30. november 2012

(Boktema) Favorittforfatter på L

I forrige uke skrev jeg at jeg skulle bli en mer produktiv leser/blogger, men ting går ikke alltid som  planlagt. Grunnen er at jeg ikke har hatt energi til overs. Har nesten ikke engang logget meg på pc'n siden forrige helg. (Galskap, jeg vet ...) Men grunnen er at tirsdag og onsdag jobet jeg overtid (07:00 - 21:00) og klarte ikke annet enn å ligge rett ut på sofaen da jeg kom hjem de kveldene. Og jeg har fått en real forkjølelse. Dermed har det vært litt stille her på bloggen.  Jeg får jo så dårlig samvittighet.

Jeg vet at Anette arrangerer boktema på torsdager, i alle fall annenhver torsdag Det som er så synd er at jeg har nettopp oppdaget at Anette har sluttet med Favorittforfattere - listen, men som Astrid Terese velger jeg å fortsette med den likevel siden jeg er så godt i gang. Dumt å gi seg nå. Selv syns jeg det er et interessant konsept.

 PS: Jeg vet at det ikker er torsdag, men bedre sent enn aldri:)

Denne gangen har vi kommet til bokstaven L.

Og min favorittforfatter på L er denne karen:


Richard Laymon

Laymon har oppgjennom årene skrevet mange sære og ville horrorbøker. Det vil si bøker der alt kan skje uansett hvor urealistisk det kan virke. Han hadde visst ingen grenser da han skrev bøkene. Og som jeg har nevnt mange ganger tidligere så minner bøkene hans om festlige skrekkfilmer i B - versjon fra 70 - 80 tallet der alt kan skje. Men likevel er det morsomt å se på for underholdningens skyld. Sånn er det med bøkene til Laymon.

Det er ikke mange årene jeg har lest bøkene hans. Jeg oppdaget først bøkene hans ved en tilfeldighet for noen år siden da jeg var på utkikk etter litt annerledes skrekkbøker. Bøkene jeg har lest av ham så lang er disse:


Denne dobbelboka: Night in the lonesome October og No Sanctuary


Blood Games


Allhallow's Eve


Among the missing

Har ikke lest mange bøker av ham, men er godt i gang og jeg får jo mye å lese så mange, men jeg har vel mye mer å glede meg til. Synd at han døde i 2001, men siden han har produsert mange bøker gjennom sin levetid, så har jeg mer å se frem til. Kommer ikke til å gå tom for lesestoff med det første. Mange av bøkene hans har blitt stemplet som kultbøker og jeg forstår hvorfor. Han har på en måte sin egen form for humor og måte å skrive på. Temmelig sære bøker. Vil du ha en pause av bøker med kvalitetsskriving og heller bare rive deg med av underholdning der alt går an, anbefaler jeg Laymons bøker på det varmeste.

Ha en fin kveld videre:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar