18. juni 2021

Helgelektyre(391)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Shape of Darkess av Laura Purcell, En verden av verdener og Mythomorphia av Kerby Rosanes  er fra egen boksamling
Legg verden bak deg - Rumaan Alam

The Shape of Darkness - Laura Purcell

The Stand - Stephen King


Forrige tirsdag leste jeg ut denne:

Kvinnen som forsvant - Emily Gunnis

En bok som tok noe tid å komme seg gjennom på grunn av lang tidsperiode og skifting av perspektiv, men foretrekker slike bøker. Så jeg kjedet meg ikke. Den var heller ikke rotete, både når det gjaldt tidsperiode og skifting av forteller.
 
Den er om Rebecca som nekter å fortelle om den natten foreldrene hennes døde. Hvorfor?
 
Man blir kjent med halvsøstrene Jessie og Iris. Jessie er gravid og etter fødselen, flykter hun fra sykehuset. Vil hun og barnet bli funnet i live? Iris er journalist og hun blir satt på saken om Jessie. Det er bare et problem. Sjefen hennes vet ikke at det er Iris halvsøster. Hvor lenge kan Iris skjule det? Uansett hvor kompleks saken er for henne, er hun på en måte nødt til å ta oppdraget for ikke å miste jobben.
 
Harriet blir man kjent med fra etter andre verdenskrig da hennes mann kommer hjem, og han er nesten ikke til å kjenne igjen. Han er blitt forandret og Harriet er redd ting skal bli verre. Er det trygt å ha ham hjemme etter en traumatisk tid?
 
En god bok om hemmeligheter og generasjonsskildringer. Hele anmeldelsen kan leses her.

I litt over en uke har jeg lest The Shape of Darkness, men jeg klager ikke. Liker stemningen veldig godt i den. Den er ikke spesielt uhyggelig, men mest interessant og inneholder en av de bedre spiritismescenene jeg har lest.

Handlingen i boka er litt gammeldags, noe jeg har sansen for. Den er om Agnes Darken som er silhouette kunstner. Hun klipper ut profilene til kundene sine på papir som de har på veggen sin istedet for fotografi. Hun bor sammen med nevøen sin og moren sin, og hun tjener ikke stort, men nok til å få verden til å gå rundt. Da det ser ut som at kundene hennes dør etter tur, muligens blir myrdet, er hun redd for at målet for mordenren, er hennes eget yrke, eller kanskje henne selv. Eller er det bare noe hun innbiller seg? Hun oppsøker et medium i et håp for svar. Et medium er som kjent en person som har evne til å kommunisere med de døde, og dette mediumet er et barn og er albino. Kan de sammen få noen svar på det som skjer rundt Agnes Darken, og er spiritisme egentlig så lurt?

Dette kan nok virke som vanlig gotisk horror, men det er det ikke. Liker handlingen og stemningen og det er en slik bok man leser mer i enn det man først har tenkt. Kommer til å lese mer av Purcell etter denne, for har veldig sans for fortellerstemmen hennes.

Ved siden av bøkene pløyer jeg meg sakte, men sikkert i langtidsprosjektene House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King. Det går tregt, men det gjør ikke noe. Ser bare lite poeng i å oppsummere dem hver uke da det er lenge til jeg blir ferdig med dem. Men synes det er kjekt med noen bøker ved siden av hovedbøkene, slik at man kan veksle litt på bøkene som man vil, og samtidig ikke ha noe stress. Greit å bruke kort tid på noen og lenger tid på andre.
 
For noen dager siden begynte jeg å lese Legg verden bak deg av Rumaan Alam, som er en underlig og interessant thriller så langt. Hva den handler om og mer utdypning blir i neste uke. Har lest en del sider, men liker å bli bedre kjent med en bok først.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette.
Motivene er fra denne boka: 

Mythomorphia - Kerby Rosanes
Motivene er fra denne boka:  
 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
God helg. 

Ukas låt: Sweet Transvestite - Tim Curry i The Rocky Horror Picture Show

7 kommentarer:

 1. For lenge siden jeg har sett The Rocky Horror Picture Show. En artig tilfeldighet: fikk akkurat et bilde av datteren min utkledd som Dr Frank - n Furter :) Har du sett denne filmen ofte?
  Forresten: Fine fargelegginger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Da er det på tide å se den. =)

   Ser den i hvert fall en gang i året siden det er en av favorittene og man legger alltid merke til noe nytt. Husker jeg hatet filmen første gangen som ung for likte ikke musicaler, men filmen har vokst til å bli en av favorittene. Tim Curry er jo fascinerende og har alltid hatt rare roller. Liker at denne filmen er så sær.

   Takk. Må lese mer istedet for bare å fargelegge. =)

   Slett
  2. Haha! Jeg likte heller ikke musicaler da jeg var ung. Fortsatt ikke førstevalg om jeg skal se en film. Denen ser jeg fordi den er deilig rar og ikke fordi det er en musical. Tim Curry er rå!
   Det er sommer og du kan gjøre det du har lyst til! Bøkene venter :)

   Slett
  3. Ikke jeg heller. Ikke alle musicaler har fristet, men The Rocky Horror Picture Show er overlegen både når det gjelder musikk og skuespilleri. Det finnes ingen skuespillere som Tim Curry lenger. De som tør å slå seg løs. Godt at man har de gode, gamle filmene å lene seg på, siden det produseres så mange unødvendige remakes.

   Det har du rett i. Men man må lese litt innimellom også siden bokbunkene bare vokser og vokser. De krymper ikke når man kjøper en god del selv også. =) De leses ikke av seg selv.

   Slett
 2. Du har alltid mye på gang både med den fine fargeleggingskunsten din og i bokverdenen. Jeg liker når vi leser de samme bøkene, og i det siste har jeg frydet meg over at vi har gitt noen bøker den samme "dommen".
  Håper det kommer en omtale av Kvinnen som forsvant, den fikk jeg lyst å lese. Ha en super søndag Ina, nå fordufter tåken her, så når jeg har spist sconsene som dufter himmelsk fra ovnen, blir det en tur ut i solen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Tine. =) Er så dårlig på å kjede meg, så må alltid være opptatt med et eller annet. Det er da jeg trives best.

   Etter litt regn i noen dager, var det sol og oppholds utover dagen. Men månedsskifte mai/juni var det nesten sommer. Sconse er godt, og håper at det smakte. Skulle ønske jeg hadde bakeferdigheter som deg, men det har jeg dessverre ikke. Har litt kjøkkenskrekk.
   Her er link til Kvinnen som forsvant: http://ibokhylla.blogspot.com/2021/06/kvinnen-som-forsvant-av-emily-gunnis.html Skrev det for noen dager siden, og gjerne gi boka et forsøk. Syntes den var engasjerende. =) Nyt sola!

   Slett
  2. Glemte å nevne at det er gøy når meninger klaffer. Ofte har det vært bøker jeg ikke har likt men andre har likt dem, og omvendt. Spennende med delte meninger og også når man er enige. =)

   Slett