28. november 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
De tause av Yrsa Sigurdardóttir,  The Good House av Tananarive Due, Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, og Fairy Tale av Stephen King, er fra egen boksamling 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Mørkets tjener - Anne Elvedal
De tause - Yrsa Sigurðardóttir

Antall leste sider:

496 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Den sorte bruden - Anne Elvedal
The Good House - Tananarive Due
300 grader - Pernilla Ericson

Bøker som leses nå:

🕮 Those Who Came Before - J.H. Moncrieff
🕮 Kleptokratiet - Espen Skjerven
🕮 Løpe ulv - Kerstin Ekman
🕮 Aftentid og morgengry - Ken Follett
🕮 Fairy Tale - Stephen King
🕮 Blodmåne - Jo Nesbø
🕮 Den siste festen - Clare Mackintosh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Damen i proseccotåken - Lene Lauritsen Kjølner
⃞   Bastarden - Tonny Gulløv

Har ikke så mye å oppsummere denne gang for ikke mye ble lest i forrige uke. Har ikke lest så lite siden uke 28 ... Jeg vet det for jeg skriver opp i en bok hver dag hvor mange sider jeg leser. Vil ikke at alt skal være digitalt og noen ganger er det raskere å slå opp i en notatbok. Den gamledagse måten. 😈

Mandag leste jeg ut den siste boka i Dødens spill trilogien. Boka heter Mørkets tjener og ble utgitt tidligere i år. Det er en sterk paranormal grøsser trilogi for ungdom. Er ikke spesielt interessert i romansedelen, men heldigvis er det ikke altfor mye av det og det andre var gode elementer. Elvedal har et tøft språk. Har lest trilogien helt siden april, så det er litt trist at det er over. Trilogien skal bli til Tv-serie.

Fredag hørte jeg ferdig denne lydboka: De tause av Yrsa Sigurðardóttir. Har lest noen bøker av henne nå, men synes denne er den svakeste. Til tross for alvorlig tema, så klarte jeg ikke å engasjere meg i historien. Det ble veldig mye tørrprat og lite handling. Ble dessverre lettet over å bli ferdig med denne.

Flere bøker ble jeg da ikke ferdig med. Har ikke hatt dårlig leselyst eller noe, men heller dårlig konsentrasjon og fant ikke flyten i bøkene. Da blir det noe stakkato, så håper lesingen blir mer jevnt denne uka.

I noen dager har jeg lest Those Who Came Before av J.H. Moncrieff. Det er horror og min første bok av henne. Har en annen bok i samlingen av henne som jeg ikke har lest ennå. Den heter The Restoration. Jeg liker fortellerstemmen hennes. I begynnelsen virket det litt ungdomsbokaktig, men de neste kapitlene er mer voksent og det er politi involvert i saken. Så det er horror for voksne. Det var i begynnelsen det bare var litt ungdomsaktig fortalt. Spennende med horror med en slasheråpning, og jeg er spent på fortsettelsen.

I de siste nettene har jeg lest Kleptokratiet av Espen Skjerven som ble utgitt i høst og er tredje bok i Tom Grayston serien. Temaet er aktuelt og nødvendig, men vet ikke helt om det er min type krim. Den er noe saklig. Jeg har ikke noe i mot saklig og alvorlig krim, heller. Leser mye av det også, men tror kanskje at jeg liker Slakt og Blod er tykkere enn vann mye bedre, som er de andre bøkene i serien, men for all del, Skjerven skriver fremdeles godt.

Sammen med en annen bobklogger leser jeg Løpe ulv av Kerstin Ekman. Hun har lest ut boka. Min bok tar det lenger tid å bli ferdig med da jeg sjonglerer mellom en del bøker, og derfor leser jeg ikke i den hver dag, men så ofte jeg kan. Jeg liker den. Jeg liker hovedkarakteren og har veldig sansen for Ekmans naturskildringer. Jeg sitter bare og håper at ulven får leve.

Aftentid og morgengry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King kom jeg ikke videre i forrige uke, heller. Det gjør ikke noe. Som sagt, det har ikke noe med bøkene å gjøre. Det er kjekt å ha bøker liggende som man bruker lang tid på og som man leser når man vil i.

Men har dog lest videre i Blodmåne av Jo Nesbø og har kommet over halvveis i den. Som sagt, er ingen Nesbø/Hole fan, men har likt noen av bøkene. Liker temaet og stemningen i denne da dette er mørk krim, noe jeg ikke blir lei av.

Den siste festen av Clare Mackintosh er en noe fiffig og underholdningskrim. Jeg liker den godt så langt. Litt lei av etterforskere som ligger med hverandre uten å kjenne hverandre, før det viser seg at de skal jobbe sammen. Noe oppbrukt. Men bortsett fra det er det et spennende konsept.

Hvis jeg blir ferdig med noen av disse bøkene, er de neste bøkene på leselista, disse. Damen i Proseccotåken av Lene Lauritsen Kjølner, som er bok nummer åtte i Olivia Henriksen serien. Og den andre boka jeg skal begynne på, er: Bastarden av Tonny Gulløv, som er bok nummer tre i Tusenårsriket. Bok fire, Jernbyrd kom ut på norsk tidligere i høst, så det er bare å lese seg opp.

For forrige uke hadde jeg som mål å bli ferdig med Mørkets tjener av Anne Elvedal, Blodmåne av Jo Nesbø og kanskje Kleptokratiet av Espen Skjerven. Jeg ble ferdig bare med en av dem, som var den førstnevnte: Mørkets tjener.

Målene for denne uka er å bli ferdig med: Those Who Came Before av J.H. Moncrieff, Blodmåne av Jo Nesbø, Løpe ulv av Kerstin Ekman, og kanskje Kleptokratiet av Espen Skjerven og Den siste festen av Clare Mackintosh.

Siden jeg ikke er ferdig med noen av de planlagte bøkene for november ennå, må jeg lese hele dagen de få dagene som er igjen av november og de få siste nettene som er igjen av november. Det skal gå fint det.👿

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar