22. desember 2023

Helgelektyre(622)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Boy in the Box av Marc E. Fitch,, Rooms of Wonder av Johanna Basford, Colourmorphia av Kerby Rosanes, Echanted Christmas av Teresa Goodridge, er fra egen boksamling   
 


Patrioter - Ingar Johnsrud

Den stille leieboeren - Clémence Michallon

Boy in the Box - Marc E. Fitch 


Har ikke fullført en eneste bok så langt i denne juleuka, men leser hver dag. Leser i noen store bøker for tiden, og noen på engelsk, så da trenger jeg litt tid. Har ikke tatt juleferie, altså.👿


I helga skal jeg lese videre i disse:

 

Patrioter av Ingar Johnsrud. Krim/thriller utgitt i 2023.

Kan egentlig ikke si så mye om boka, for liker å bli kjent med den først. Har bare lest 69 sider, og det er for lite til å gi noen oppsummering. Så langt har det dukket opp mange karakterer, en ulykke har skjedd, og vet at boka har terror som fokus. Men handlingen har vært veldig spredt så langt, så ønsker å bli bedre kjent med boka før jeg gir noen sammendrag.


Den stille leieboeren av Clémence Michallon. Psykologisk thriller utgitt på norsk i 2023.

En seriemorder thriller som blir fortalt fra forskjelige perspektiver. Man blir kjent med kvinnen som bor i samme hus som ham, og sammen med datteren hans. Aidans datter, Cecilia vet nemlig ikke at faren hennes er en seriemorder. Det eneste han har fortalt er at kvinnen er en venn som trenger litt hjelp og støtte. Derfor blir hun med dem i flyttingen. Aidans kone døde nemlig av kreft for en stund siden, og de må flytte, og får leie et hus. Tidligere har hans mystiske kvinne blitt holdt skjult i et skur. Samtidig blir man kjent med Emily som er restauranteier i området. Aidan er stamgjest, og hun er svært betatt av ham. I denne boka blir man kjent med denne seriemorderen gjennom mange interessante perspektiver. Blir han noen gang avslørt?


Boy in the Box av Marc E. Fitch Horror utgitt i 2020.

Fire menn leier en hytte på grunn av utdrikningslag og skal jakte sammen. De leier en hytte som ligger øde til i skogen, og av en eller annen grunn velger de å gå på jakt om natta. Da de tror det er et dyr de har truffet, viser det seg at de har skutt og drept en gutt. Hva gjorde han her ute så sent på natta? I  redsel for å få fremtiden deres ødelagt, legger de gutten i en boks som tåler det meste, og som er godt isolert.  Det er en slags spesialboks og de graver boksen ned i håp om at den aldri blir funnet. Ti år senere drar tre av mennene tilbake. Den ene har tatt selvmord. Det viser seg at fyren som eide hytta, har solgt en del av eiendommen for at det skal bygges en vei, og de bestemmer seg for å dra tilbake for å gjemme gutten et annet og bedre sted. 

Underveis støter de på mange utfordringer da de er nødt til å gå ganske langt, en snøstorm er mulig på vei, og de må kanskje regne med noen ulykker. Ikke nok med det: I skogen er det noe(n) som holder øye med dem, eller som prøver å skremme dem. Hva er det med dette stedet?


Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
Colourmorphia - Kerby Rosanes
 
 

Motivet er fra denne boka:
 
 
Coloring Haven: Enchanted Christmas - Teresa Goodridge
 
 
God helg og god jul. 🎅🎄👿
 
 
Ukas låt: All Alone on Christmas - Sershen & Zaritskaya/Noapology (Cover)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar