11. oktober 2023

(Lydbok) Camp Sylvania av Julie Murphy - underholdende og mørk vampyrbok for ungdom


En litt annereldes vampyrbok.

Sommerferien går til helvete?
Maggie, forkortelse for Magnolia, og bestevenninnen gleder seg til sommerferien fordi de skal til den populære sommerleiren Camp Rising Star. En sommerleir man må stå på venteliste for å bli med på i flere år. Denne sommeren er det endelig deres tur. Men da Maggie kommer hjem til foreldrene, viser det seg at de har endret sommerplanene hennes. De vil sende henne til en annen sommerleir som heter Camp Sylvania. Hun blir sendt dit fordi Maggie er noe overvektig, men forelrdrene sier det ikke høyt. Maggie skjønner at det er en slags helsecamp for de som er noe overvektige som henne. I stedet kaller foreldrene det en slags velvære camp. Det ser ut til at drømmesommeren med bestevenninnen går rett til helvete.

Hun ender opp i Camp Sylvania som drives av en influenser som legger vekt på helse og sunnhet. De spsier ofte rød mat, og det rare er at de må gi blod jevnlig. Til tross for at det ikke er drømmesommeren for Maggie, får hun seg raskt venner. Men de føler seg ikke lenger trygge da broren til en av deltakerne forsvinner, og mens Maggie og vennne hennes er på leting, oppdager de uhyggelige og merkelige ting. Bør de være der lenger, og kommer foreldrene til å tro dem?

Forfriskende vampyrbok
Julie Murphy har hittil vært et ukjent navn og etter å ha søkt på navnet hennes, viser det seg at hun skriver bøker i forskjellige sjangere. Dette er horror for ungdom med en liten dose humor, og synes at hun balanserer det bra. Å skrive at dette er en vampyrbok er ingen avsløring, da det hinter om det i tittelen, og synes at forfatteren klarer å skape en ny vri på vampyrer uten å overdrive, eller å forandre dem helt.

Selv om Camp Sylvania var noe forutsigbart, var den både litt mørk og humoristisk. Man ble også godt kjent med karakterene i den korte tiden. Lydbokinnleser Katie Ladner var behagelig å høre på. Hun var ikke spesielt troverdig da hun ble plutselig britisk for en av deltakerne som blir venn med Maggie, er britisk. Men bortsett fra det gjorde hun en god jobb og leste med innlevelse.

Camp Sylvania av Julie Murphy er både sårbar, aktuell og humoristisk vampyrbok, og er et lite friskt pust i vampyrsjangeren for ungdom. 

Spilletid: Katie Ladner

Lydbokinnleser: 6 t 27 min


(Fra Goodreads):


From the #1 New York Times bestselling author of Dumplin’ and Dear Sweet Pea comes a hilarious and spooky middle grade summer-camp story that takes a bite out of fat camp.

Magnolia “Maggie” Hagen is determined to be in the spotlight...if she can just get over her stage fright. This summer, though, she has big plans to finally attend Camp Rising Star, the famous performing arts camp she’s been dying to go to for three whole summers.

But on the last day of school, her parents break the news: Maggie isn’t going to Camp Rising Star. She’s being shipped off to fat camp—and not just any fat camp. She’s going to Camp Sylvania, run by world-famous wellness influencer Sylvia Sylvania, who is known for her soon-to-be patented Scarlet Diet.

When Maggie arrives at camp, things are...weird. There are the humiliating weigh-ins and grueling workouts, as expected. But the campers are also encouraged to donate blood—at their age! The cafeteria serves only red foods and the oddly specific rules change every day. There are even rumors of a camp ghost.

Despite these horrors, Maggie makes friends and starts to actually enjoy herself. There are even tryouts for a camp production of The Music Man! This place might not be so bad…until campers start going missing and suspicious things begin happening—especially after dark.

The camp ghost might be the least scary thing about this place….


Originaltittel: Camp Sylvania
Norsk tittel:
Ingen norsk tittel
Forfatter(e):
Julie Murphy
Sjanger:
Horror
Målgruppe:
Ungdom
Antall sider:
288
Forlag:
Batzer + Bray
Norsk forlag:
Ingen norsk utgivelse som jeg kunne finne.
Utgitt:
2023
Min utgave:
2023 (Lydbok)
Lest
: 19.08. - 28.08. 2023
Kilde
:
Fabel
Plot:
4 Morsomt, småkreativt og typisk sommer med leir.
Tittel:
5 Noe avslørende, men samtidig veldig beskrivende. Man blir nysgjerrig på hvilken rolle vampyrene har i en leir.
Omslag:
4 Er ikke så glad i tegneseriaaktige figurer på coveret, men liker fargekombinasjonene.
Baksidetekst:
5 Fristende og det skal ikke mye til for å overtale meg.
Skrivemåte:
5 En fin blanding av humor og horror med vampyrer i fokus.
Favorittkarakter:
Maggie. Det er henne man kommer mest innpå.
Persongalleri
:
5 En fin gjeng på godt og vondt, som har sine utfordringer.
Slutten:
4 Ikke den sterkeste delen av boka, men når man har lest en del horror, er det vanskelig å bli sjokkert eller overrasket.
Høydepunkt:
Småmorsomt og småspennende. Realistiske karakterer, og en uvanlig camp.
Lavpunkt
: Den britiske opplesningen til lydbokinnleseren og forutsigbar slutt.
Terningkast: 4
Leseutfordring: 100 bøker i løpet av 2023

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar