20. mai 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Døden bak luken - Susi Holliday
* Sadie - Courtney Summers

Antall leste sider i forrige uke:

  690 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Rør ikke de som sover - N.K. Lillebo 

Bøker som leses nå:

* Tiden er en morder - Michel Bussi
* The Shadow Girl - Misty Mount
* Villette - Charlotte Brontë
* For et katteliv! - Brigitte Nicolas Kvarsnes & Silje Oddli Skinstad
  
  Planlagte bøker denne uken:

* Tiden er en morder - Michel Bussi
* The Shadow Girl - Misty Mount
* Villette - Charlotte Brontë
* For et katteliv! - Brigitte Nicolas Kvarsnes & Silje Oddli Skinstad 
* Ja, Ka & Vi i kråkeslottet - Christin Holm 
* Kiss the Girls - James Patterson

Lesingen gikk litt trått i forrige uke, men jeg fikk skrapt sammen noen sider. Grunnen til at det gikk trått, var at bøkene jeg leste i, var ikke spesielt engasjerende. Døden bak luken av Susi Holliday likte jeg ikke i det hele tatt, fordi det var en svært saktegående og forutsigbar krim. Sadie ble heller ingen favoritt, men likte den litt bedre, og den var en midt på treet bok for min del. 

Døden bak luken leste jeg ferdig forrige lørdag. Det er lett å tro at en krimbok med seriemordere i, er spennende, for seriemorderer er fascinerende å se dokumentarer om. Men her slet jeg virkelig med skrivestilen som både var saktegående, forutsigbar og som besto av platte karakterer. Det var en bok jeg ikke klarte å leve meg inn i. Jeg liker bøker der man skifter perspektiv av karaktererne, men når man ikke bryr seg om noen av dem, blir det hele kjedelig. Kjedelig er ikke et godt nok ord å bruke bestandig, men det er det mest beskrivende ordet i dette tilfellet ...

Senere samme dag begynte jeg så smått å leseTiden er en morder av Michel Bussi. Bussi er en fransk forfatter som jeg ikke har hørt om tidligere, men boka virker å ha et spennende konsept, så vi får se om jeg liker denne bedre eller ikke. Den handler om en voksen kvinne som mistet både foreldrene og sin bror i en stygg bilulykke. 27 år senere får hun et brev som hevder å være fra moren hennes. Er det sant, eller er det bare noen som kødder med henne? Usikker på hvordan jeg liker boka i skrivende stund, siden jeg ikke har kommet så veldig langt i den ennå.

Etter at Eurovision Song Contest var over, leste jeg ut de siste sidene i Sadie av Courtney Summers, som jeg hadde lest i en god stund. Som nevnt ble jeg ikke helt begeistret over den heller. Det var noe med oppdelingen av historien jeg ikke hadde helt sansen for. Men jeg hadde sansen for denne Sadie. Selv om hun stammer og andre synes det er rart, lar hun seg ikke stoppe av det. Liker humoren hennes veldig godt.

Senere i natt skal jeg begynne på en ny bok som er fantasy for ungdom som heterThe Shadow Girl av Misty Mount. Jeg liker å lese fantasy av og til, men det er ingen favorittsjanger. Håper det ikke er avansert fantasy, men det tror jeg ikke det er. Vi får se. Litt usikker på hva den handler om da jeg ikke har satt meg inn i boka helt ennå. Tar det litt som det kommer.

Ved siden av leser jeg to andre bøker. Den ene er Villette av Charlotte Brontë. Den går det tregt med for sliter litt med språket. Det er forståelig, men det går ikke så veldig fort. Jeg leser den sammen med to andre bokbloggere, og vi tar oss god tid med den, heldigvis. Noen bøker trenger man litt tid på. Og jeg leser For et katteliv! av Brigitte Nicolas Kvarsnes & Silje Oddli Skinstad. Det er ikke i helt min målgruppe, men hva gjør vel det? Jeg liker å lese bøker fra forskjellige målgrupper, og av og til trenger man noe lett å lese ved siden av de andre bøkene. Jeg har også alltid likt bøker med illustrasjoner. Det blir man aldri for gammel til.

Hvis jeg blir ferdig med noen av de nevnte bøkene, håper jeg å begynne på to bøker til før uka er over. Da blir det: Ja, Ka & Vi i kråkeslottet av Christin Holm, som er en barnebok. Synes bokomslaget er så herlig og det ga meg lyst til å lese den. Neste bok ut blir litt mørkere. Det blir da: Kiss the Girls av James Patterson. Jeg har alltid hatt lyst til å lese noe av Patterson, og da tenkte jeg å begynne på en kjent bok av ham, som også ble filmatisert. Boka ble filmatisert i 1997 med Morgan Freeman og Ashley Judd i hovedrollene. Har sett filmen mange ganger, men aldri lest boka. Så det er ingen grunn til å utsette det mer.

Det kommer til å bli variert lesestoff i denne uka også, og godt er det. Selv om det er horror og thrillere jeg leser mest av, er det fint å få med seg andre bøker i slengen også.😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar