22. oktober 2021

Helgelektyre(409)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Jente, anonym av Greer Hendricks & Sarah Pekkanen, The Burning House av Neil Spring, Magiske eventyr av Johanna Basford og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling
 
 
Jente, anonym - Greer Hendricks og Sarah Pekkanen (Trykkfeil på sistnevnte på coveret)

Gissel - Clare Mackintosh

The Burning House - Neil Spring

 

På bildet er det to thrillere og en horror.


Tidligere i dag leste jeg ut denne:


Minneskogen - Sam Lloyd

Noen forbinder nok navnet Sam LLoyd med en som var skuespiller. Han døde i fjor og var mest kjent fra Tv-serien Scrubs. Han var også med i Desperate Housewives

Men det er mange med like navn. Sam Lloyd er debutant og hans bok har ikke vært så veldig synlig. Det er en bok jeg har lagt merke til og spart på til mørketiden. Høsten og mørketiden passer fint å lese både horror og dystre thrillere.
 
Denne var riktignok dyster og bør kanskje ikke leses av foreldre?  

Elissa er en tretten år gammel jente som drar av gårde sammen med moren sin for å være med i en sjakkturnering. Da hun går tilbake til parkeringsplassen utenfor hotellet der det hele skjer, for å levere noe i bilen, blir hun kidnappet. Det siste hun husker er er en hvit varebil med et klistermerke eller noe av noen som røyker og hvor det står KUL'N. Hun blir holdt fanget i en slags hule under bakken i en skog, under et forfallent hus. Skogen blir kalt Minneskogen av Elijah, som er ett år yngre enn henne, og som jevnlig besøker henne. Han virker uskyldig, og hun skjønner ikke helt hvordan han passer inn i det hele. Samtidig er det en annen som også besøker henne jevnlig, som av og til har med mat, og hun kaller ham udyret. Han tvinger henne til å si ting hun ikke vil mens hun blir iflmet. Udyret legger det ut senere på YouTube. Vil moren til Elissa og politiet finne henne før det er for sent, og har det vært andre ofre før Elissa?

Jeg liker Minneskogen og det er en god bok på mange måter, men det var ikke alt jeg var begeistret for. Elissa er som kjent et sjakkgeni og i hulen hun befinner seg i maner hun frem et sjakkbrett. En person går til B7. Skuffen på  Y8. Dobøtta er på B3 osv. Sjakkgeni eller ikke, så tviler jeg på at en tretten år gammel jente ser for seg verden som et sjakkbrett. Det er ikke helt troverdig. Jeg liker å se sjakk, men det ble litt masete med sjakkrutene som nevnes ofte. God og leseverdig bok, men følte det bare manglet noe. Aner ikke hva.

I noen netter har jeg lest Gissel av Clare Mackintosh. Det er min tredje bok av henne. Hun var politi før hun begynte som forfatter på heltid. Er ingen storfan av bøkene hennes, men synes hun har en naturlig fortellerstemme. Ikke så mange overdrivelser som man er vant til å se i thrillere.
 
Den er om Mina som har et turbulent familieliv. Hun og ektemannen sliter med en del problemer, og sammen har de adoptivdatteren, Sophia som har et snev av seperasjonsangst, som trengs mye tålmodighet med. Uka før jul pleier Mina og Adam å tilbringe tid sammen, men i år må hun jobbe. Flyselskappet hun jobber for som flyvertinne, skal bli den første til å fly direkte fra London til Sydney og turen tar 20 timer. Passasjerene er temmelige ulike og vi får også et lite innblikk i noen av deres liv. Jomfruturen blir mer spennende enn beregnet, for Mina kommer over en konvolutt med navnet hennes på. Hun er nødt til å følge noen instruksjoner. Er det bare en spøk, eller er det noen som holder øye med henne. I så fall, hvorfor?
 
Jeg liker intensiteten i boka, og de fleste karakterene er interessante å lese om, spesielt Adam, ektemannen til Mina. Liker også thrillere med transport i fokus hor man sitter bare og venter på det verste. Eneklte vendinger er åpenbare og typiske, men Gissel er grei underholdning. Jeg kjeder meg ikke.

Tror kanskje jeg blir ferdig med Gissel i løpet av helga. Spørs på tempoet i boka og mitt eget lesetempo. Uansett om jeg blir ferdig eller ikke, skal jeg tjuvstarte på The Burning House av Neil Spring. Jeg leste min første bok av Neil Spring tidligere i år, og fikk øyeblikkelig sansen for fortellerstemmen hans. Den er både nøktern og har mye atmosfære. Bøkene hans er også delvis basert på en sann historie. Den første boka jeg leste av ham var The Ghost Hunters og bakerst i boka hadde han med en oversikt over hva som var sant eller ikke når det gjaldt historien boka var basert på. Håper han har med en slik oversikt i The Burning House, også. Har ikke turt å sjekke, for ikke å få med meg siste setning i boka og spoile meg selv helt. Det er jo helt unødvendig.

Senere i dag, begynner jeg sannsynligvis å lese Jente, anonym av Greer Hendricks og Sarah Pekkanan. Har påpekt det før, men sier det igjen så det ikke blir rotete. Sistnevnte heter Pekkanen og ikke Pekkanen. Jeg har lest en bok av dueon før og det var The Wife Betweeen Us. Den likte jeg ikke i det hele tatt, men jeg liker å gi forfattere nye sjanser. Bortsett fra mine favoritter, bryr jeg meg ikke så mye om hvem som har skrevet bøkene jeg leser, så lenge plottet virker interessant.

Hva den handler om og mening venter jeg med til mandagsinnlegget, etter å ha blitt bedre kjent med boka. Liker ikke å skrive så mye om en bok jeg ikke har begynt på. Det virker unaturlig.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:
 

Motivet er fra denne boka: 
 
Magiske eventyr - Johanna Basford
 


En verden av verdener - Kerby Rosanes

Både lesing og fargelegging er tidkrevende, men det går vel fremover på et vis ...

God helg.

Ukas låt: Ghetto Supastar (That is What You Are) - Pras ft. Mýa, Ol' Dirty Bastard

10 kommentarer:

 1. Jeg likte Gissel godt. Men den er ikke for folk med flyskrekk (jeg har hatt, og den kan aktiveres under turbulens og dårlig vær- men det gikk greit å lese boka).
  Minneskogen har jeg også spart på, gleder meg til å lese den, men nå har jeg flere spennende jeg vil lese- de tar liksom aldri slutt.
  God lesehelg Ina:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Har heldigvis ikke flyskrekk. Er veldig avslappet til det meste, men kan godt forstå hvorfor noen har det. Gissel er slett ikke verst og det er ikke ofte man leser bøker med slikt tema.

   Kjenner til det problemet. Har mange i ventebunkene som jeg vil lese. Det er vanskelig å prioritere bøkene når det er så mange man har lyst til å lese. Man får bare begynne et sted. =)

   Tusen takk og i lige måde. Er du fortsatt på Rhodos eller har du kommet hjem? =)

   Slett
  2. Kom hjem for en uke siden, til regn og regn og regn.. Skjønt i dag var det sol, var en tur i byen, skrekkelig mye folk pga toilldag, visste ikke det. Var på et arrangement på teatret.

   Slett
  3. Det var regn, regn og regn uka før der også mens du var bortreist. Men foretrekker regn fremfor sommeren. Håper det var et spennende arrangement på teatret. Vet ikke hva som går for tiden, det er mange år siden jeg var der.

   Slett
  4. Det er jo streik enda, så mye er satt på vent. Ddt går noe i Teaterkafeen på lørdager. Mister Bufero , en komedie, tror jeg.

   Slett
  5. Vet godt det er streik ja, selv om jeg ikke vanker der. Håper det ordner seg etter hvert nå som det har blitt åpnere angående det sosiale.

   Slett
  6. Og i dag ble den avblåst, streiken.

   Slett
  7. Godt å høre. For leit at det er streik når folk endelig kan oppleve kultur igjen.

   Slett
 2. Det går alltid framover. Selv når vi tror vi går bakover. Vi er alltid i endring. Alltid i utvikling. Noen ting som leseing og fargelegging har flere funksjoner - og det fungerer bra om man ikke haster, men bruker tid. Mindfullness og sånt ...
  Jeg har lyst til å lese Minneskogen. Avventer til jeg har lest omtalen din.
  Håper helgen er grei :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Du forklarer ting på en enkel måte og det er sant det som sies i kommentaren din. Det går jo litt frem og tilbake. Alt er vel som man ser på det. Litt som den jenka dansen, to skritt frem og noen ekstra skritt tilbake. =)Kunsten er å holde seg opptatt med noe.

   Minneskogen ble ingen favoritt, men den var interessant. Skriver om den enten i morgen eller neste uke. Se hva man rekker.

   Helgen har vært som vanlig med lesing, gaming og fargelegging. Har ikke så mye mange hobbyer. =) Håper det skjer mer i Oslo.

   Slett