7. juni 2018

Månedens Bokanbefaling (mai)

I mai leste jeg disse bøkene:


Lest i kronologisk rekkefølge:  

#Loneliness (The Virus of the Modern Age) - Tony Jeton Selimi
Brødrene Bæsj og verdens mektigste hentesveis! - Emma Therese Hansen & Tora Marie Nordberg 
Darker Than Night - John Lutz  
Høydeskrekk - Michelle Paver
Psycho - Robert Bloch
I de beste sirkler - Lene Lauritsen Kjøner
Magdalenahuset - Rita Aslesen
Dødevaskeren - Sara Omar
Good Morning, Midnight - Lily Brooks-Dalton
Doll House - John Hunt
Den du vil jeg skal være - Mindy Mejia

Juni er allerede i gang, men rekker å komme med en månedens bokanbefaling ennå ...
Fikk lest en del i mai også. Var en lang måned med lite å se på Tv, siden det begynner å bli agurktid, så da blir det ekstra tid til lesing. Nå er det bare Norway Chess å se på, men det blir ferdig på fredag, altså i morgen.

Det er også sjeldent at man smeller til med to femmere i løpet av en måned. Men Darker Than Night begynte jeg å lese i april, og ble ikke ferdig med den før i mai for det var en bok på over 500 sider. Jeg foretrekker å lese på engelsk selv om jeg leser tregere på engelsk. Derfor tok det litt tid å bli ferdig med den.

Og hvilken bok likte jeg best i mai?

Darker Than Night - John Lutz

Tidligere i år leste jeg Single White Female av samme forfatter og den leste jeg sammen med en annen bokblogger. Jeg likte den veldig godt, og jeg ville lese noe mer av Lutz, så da ble det Darker Than Night som er første bok i Frank Quinn serien. Single White Female er en frittstående psykologisk thriller, mens Darker Than Night er første bok i en politikrim serie.

Boka Darker Than Night er om Frank Quinn som er ute i hardt vær. Han har fått en falsk anklage, noe som har gjort at han har både mistet jobben, og kone har forlatt ham. Men han får en sjanse til for noen trenger hjelp til å utforske en spesiell sak. Sammen med to andre jobber Frank angående et par som har blitt brutalt myrdet inne på et kjøkken. Det samme skjer med andre par, som også blir funnet død på bestialsk vis på kjøkkenet deres. Hvorfor går denne morderen etter slike par, og hvorfor blir de myrdet inne på kjøkkenet? Dette er en veldig mørk, brutal og dyster krimbok. Jeg likte både den spesielle krimsaken, og persongalleriet. Man blir godt kjent med dem, og Lutz har en veldig levende språk, så jeg har også bestilt neste bok i serien som heter In for the Kill. Jeg har dessverre ikke skrevet en anmeldelse av Darker Than Night ennå, men det blir.

En annen bok som også merkelig nok fikk en femmer og som jeg gjerne vil anbefale videre er Høydeskrekk av Michelle Paver. Historien i seg selv var ikke spesielt originalt eller snerten, men jeg likte atmosfæren så godt i den og persongalleriet. Man kjenner på klaustrofobien og isolasjonen hovedpersonen til tider føler, så Paver er veldig god på atmosfære, og jeg vil lese mer av henne.

Mai måned var generelt en god lesemåned for jeg kom over mange stødige bøker som jeg likte, noe som er rart, med tanke på hvor kresen og kritisk jeg er. Andre bøker jeg leste og som jeg likte, som jeg også anbefaler videre er; Psycho av Robert Bloch. Litt flaut å være en horrorfreak og ikke å ha lest boka før nå, men bedre sent enn aldri. Har sett klassikeren mange ganger, og oppfølgerne. Nyversjonen later jeg som ikke eksisterer fordi den var så innmari dårlig, som fleste nyversjoner er. Men har svært lyst til å få med meg Tv-serien Bates Motel som tar for seg Norman Bates som ungdom. Jeg liker originale, klassikeren veldig godt og boka er god og nøktern. Veldig fengslende og veldig fascinerende. Vanligvis foretrekker jeg bøkene fremfor filmatiseringene, men denne gangen foretrekker jeg filmen fremfor boka.

Andre bøker som jeg likte godt og som jeg har lyst til å anbefale nå i samme slengen er; Good Morning, Midnight av Lily Brooks-Dalton. Advarer om at den er litt komplisert å komme seg inn i begynnelsen, men det går lettere etter hvert. Likte stillheten og filosoferingen i boka. Jeg likte også Dødevaskeren av Sara Omar. Den inneholder et viktig tema og forfatteren er modig som tar opp et slikt tema. Jeg likte den godt, selv om andre likte den noen hakk bedre enn meg, men det er absolutt en bok som er vel verdt å få med seg. En annen bok jeg likte godt i mai var den siste leste og det var Den du vil jeg skal være av Mindy Mejia. Krimsaken i seg selv var veldig forutsigbar, men det gjorde ikke noe for jeg likte persongalleriet så godt, og det var skrevet på en litt annerledes måte.

Jeg kom også over noen bøker som jeg ikke likte noe særlig og det var blant annet I de beste sirkler av Lene Lauritsen Kjølner. Den likte jeg ikke ikke i det hele tatt. Syntes tonen ble litt for chick-lit aktig, og humoren var mer slitsom enn morsom. Det var boka jeg likte aller minst i mai. Andre bøker som jeg lest og som jeg synes var helt greie, hverken mer eller mindre var; #Loneliness (The Virus of the Modern Age. Forfatteren skal ha ros for å ta opp et viktig og aktuelt tema for mange i dagens samfunn, og det er at mange lider av ensomhet, så det er bra at noen setter fokus på det. Men denne boka ble for selvbiografisk, og håpet at den ville handle mer om ensomhet generelt, så sånn sett ble jeg litt skuffet over denne. Så håper å komme over bedre bøker om ensomhet senere. Det er et tema som er både viktig og fascinerende! Noen er ensom helt frivillig, og andre har ikke valgt å være ensomme.

Andre bøker som jeg leste og som var helt ok er Magdalenahuset av Rita Aslesen. Nok en bok som andre likte bedre enn det jeg gjorde. Den var helt grei, hverken mer eller mindre. Og selv om jeg elsker horror og det har alltid vært min favorittsjanger både på film og i bokformat, så ble ikke Doll House av John Hunt noen favoritt. Det var altfor forutsigbart og det var for lett å gjette seg frem til hvem som sto bak alt sammen. Og noen replikker var litt corny og rare. Boka var mer merkelig enn skremmende.

Ryggperspektiv av bøkene:

(Boka Brødrene Bæsj er ikke med på bildet for den har jeg gitt bort).

Men alt i alt var mai en stødig lesemåned, og jeg likte det meste av det jeg leste. Noe som er sjeldent. 😀

2 kommentarer: