30. september 2011

Fallen av Lauren Kate - har lest bedre bøker fra samme sjanger

She glanced again at Daniel. He took his glasses off and slid them inside his jacket, then turned to look at her.

His gaze caught hers, and Luce watched as his eyes widened and then quickly narrowed in what looked like surprise. But no - it was more than that. When Daniel's eyes held hers, her breath caught in her throat. She recognized him from somewhere.

Hva er de mørke skyggene?


Helt siden Luce var en liten jente har hun sett skygger som ingen andre kan se. Da hun konstant beskrev disse skyggene (som av og  til laget lyder) til foreldrene, som ikke kunne se eller høre det Luce så, blir de bekymret for henne. De sender henne avgårde både til øyelege, ørelege, og til og med til psykolog.

Litt eldre blir hun elev på en skole hvor hun skal bo sammen med kun 80 elever. Hun får ikke bruke mobiltelefon. Hun må låne telefon på skolen for å ringe bare en gang i uka. Skolen ligger ganske øde til og Luce er ikke sikker på om hun vil føle seg hjemme der. Mens hun prøver å venne seg til å være hjemmefra uten mobil, tilpasse seg på skolen og gjøre det hun skal, blir hun oppmerksom på Daniel. Av en eller annen grunn føler hun at hun allerede kjenner ham.

Boka er fet, og fete bøker skremmer ikke meg og den har et nydelig og mystisk omslag. Selv om jeg har lest og hørt blandede tanker om denne boka, måtte jeg bare lese den selv og se hvor godt jeg ville like den. Jeg gledet meg veldig til å lese den for den virket jo interessant, men handlingen var umåtelig langdryg. Jeg slet i begynnelsen med å komme i gang, og jeg slet også videre å holde interessen oppe. Det gikk litt tregt til fantasy å være og jeg skjønner jo også at dette er første bok i en serie, men første bok skal jo være litt fengende også. Litt underholdende ble det etter hvert, men stadig irriterte jeg meg over Luce. For meg ble hun litt vel sytete. Vi skjønner jo at hun er gjennom en vanskelig periode og alt det der, men likevel ble det for mye syting. Jeg følte heller ikke at jeg brydde meg noe særlig om resten av persongalleriet. Jeg fikk ikke riktig tak på alle (om dere skjønner hva jeg mener).

Jeg ville jo så gjerne like boka for både omslaget og baksideteksten gjorde at jeg gledet meg fryktelig til å lese den. Men … selv om jeg likte deler av boka, så syns jeg at jeg aldri fikk helt taket på storyen eller brydde meg noe særlig om den. Og trekantdrama tror jeg ikke er helt for meg i bokserier? Det blir ikke helt realistisk eller spennende. Det blir mer som tam suppe for min del. Jeg liker både urban fantasy og  paranormal romance godt, men slike trekantstoryer er jeg vel ikke stor fan av, dessverre. Vet ikke hvorfor. Vanskelig å forklare.

For meg ble Fallen en skuffelse. Jeg ville som sagt gjerne like den, og jeg liker den litt, men jeg ble dessverre ikke helt betatt. Jeg  kom meg aldri helt inn i storyen. Det var jo noen spennende sider, men altfor få for meg. Så Fallen ble aldri en stor happening for meg. Jeg ventet på de store spenningskurvene, men de kom jo aldri, og da ble jeg sittende igjen og undre over hvordan en så fet bok kan utelate de store spenningsmomentene. Boka  hadde jo rikelig med plass, men  i stedet ble sidene fylt med for mye vrøvl og ventetid. Kommer muligens til å lese neste bok, Torment, men jeg velger ikke å bestemme det akkurat her og nå. Helt overbegeistret er jeg i hvert fall ikke. Beklager.
Bakpå
SOME ANGELS ARE DESTINED TO FALL.

Instant. Intense. Weirdly familiar ...

The moment Luce looks at Daniel

she knows she has never felt like this before.

Except she can't shake the feeling that

she has ... and with him - a boy she doesn't

remember ever setting eyes on.Will her attempt to find out why

enlighten her - or destroy her?Dangerously exciting and darkly romantic,

FALLEN is a thrilling story about forbidden love.'Dark and romantic, an absolute

blinder of a book' Sun


Originaltittel: Fallen (Fallen #1)

Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk

Forfatter(e): Lauren Kate

Sjanger: Paranormal Romance

Målgruppe: Ungdom

Antall sider: 452 + smakebit til neste bok, Torment

Forlag: Doubleday

Utgitt: 2009

Min utgave: 2009 (Pocket)

Lest: 23 - 25 september (2011)

Kilde: Kjøpt

Plot: 3

Tittel: 3

Omslag: 5

Baksidetekst: 4

Persongalleri: 3

Skrivemåte: 3

Slutten: 4

Høydepunkt: Nydelig cover og lovende konsept.

Lavpunkt: Mye svarte ikke til forventingene og da blir jeg selvfølgelig skuffet.

Terningkast: 3

Leseutfordring: 100 Books In a Year Reading Challenge, Summer Romance  Reading Challenge

4 kommentarer:

 1. En god og ærlig omtale, Rufsa! Jeg tror ikke jeg kommer til å lese denne boka, men den har et virkelig vakkert cover :-)

  SvarSlett
 2. Anonymous19:43

  Vet du om boka har kommet ut på norsk? :)

  SvarSlett
 3. rufsetufsa20:44

  Riktig. Vakkert cover, men skulle ønske det dekket over et mer verdig innhold ;) Det ble litt for mye stakkars meg i lengden og jeg brydde meg ikke så mye om hva som skjedde. Kjedelig når en bok er sånn :( Så du kommer ikke til å gå glipp av noe :)

  SvarSlett
 4. rufsetufsa21:05

  Anonym: Ingen norsk utgave ...foreløpig.

  SvarSlett