16. desember 2018

Julehefter 2018 - del 7

Da er siste innlegg av julehefteanmeldelser kommet, og trist er det. Men alt tar jo slutt en dag, dessverre. Senere i uka kommer jeg med et innlegg om de juleheftene jeg likte aller best.

Nok en veteran fra juleheftesamlingen, og Nr. 91 Stomperud er over 80 år (!). Men han holder seg godt. Han er en av de få norske fra samlingen og mange tengeserieskapere har skapt liv i ham gjennom årene. Det jeg har sansen for Nr. 91 Stomperud, er at teksten står under bildene istedet for at det brukes snakkebobler, og det skrives med dialekt. Det har sin sjarm.

I denne utgaven består det av forskjellige situasjoner og hverdagsproblemer som i mange andre julehefter.Majoren hyrer en hushjelp for å shine opp i hjemmet sitt. Og nr. 91 og nr. 87, går litt i tottene på hverandre, denne gangen i en konkurranseløype.

Nr. 91 Stomperud er lik seg som alltid. Prøver å gjøre det beste, er litt klønete av seg og er den som stiller opp. Småmorsomt, og sjarmerende hefte.

Terningkast: 3
Antall sider: 32


Dette er en av de koseligste juleheftene i år. Sterke og flotte farger, forskjellige korte historier og ekstra sjarmerende at det er på nynorsk.

Tuss og Troll er som kjent et hefte som baseres på forskjellige folkeeventyr, både norske og av og til fra ellers i verden.

Dette er et koselig historie og som klarer det få julehefter klarer å  gjøre, nemlig å skape litt stemning. Den første historien var grei nok, dog den hadde sine svakheter, men jeg likte de andre historiene litt bedre, for synes at den første historien ble litt for enkel, og design er ikke alltid nok.

Stemningsfull og nostalgisk hefte for jula.

Terningkast: 4
Antall sider: 34


Asterix & Obelix besøker forskjellige steder i verden, så årets Asterix & Obelix julehefte er en slags "reiseguide". Det virker å være en samling av deres tidligere reiser.

Jeg er ingen fan av Asterix & Obelix. Jeg var ikke spesielt begeistret for filmene, men da jeg var liten brukte jeg å se tegneserien som jeg ble hekta på. Tror det ble vist hver helg. Så for meg er Asterix & Obelix best som tegneserie på Tv. Det var svært underholdende, og av en eller annen grunn synes jeg ikke de "passer inn" i juleheftesamlingen. Er litt usikker på akkurat hvorfor, men de føles malplasserte?

Det eneste jeg likte med dette heftet er kartet på innsiden av forsiden og baksiden. Jeg elsker kart i hefter og bøker. Jeg liker også at flagget er tegnet inn i et forstørrelsesglass til hvert nye land de besøker, men bortsett fra det, er dette heftet veldig tamt, innholdsløs, og bidrar ikke så mye med humor heller. Alt i alt et kjedelig julehefte. Et av de kjedeligste heftene i samlingen i år.

Terningkast: 1
Antall sider: 46


Dette er et hefte som jeg neste ikke gidder å skrive om, en gang, for synes denne også er malplassert i juleheftesamlingen. Greit at mange hefter ikke handler om jula eller er om jula i det hele tatt, men synes ikke denne sjangeren passer inn i juleheftesamlingen generelt. Når jeg leser julehefter er det ikke action jeg vil lese, men humor og gode historier. Dette heftet er ikke noe for meg, da det minner meg litt om James Bond. Men noen James Bond fan er jeg dessverre ikke, og har aldri vært.

Jeg liker action, men synes det passer bedre på Tv-skjermen istedet for i julehefteformat. Det passer ikke inn. Noen gutter vil nok sette pris på dette heftet, og de som liker action i all slags format, men dette blir for "barskt" i juleheftesammenheng. Men det er min mening ...

Hadde jeg likt dette hefte utenfor juleheftesamlingen? Tvilsomt da det ikke er min type tegneseriestil. Jeg er ikke spesielt glad i den type handling eller design. Som sagt, det blir for James Bond aktig.

Terningkast: 1
Antall sider: 48

Julehefter 2018 - del 1 kan leses her.
Julehefter 2018 - del 2 kan leses her.
Julehefter 2018 - del 3 kan leses her.
Julehefter 2018 - del 4 kan leses her.
Julehefter 2018 - del 5 kan leses her
Julehefter 2018 - del 6 kan leses her.

Da er juleheftene (tegneseriene) lest for i år. Det mangler bare et tegneseriehefte og det er Donalds glade jul (Donald Trump), men den skal jeg lese sammen med de andre juleheftene som stort sett bare inneholder tekster. Så leser den sammen med dem, men hovedtegneseriene for i år er da lest. Det har vært veldig varierende av kvalitet. I år også.  Og som sagt, mine favoritter for i år kommer i eget innlegg i løpet av neste uke.

Kilde: Anmeldereksemplar

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar