12. mars 2021

Helgelektyre(377)

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Beauty of Horror av Alan Robert og Historier fra Midnattsmaskeraden av Hanna Karlzon, er fra egen boksamling

 

Poppy - Kristine Getz
Friheten - Arne Dahl
Korrektur av et sorgens kapittel - Eivind Riise Hauge

Natt til torsdag leste jeg ut denne:

De andre - C.J. Tudor

Denne psykologiske thrilleren har en av de bedre begynnelsene jeg har lest på en stund. Den er om en far som får seg en ubehagelig overraskelse på veien. Foran seg kommer det en bil som er rusten og gammel. På bakdelen har den mange klistermerker med mange merkelige utsagn. Han blir skremt når han får se en jente dukke opp i bakruta til den fremmede bilen. En jente som ser helt lik ut hans egen datter og gjennom vinduet ser han at hun sier pappa. Det må være innbilning for datteren hans sitter jo ikke på med en fremmed. Han kjører innom nærmeste bensinstasjon for å ringe hjem, og får seg enda en ubehagelig overraskelse, og ingenting er som før. Tre år senere, kjører han i håp om å finne denne karakteristiske bilen. Det er den eneste muligheten for at han kan kanskje kan finne datteren sin på, hvis det ikke er for sent.

God og medrivende start og gode karakterbeskrivelser, men denne thrilleren disker opp for mange tilfeldigheter, og det blir ikke helt troverdig for min del. Ble heller ikke bgeistret over slutten som ble noe typisk.

Som sist helg leser jeg fremdeles Poppy av Kristine Getz. Den er aktuell og interessant, men kanskje noe treg? Den er om Flotte Lotte som er en av landets store toppbloggere som deler store deler av sitt liv gjennom sin blogg. Hun driver bloggen sammen med sin mann. Sammen har de datteren Poppy, og boka dreier seg en stor del om eksponering av barn. Hun får lite privatliv siden foreldrene hennes ofte deler bilder av henne på Internett. Det gir folk forskjellige meninger. Mens foreldrene hennes en helg skal på spahotell, skal Poppy være hos farmor og farfar, men det tar ikke lange tiden før hun er forsvunnet. Hvem har tatt henne og hvorfor? Er det noen som vil familien noe vondt, eller er det en gal fan?

Emer Murphy er egentlig sykmeldt etter en spesiell episode på jobb, men ved en tilfeldighet blir hun slengt ut i saken med makker Mons Tidemand. Emer vil bevise for alle at hun er sterk nok for jobben. Som sagt, en interessant krim, men har ikke helt sansen for etterforskerne.

I natt begynte jeg å lese Friheten av Arne Dahl. Arne Dahl heter egentlig Jan Arnald og jeg har ikke lest noen bøker om Sam Berger og Molly Blom tidligere, men regner med at det går bra likevel. Er ikke så nøye med å lese en serie i kronologisk rekkefølge. Det kommer an på hvem som har skrevet den og hva slags serie det er. 

Friheten er om Sam Berger som føler han har mistet alt. Kjæresten hans ser ut til å være forsvunnet, og hun er gravid. Han har prøvd alt for å finne henne. Han føler han mislykkes på jobb og privat. Noen prøver å få ham til å søke profesjonell hjelp, men vil han godta det? Litt lei av etterforskere med familietraumer og tragedier, men klarer vel å komme meg gjennom denne også.

I løpet av helga blir jeg nok ferdig med krimboka Poppy, og da blir det tid for litt roman, som kanskje er lenge siden sist, og denne gang blir det: Korrektur av et sorgens kapittel av Eivind Riise Hauge. Har merket meg navnet hans før, men ikke lest noe av ham tidligere. Denne er skrevet som monolog. Er ikke vant til det. Leste Dolores Claiborne av Stephen King i fjor, som også er skrevet som monolog. Husker det tok litt tid å venne seg til formatet i begynnelsen, men så gikk det lettere. Det vil nok gå bra med denne også. Kjenner ikke så mye til innholdet til boka ennå, og det er sånn jeg foretrekker et før jeg begynner på en ny bok.


Siden sist helg har jeg fargelagt dette: 
 
Motivet er fra denne boka:
 
The Beauty of Horror: A Goregeous Coloring Book - Alan Robert


Motivene er fra denne boka:
 
Historier fra Midnattsmaskeraden - Hanna Karlzon

God helg.

Ukas låt: Bad Girls - M.I.A.

12 kommentarer:

 1. Bad Girls er den beste road trip låta!
  Korrektur boka var en hit for meg. Håper du liker den.
  Forresten: Fine fargelegginger :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, den er slett ikke verst. Liker attituden til M.I.A. og budskapet i videoen.
   Håper ikke jeg blir noen gledesdreper angående korrekturboka. Har opplevd mange ganger at andre liker bøker jeg ikke har likt, og omvendt. Det skal ikke være lett!

   Tusen takk og god helg!

   Slett
  2. Greit for meg om du ikke liker Korrektur boka, men den fortjener å bli lest av mange. Å lese bøker er jo personlig. Jeg forventer jo ikke at alle skal like det jeg liker eller at jeg skal like alt du liker. Phu :)

   Slett
  3. Jeg vet. Bøker er like personlig som musikk og filmer, og dermed kan det oppstå forskjellige meninger. I diverse kommentarfelt på youtube eller forum, er det nesten krig hvis noen ikke er enig. Det er litt komisk.

   Slett
  4. Enig! Alle kan ikke - og bør ikke like det samme. Det jeg synes er trist/artig er når man sier noe er dårlig fordi det ikke er ens egne preferanser. Jeg leste nettopp en dame som mente en bok var dårlig for den handlet om utroskap og det liker hun ikke. Det er jo greit at hun ikke liker boken - så hva - men det gjør jo ikke boken dårlig.
   Føler litt mange forveksler det objektive/subjektive

   Slett
  5. Ja, synes de delte meningene er mest interessant og at andres meninger også bør respekteres. Det er jo boka man diskuterer og ikke noe annet. Det kan gå fort over styr, så er ikke med i mange diskusjoner, for på nett kan mye mistolkes og ting blir misforstått. Det er leit.

   Tror mange forveksler det objektive/subjektive for det er fort gjort. Regner med at jeg har gjort det selv også. Meninger om ting man liker er uansett veldig interessant å lese om, for mange har forskjellige oppfatninger av ting.

   Slett
  6. Enig med deg :)

   Slett
 2. Kjedelig når en bok har så bra start, men ikke klarer å opprettholde det.
  Flotte fargelegginger, Ina! Ha en fin søndag :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, det er nesten frustrerende. Det samme med filmer også. Noen bøker og filmer har en sterk og engasajerende start, men så forsvinner spensten på en måte. Det er synd at man ikke alltid blir like engasjert fra start til slutt. Men det er nok krevende å levere noe stødig hele veien.

   Takk, Birthe. Det er avhengighetsskapende og man misunner de som tegner så mange fine, detaljer. Det hadde vært gøy å kunne det. I lige måde. Her har det vært stor og oppholds etter noen stormfulle dager.

   Slett
  2. Sant det, kan ikke være enkelt å holde spensten hele tiden, men når man først finner en bok eller en film som er slik, ja da huskes den!

   I dag var det endelig fint vær her i Bergen og vi har vært mye ute på jobb. I det siste har jeg slitt med leselysten, eller det har vært at tiden ikke strekker ordentlig til. Må rett og slett ha et avkrysningssystem i almanakken :))

   Slett
  3. Ja, det er vanskelig å finne slike perler og det skjer sjeldnere og sjeldnere, og håper på å finne en slik perle snart igjen. Det er for lenge siden sist. =)

   Har ikke hat t mye leselyst jeg heller. Den har vært dårlig siden slutten av januar, men begynner så smått å komme tilbake igjen. Vet hvordan det er, og det er kjipt når det skjer. Det hjelper jo ikke å se på bøkene. De skal jo leses ogs å. =) Håper i får leselysten raskt tilbake på plass igjen! Gjerne del avkryningssystemet med meg, hvis du føler det er til hjelp. Man trenger litt inspirasjon til å bli engasjert igjen, av og til. =)

   Slett
  4. Jeg har jo blant annet Atwood og Brontë fremdeles, der er det alltid perler å finne :) Men leselysten er det verre med! Skal sende deg et bilde av skjemat, det er egentlig bare bokser for hver dag :)

   Slett