skiller seg litt ut. For mange fantasybøker er veldig like. Så jeg er glad for at jeg endelig fikk somlet meg til å lese Die for me og få et friskt pust innen paranormal romance. Jeg har veldig lyst til å lese neste bok i serien! Og for å være helt ærlig så har jeg aldri skjønt denne team greia og aldri vært i et team, men akkurat nå sier jeg noe som overrasker meg selv: TEAM VINCENT!

Die for me er for deg som liker fantasy og som vil lese noe nytt innenfor den sjangeren istedet for den samme, gamle visa.

Bakpå

My life had always been blissfully, wonderfully normal. But it only took one moment to change everything.

Suddenly, my sister Georgia and I were orphans. We put our lives into storage and moved to Paris to live with our grandparents. And I knew my shattered heart, my shattered life, would never feel normal again. Then I met Vincent.

Mysterious, sexy and unnervingly charming, Vincent Delacroix  appeared out of nowhere and swept me off my feet. Just like that, I was in danger of losing my heart all over again.

Of course, nothing is ever that easy. Because Vincent is no normal human. He has a terrifying destiny, one that puts his life at risk every day. He also has enemies … immortal, murderous enemies who are determined to destroy him and all of his kind.

While I’m fighting to piece together the remnants of my life, can I risk putting my heart – as well as my life and my family’s – in jeopardy for a chance at love?

A stunning novel of life, death and the lengths we go to for love.

Originaltittel: Die for me

Norsk tittel: Våk over meg

Forfatter(e): Amy Plum

Sjanger: Paranormal Romance

Målgruppe: Ungdom

Antall sider: 344

Forlag: Atom/Cappelen Damm


Utgitt: 2011

Min utgave: 2011 (Pocket)

Lest: 18 - 23 september (2011)


Kilde: Kjøpt

Plot: 5

Tittel: 4

Omslag: 6

Baksidetekst: 5

Persongalleri: 5

Skrivemåte: 5

Slutten: 5

Høydepunkt: Forfriskende konsept og veldig givende lesing! Og jeg liker persongalleriet veldig godt!


Lavpunkt: Da er det bare å vente på neste bok, da. Og boka kunne gjerne ha vært lengre. Det gikk for fort unna!


Terningkast: 5

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge, Summer romance reading challenge

3 kommentarer:

 1. Ja, denne boken er god :smile: Jeg liker å være på et team i de bøkene hvor jeg blir litt småforelsket i en av de potensielle kjærstene. Jeg vet ikke helt om Jules i denne boken er ment som en "love interest" men han er uansett min favoritt, jeg er så svak for gutter av den småfrekke typen :oops: Det er morsomt å rive litt kjeft.

  SvarSlett
 2. Denne har jeg på leseplanen i løpet av høsten - har vært nysgjerrig en stund, og nå gleder jeg meg ennå mer!

  SvarSlett
 3. rufsetufsa19:46

  Mari: Ja, Jules er kul. Han er jo den som stjeler showet stort sett, men blir jo så sjarmert over hvordan Vincent behandler Kate :) Skulle ønske at House var en karakter i en bok (han legen fra tv-serien House M.D.). Er ikke han rappkjefta, så vet ikke jeg. Men ville nok ikke ha hatt ham som fastlege :razz: Men det hadde vært stilig å lese om en lignende karakter.

  Silje: Du har virkelig noe å glede det til! :)

  SvarSlett