20. mars 2010

Fossefall 15: Forvarsel av Jorunn Johansen - det er rett og slett en fornøyelse å lese Fossefall!

“Jeg vet allerede hva som skal skje,” sa Anna alvorlig. “Hvis du ikke vil vite det, skal jeg ikke si noe.” Amalie så inn i blikket til spåkona. Det var som om hun kunne lese tankene hennes. Det var fare på ferde, noe som ville gjøre henne sorgtung …

Originaltittel: Forvarsel

Forfatter: Jorunn Johansen

Sjanger: romanserie,overtro,kjærlighet

Antall sider: 254

Utgitt: 2010

Lesetid: 4 dagerBakpå: Amalie og Tannel drar tilbake til den lille koia i håp om å finne en rest av svarteboka. Hvis de får kastet en bit av boka i den mørke kulpen, har de tro på at forbannelsen som hviler over dem, vil bli brutt.

    Amalie overhører at Sigmund og Elise snakker sammen på låven. Hun oppfatter at det er Sigmund som er faren til Elise, ikke Ola. Men det er tydelig at de to planlegger noe mer sammen, og da Amalie senere blir spådd av finnekona Anna, vokser uroen i henne.Oppsummering: Både Amalie og Tannel er sikker på at alt det vonde som har skjedd dem i det siste, er og blir Svartebokas skyld. De er nødt til å bryte denne forbannelsen på en eller annen måte, men siden Svarteboka er kastet på bålet, håper de at de finner noe av de, slik at de kan kaste restene i kulpen. Men er det egentlig nok til å stoppe mørke makter? Samtidig ser Amalie at det er noe galt med Mitti, men han vil ikke si hva det er. Hva er det han skjuler for henne? Og hva slags skumle planer har Sigmund og Elise?Ettertanke: Det er både uhyggelige og lykkelige stunder rundt Amalie og hennes nærmeste. Alt skjer på en gang og mer action er i vente. Slutten antydet så og jeg klarer virkelig ikke å vente til neste bok. Hvordan vil det gå med Amalie og de andre videre? Jeg er så spent. Selv om ting ser mørkt ut for øyeblikket så håper jeg det vil ordne seg for alle, både for Amalie og alle som er involverte i hennes liv.Er også veldig fornøyd med at stemningen har blitt mer skremmende enn noen gang og at det bare blir mer og mer av det overnaturlige, slik som den mystiske Svarteboka. Er det virkelig Svarteboka sin skyld over alt det vonde som skjer? Og vil Amalie og Tannel noen gang bli kvitt den forbannelsen? Det blir spennende å se.Har blitt så glad i alle karakterene; Amalie, Mitti, Julius, Tannel, Tron, tausene, og alle de andre. Det er rart hvordan man blir knyttet til alle sammen. Jeg vil ikke miste noen av dem og jeg gleder meg til flere eventyr sammen med disse herlige menneskene!Høydepunkt: Jeg er veldig glad for at Fossefall har blitt mørkere og at Den kappekledde og Svarteboka tar mer plass. Noe jeg setter stor pris på. De to delene blir jeg aldri lei av. Likte Forvarsel like godt som Den kappekleddes ofre!Lavpunkt: At jeg må vente helt til den 12.april til den neste boka kommer i butikkene… Men den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves (?) …Terningkast: 6
2 kommentarer:

 1. Jorunn06:39

  Wow Hei lesereseren!

  For en flott omtale av Fossefall 15:) Helt fantastisk med en "sekser" og føler meg beæret.
  Tusen takk!
  Håper de andre bøkene også vil gi deg en god leseglede. Jeg har lagt ut linken din på gruppa til Fossefall på Facebook. (For oss som liker Fossefall av Jorunn Johansen) Som pr i dag har 126 medlemmer:))
  Skal også legge dette ut på hjemmesiden min i dag!

  Tusen takk igjen. Dette varmer godt :D

  Hilsen Jorunn

  SvarSlett
 2. lesereseren20:40

  Hei Jorunn! Jeg syns det er så koselig at du stikker innom. Da jeg begynte å lese Fossefall og skrive om fossefall, hadde jeg ikke forventet at forfatteren av bokserien ville komme innom her, for jeg trodde ikke at forfattere kom til å dukke opp i bloggen min, men gjett om jeg ble overrasket og glad den første gangen du la igjen en kommentar her. Først trodde jeg kanskje det bare var noen som prøvde å narre meg ved å bruke ditt navn. Men det var det jo selvfølelig ikke. Og jeg er glad for at du fortsetter å komme innom. Det er bare hyggelig! Takker også for at du la ut anmeldelsen min både på din side og facebooksiden til Fossefall. Det er jeg utrolig takknemlig for:)

  Da jeg meldte meg inn på facebooksiden "For oss som liker Fossefall av Jorunn Johansen", så var jeg medlem nr 70, så gruppa har virkelig vokst siden da og det er jo gøy! Det tyder på at det er mange flere som liker bokserien og det er jo fint! For det er en fin og spennende bokserie som jeg håper det blir mange flere bøker. Amalie er jo fremdeles ung:-) Så jeg gleder meg til flere bøker fremover.

  Og jeg vil si at jeg er ærlig med hver eneste terningkast jeg gir og jeg gir ikke seksere sånn uten videre. Jeg er ganske kresen når jeg leser, og når jeg gir femmere og seksere til alle slags bøker, så er det bøker jeg liker og vil ha mer av. Jeg gjør det ikke bare for å være snill om noen tror det:)- Det blir helt feil. Jeg gir høye terningkast til bøker som fenger meg og som vil bli husket lenge etter at jeg har lest dem ut. Og som jeg vil ha mer av i lignende kategori:)

  Så keep up the good work!!:))

  Hilsen
  -Lesereseren-


  SvarSlett