15. juli 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* The People v. O.J. Simpson: The Run of His Life - Jeffrey Toobin

Antall leste sider i forrige uke:

454 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Svart vann - Joyce Carol Oates

Bøker som leses nå:

* Husbytte - Rebecca Fleet
* The Tommyknockers - Stephen King
  
Planlagte bøker denne uken:

* Husbytte - Rebecca Fleet
* The Tommyknockers - Stephen King 
* Dare to Be Scared - Robert D. San Souci
* De svarte skipene - Kent Wold Christensen

Forrige torsdag leste jeg utThe People v. O.J. Simspon: The Run of His Life av Jeffrey Toobin. Den var heldigvis ikke så tørr som jeg trodde den ville bli på forhånd. Det hjelper å tenke det verste, si ... Boka er ikke så mye om selveste O.J. Simpson, men en god del om rettsaken. Man blir kjent med advokatene, juryen, raseskillen som foregikk i L.A. Spesielt på den tiden og hvor lite man stolte på LAPD på grunn av det, og man blir også litt kjent med noen av vitnene. O.J. Simpson er fascinerende skremmende. Det er det ingen tvil om. Det er uhyggelig å se dokumentarer og lese om ham, og saken. Ser ikke bort i fra at jeg kommer til å lese mer om ham og omstendighetene.

Samme dag begynte jeg å lese Husbytte av Rebecca Fleet, som er en psykologisk thriller. Jeg ble ikke ferdig med den i helga som jeg trodde. Av og til leser og leser man, og samme hvor mye man leser, føles det ikke ut som man kommer lenger. Selv om jeg leser korte bøker av og til, blir jeg ikke fortere ferdig med dem enn andre bøker likevel. Sånn er det med den saken. Det er ikke mange sider igjen, så enten blir jeg ferdig med den i løpet av mandagen eller på tirsdag. Så langt liker jeg den ikke. Den er ganske repetiv og langsom. Den handler også veldig mye om følelser, og består av et kjedelig persongalleri. Jeg får bare holde ut de siste sidene.

Jeg leser også The Tommyknockers av Stephen King, som er svært underholdende og rar. Hvordan man skal beskrive den boka, er en utfordring. Den er i hvert fall underholdende.

Jeg kommer til å bli ferdig med Husbytte førThe Tommyknockers sidenThe Tommyknockers er en murstein, og da skal jeg lese Dare to Be Scared av Robert D. San Souci. Jeg elsker horror og spøkelseshistorier. Selv om jeg er egentlig for gammel til å lese denne, synes jeg ikke at det gjør noe. Det er lov å være litt nostalgisk også. Leste mye slike bøker da jeg var liten.

Hvis det blir tid til overs, skal jeg begynne på De svarte skipene av Kent Wold Christensen. Det er en roman blandet med litt fantasy. Jeg er ingen stor fan av fantasy. Jeg leste en del fantasy før i tiden, og jeg liker ikke alt av fantasy. Er spent på hvordan denne boka er for jeg liker coveret veldig godt. 

Flere bøker tror jeg ikke det blir. Man skal jo komme seg gjennom bøkene man har begynt på og de neste, så vil ikke overplanlegge noe. Det går sjeldent etter planen hvis man gaper over for mye. Leser ikke så veldig fort, og vil gjerne nyte bøkene jeg leser. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar