11. januar 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Inneholder eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, er fra egen boksamling

 

Bøker jeg leste i forrige uke


✔ Den nye jenta - Daniel Silva
✔ Tusenårsriket - Tonny Gulløv

Antall leste sider:

569 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

 🖉 Hekser og fuglekikkere - Magne Hovden
 🖉  Tre menn til Vilma - Gudrun Skretting
🖉  Den nye jenta - Daniel Silva

Bøker som leses nå:

  🕮 Nattsangeren - Johanna Mo
🕮 Kongen - Tom Egeland
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski

Planlagte bøker denne uken:

⃞   Vikingene og orakelet, Nordlys, 2 -  Malin Falch
⃞   Mot mørket - Peter Serck
 
Forrige onsdag leste jeg ut Den nye jenta av Daniel Silva. Trenger ikke å si så mye om den siden det er skrevet en anmeldelse. Men kort fortalt: Den er om Gabriel Allon som får i oppdrag om å hjelpe Khalid, kronprinsen i Saudi-Arabia med å finne datteren hans som er blitt kidnappet. Kronprinsen er kontroversiell fordi han vil forandre på mye i sitt land. Gi landet mer likestilling og ytringsfrihet, noe ikke alle liker. Vil han få datteren trygt tilbake? 

Spennende spionthriller med mye fart og som er lett å leve seg inn i. 

Natt til fredag leste jeg ut Tusenårsriket av Tonny Gulløv som tok meg litt tid å komme gjennom, men den var ikke kjedelig. Det er en brutal og humoristisk vikingsaga. Den tar litt tid å komme seg inn i begynnelsen, men så går resten av seg selv. Den er om Ulv som er en skipstrell og har ikke tenkt å være det resten av livet. Han vil smake på friheten igjen og bevise at han er en ekte kriger. Problemet er bare at han er fjorten somre. Kommer noen til å ta ham seriøs med tanke på den unge alderen? En brutal, voldelig og en bok med mye humor. 

Jeg leser fremdeles Nattsangeren av Johanna Mo, men har i det minste fått litt fremgang de siste dagene. Den er litt treg og består litt av gjentakelser. Den er om Hanna Duncker som kommer tilbake til hjemstedet Öland etter mange år i Stockholm. Hun er politietterforsker, og mange vet om henne på grunn av faren hennes som satt inne i ti år for mishandling og drap. Hun er redd for å leve i hans skygge resten av livet. Hun får møte sin tidligere venninnne da hun jobber med en ny drapssak. En femten år gammel gutt er funnet drept og moren hennes, er Hannas tidligere venninne. Vil de bli venninner som før i tiden, og kommer hun og kollegaene hennes til å finne den skyldige?
Som sagt, en noe langdryg og gjentakende krimroman, spesielt det om faren hennes. Den er ikke kjedelig og har noen spennende sider ved seg, men er ikke helt revet med.

Sammen med en annen bokblogger leser jeg House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og kommer ikke med noen oppsummering nå heller, for den er litt hard å få tak i. Vil gjerne forstå den bedre selv før jeg deler det. Men liker mystikken og at den er surrealistsik. Er spent på hvordan det hele avsluttes.

Natt til i dag lest jeg ut Hjertets bakvegg av May Sissel Vadla. Det var en svært kort bok, men likte den bedre enn forventet. Det er en frittstående oppfølger til Det som sies høyt. Den er om Brit som eier en blomsterhandel. En kvinne kommer innom og Brit føler et bånd til henne, og inviterer henne på te i pauserommet. Uten at de avtaler det, blir det på en måte en rutine at hun kommer innom av og til, drikker te og prater med hverandre. Brit føler et slags bånd til noen av kundene sine, og slår av en prat og spanderer te til noen av dem. Har disse menneskene noe til felles? En underlig, men spennende roman som holder på interessen.

Min nye bok er Kongen av Tom Egeland som jeg egentlig hadde tenkt å lese i fjor høst, men andre bøker kom i veien og høsten er altfor kort. Men har ikke lest nok til å gjøre opp en mening eller gi et lite handlingsreferat, for har ikke lest så langt, for begynte å lese den etter å ha lest ferdidg Hjertets bakvegg. Det eneste jeg vet er at en jente blir kidnappet hjemme av to menn, og hun aner at det har noe med farens jobb å gjøre, men har hun rett?

De neste bøkene som jeg kanskje kommer til å begynne og lese i denne uka, blir: Vikingene og orakelet som er bok to i Nordlys av Malin Falch. Jeg leste den første boka for noen år siden, og vil gjerne få med meg de andre bøkene også. Jeg leser ikke ofte fantasy og det er en sjanger jeg ikke forstår meg på, men siden det er med illustrasjoner, må jeg også se til å forstå denne. Jeg forsto faktisk den første boka, så da må det være greit for meg å forstå oppfølgeren også.

Har også et håp om å få begynt på Mot mørket av Peter Serck før uka er omme. Vet heller ikke så mye om den annet enn at det er en roman og husker deler av baksideteksten, men det er sånn jeg foretrekker det før jeg begynner på en ny bok. Jeg vil vite minst mulig om den. Den har heller ikke vært så synlig. Har hatt den i hylla siden tidlig i fjor, og har ennå ikke mistet interessen av å lese den. Jeg liker jo alt som er dystert. Det er fascinerende. Så dette er leseplanene mine mot slutten av uka, og håper noe blir lest.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar