14. desember 2017

A Stranger in the House av Shari Lapena - lovende begynnelse, men lite utvikling


    After that, she started taking pictures in each room of the house on her cell phone before she left for work each day, and comparing them to how she found things when she got home. She always left for work after Tom and got home before him. They had no cleaning lady, no pets. So if things weren't exactly as she'd left them ...
    The last time had been just a few days before the accident. She could sense that someone had  been in the house; she could feel it somehow. She went through the house with her cell phone in her hand, comparing the pictures on her phone with what she saw in the rooms in front of her.

Er du sikker på hvem du deler hus med?

Hvis forfatternavnet virker kjent, er det hun som har skrevet Naboparet. En bok som har vært svært synlig på forskjellige boksider. Har selv ikke lest boka ... ennå, men den står ulest i en av bokhyllene mine. Jeg har bare ikke somlet meg til å lese den. Hamstrer som regel mer bøker enn det jeg rekker å lese. Tror det bor et ekorn i meg. De er flinke til å hamstre de også. Uansett, da A Stranger in the House ble utgitt, fikk jeg mer lyst til å lese den enn Naboparet, så Naboparet får venta enda litt til ...

Har sett A Stranger in the House dukke ofte opp på Goodreads feeden min i det siste. Det er ikke alle populære bøker som frister, men denne fristet. Bare tittelen i seg selv lokket. Vet ikke hva det er med meg og dystre, grøssende titler, men noe er det. Det fenger meg med en gang. Dermed gikk det ikke lang tid før jeg bestilte den.

Interessant, men ingen annerledes plot
I A Stranger in the House havner Karen i en alvorlig bilulykke. Hun kjører i et utrygt område av byen, kjører i høy fart som om hun flykter fra noe, kjører på rødt lys og mister kontrollen. Bilen kjører rett inn i en stolpe og hun havner på sykehus. Hun husker ikke noe fra den kvelden. Karen og Tom har ikke vært gift så lenge, og de blir satt på prøve da de får vite at det er skjedd et drap i et område i nærheten av hvor bilulykken skjedde. Har Karen noen tilknytning til drapet? Hvorfor er etterforskerne så interessert i hva som skjedde den kvelden? Mens etterforskningen foregår, dras Karen og Tom fra hverandre, og blir nærmest som fremmede i samme hus. Kommer Karen til å få tilbake hukommelsen fra den kvelden, og vil de noen gang stole på hverandre igjen?

Spennende konsept og utgangspunkt i grunn. Jeg hadde ikke for høye forventninger heller for det har jeg sluttet med både når det gjelder bøker, filmer og musikk fordi da blir man fort skuffet. Det var ikke det som ødela for meg. Synes bare at dette konseptet er litt likt mange andre thrillere for tiden. De begynner å bli litt for like. Noen forfattere har også en tendens til å konsentrere seg så mye om overraskelsesmomentet at de glemmer resten. Det er slik det føles når man leser thrillere av og til.

For gjentagende
Dette er en typisk elsk eller "hat" bok som har fått svært forskjellige meninger. Slike bøker gjør meg alltid nysgjerrig. A Stranger in the House hadde noen spennende øyeblikk, men kunne ha tenkt meg mer atmosfære, bli enda mer kjent med persongalleriet og det hadde ikke skadet å legge til mer uhygge heller, fordi det blir fort platt og gjentagende, både når det gjelder dialog og handling. Lett underholdning, men ikke en bok som bidrar til å tenke på den lenge etterpå.

Bakpå:

Why would you run scared
from a happy home?

You're waiting for your beloved husband to get home from work. You're making dinner, looking forward to hearing about his day.

That's the last thing you remember.

You wake up in hospital, with no idea how you got there. They tell you that you were in an accident; you lost control of your car whilst driving in a dangerous part of town.

The police suspect you were up to no good. But your husband refuses to believe it. Your best friend is not so sure. And even you don't know what to believe ...

Originaltittel: A Stranger in the House
Norsk tittel: Ikke utgitt på norsk i skrivende stund
Forfatter(e): Shari Lapena
Sjanger: psykologisk thriller
Målgruppe: voksen
Antall sider:
293
Forlag: Pamela Dorman Books
Norsk forlag: Ingen norsk utgivelse foreløpig 
Utgitt: 2017
Min utgave: 2017
Lest: 02.12. - 07.12. 2017
Kilde: fra egen boksamling
Plot: 3
Det var noen spennende partier her og der må jeg innrømme, men dessverre var det alt for få av dem.
Tittel: 5 Egentlig det i alene som fikk meg til å kjøpe boka. Det skal ikke mye til ...
Omslag: 5 Vakkert. Synes det omslaget er finere enn originalomslaget.
Baksidetekst: 4 Det er lett å bli interessert.
Skrivemåte: 2 Spennende scener oppstår, men synes historien er litt ujevn og burde ha vært strammet opp mer. Savnet også mer suspense.
Favorittkarakter: Brigid. Noe irriterende karakter, men samtidig fascinerende person å lese om. (Naboen til Karen og Tom).
Slutten: 1 Rister - bare - oppgitt - på - hodet - slutt.
Høydepunkt: Lettlest, noen spennende høydepunkt, spesiell persongalleri som man blir nysgjerrig på.
Lavpunkt: For lite suspense og undertoner. Det ville ha gitt boka enda mer atmosfære som var noe fraværende. 
Terningkast: 1
Leseutfordring: 
100 bøker i løpet av 2017


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar