7. juni 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, Der hun lå av Kimberly McCgreight, er fra egen boksamling 
 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Elskeren - Helene Flood
Knokkelstøv - Anders Moe

Antall leste sider:

565 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Der hun lå - Kimberly McCreight
🖉 Elskeren - Helene Flood
🖉 Syndebukken - Sofie Sarenbrant

Bøker som leses nå:

🕮 Kvinnen som forsvant - Emily Gunnis
🕮 Uvigslet jord - Agnes Lovise Matre
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   The Shape of Darkness - Laura Purcell
⃞   Legg verden bak deg - Rumaan Alam

To bøker ble lest i forrige uke. En psykologisk thriller og en krim.

Forrige mandag leste jeg ut Elskeren av Helene Flood, som jeg overraskende nok likte litt bedre enn Terapeuten som var både tam og en smule kjedelig. Elskeren hadde mer spenst og stil. Den er om Rikke som risikerer å miste alt siden hun er utro og ligger med en av naboene i firemannsboligen sin. Hun er gift med Åsmund hun har vært kjæreste med siden ungdomsårene, og sammen har de en datter og en sønn. De trives på Tåsen og lever et normalt liv. Men da en av naboene deres i firemannsboligen blir funnet drept, blir Rikke stresset og håper at utroskapen ikke avsløres, og alle mistenker hverandre. Blir den skyldige avslørt og kommer Åsmund til å finne ut at hun har vært utro?

Kryptisk og artig psykologisk thriller. Det var ikke selve saken som interesserte meg, men folka i firemannsboligen. Dynamikken, særheten, hemmelighetene og i det hele tatt. Glad jeg ga denne boka en sjanse selv om jeg ikke likte Terapeuten så godt.

I går formiddag leste jeg ut Knokkelstøv av Anders Moe. Den var kanskje litt typisk amerikansk aktig når det gjelder torpedomiljøet, men det gjorde ikke noe. Den er om Tommy som har skuffet mange oppgjennom årene på grunn av sine valg og miljøet han vanker i. Som torpedo har han gått glipp av mye når det gjelder sin egen familie, og nå når hans Lise er drept i en ulykke, vil han slutte som torpedo med tanke på tenåringsdatteren Tina. Han vil unngå at det skjer henne noe, og begynne å bli mer ansvarlig på mange måter, men det er vel ikke bare, bare å valse ut av et slikt miljø han har vært i mange år?

Selv om boka er noe brutal og gangsteraktig, har Tommy også en god del humor. Språket er tøft og levende. Hadde ikke noe å si om slutten ble noe typisk og som man trodde det ville bli, for det er ikke en bok man kjeder seg med. En god debutbok.

Flere bøker rakk jeg ikke. Trodde jeg ville bli ferdig med Uvigslet jord av Agnes Lovise Matre, men det ble jeg ikke. Det gjør ikke noe. Ikke alt går som planlagt og noen bøker trenger mer tid. Ikke noe galt i det. Jeg liker den så langt. Den hadde en noe rolig start, men så ble det mer flyt etter hvert. Dette er hennes tredje bok om Beng Alvsaker, og boka veksler mellom 2018 fortid, så langt tilbake som 1983. Boka er både alvorlig, morsom og noe trist. Det er en bok med mye stemning. Den tar opp om det å være annerledes og kanskje føle seg annerledes angående legning, og at det ikke alltid er akseptabelt når det gjelder småsteder. Noen mennesker er jo snevre og gammeldagse. Noe også denne boka har noen eksempler på. Den er om en kvinne som gjør grovarbeid i hagen da hun kommer over noe som ligner deler av menneskebein. Har det noe med noen som forsvant for mange år siden, eller er det noen andre? Bengt Alvsaker vikler seg inn i en sak som virker større enn det er, og det blir ikke lettere da en politikollega forsvinner.

Spennende krimbok med aktuell tema. Er spent på fortsettelsen.

Etter å ha lest Knokkelstøv i går, orket jeg ikke å begynne på en ny bok med det samme. Noen ganger begynner jeg på en ny bok samme dag. Det varierer litt. I dag begynte jeg å lese Kvinnen som forsvant av Emily Gunnis. Et navn jeg ikke har merket meg før. Hun har gitt ut en bok tidligere. Dette er en en blanding av krim og mysterie. Harvey blir oppsøkt av politiet fordi datteren hans som nettopp har født på sykehuset, har tatt med seg barnet og rømt. Hvorfor? Dette er også et mysterie hvor fortid flettes inn i nåtid, så dette er ikke hele konseptet i boka, men siden jeg ikke har kommet så langt, vil jeg bli bedre kjent med den før jeg sier noe mer om handlingen. Men liker stemningen og karakterene så langt, så kjeder meg ikke.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg House of Leaves av Mark Z. Danielewski ogThe Stand av Stephen King. Det er langtidsprosjekter som jeg leser litt av og på.

Blir nok ferdig med Uvigslet jord om ikke lenge da jeg har få sider igjen og da er neste bok: The Shape of Darkness av Laura Purcell. En horrorbok som kom ut i januar i år. Usikker på om jeg blir ferdig med Kvinnen som forsvant før uka er over, men hvis jeg blir det, er neste bok på leselista: Legg verden bak deg av Rumaan Alam. En bok jeg har sett på i det siste og som virker interessant.

Så det blir litt mørk og variert lesestoff i denne uka også, og liker bøkene jeg leser så langt.

1 kommentar:

  1. Spent på hvordan du vil like Alam sin bok. Leste den i fjor og frydet meg over språket. Vurderer å lese den på nytt.
    Kult at du likte Knokkelstøv.

    SvarSlett