13. oktober 2023

Helgelektyre(612)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Twisted Ones av T. Kingfisher, Rooms of Wonder og Magiske eventyr av Johanna Basford og The Beauty of Horror av Alan Robert, er fra egen boksamling
 
 


Hundedager - Geir Tangen

Hex - Sigbjørn Mostue

The Twisted Ones - T. Kingfisher

 

I natt leste jeg ut denne:

 

 
Hjemkomst - Kate Morton

Hjemkomst av Kate Morton. Historisk roman/mysterie utgitt på norsk i 2023.

En bok på over seks hundre sider, men den er veldig lettlest. Den er om Jess som får en telefon om at bestemoren hennes er innlagt på sykehus etter en ulykke i sitt eget hjem. Jess har de siste tjue årene bodd i London, og hun drar hele veien til Sydney for å besøke henne, siden det er bestemoren Nora som har oppdratt henne. Hun skal ha hatt en ulykke på vei til loftet. Noe som er rart, siden bestemoren hennes aldri er på loftet. Samtidig kommer hun over en true crime bok som bestemoren nylig skal ha lest i, og det viser seg at saken hendte i 1959, og rammet broren til Nora og hans familie. Hvorfor var bestemoren nylig blitt opptatt av den boka, og har hun holdt noe tilbake fra Jess?


I helga skal jeg lese videre i disse bøkene:

 

Hundedager av Geir Tangen. Krim utgitt i 2023.

En fremmed gutt blir funnet drept ute i bare pyjamaasbuksen. Hvem er han og hvem står bak drapet? Man blir også kjent med demente Ågot som stadig ser en skygge av noen utenfor huset hennes, og hun får besøk av en ivrig journalist som vil spørre henne ut om det hun har sett, men er han en journalist til å stole på? Er hun til å stole på med tanke på at hun er dement?


Hex av Sigbjørn Mostue. Spenning for ungdom utgitt i 2023.

Aner ingenting om boka. Skal begynne å lese den i natt, og har ikke en gang lest baksideteksten. Liker å bli kjent med en bok før jeg oppsummerer noe i det hele tatt ...Men har dog lest en del ungdomsbøker av Mostue tidligere som jeg har likt.


The Twisted Ones av T. Kingfisher. Horror utgitt i 2019.

En av mine smuglesinger. En bok jeg leser mens den ikke er oppført på denne siden. Den er om Mouse som blir enig med faren hennes om å dra til dødsboet til bestemoren i North Carolina. Hun skal dit for å rengjøre huset. De siste årene var bestemoren hennes i et hjem, og siden bestemoren hennes var en samler, kan Mouse og hunden Bongo forvente mye rot. Noe huset består av. Huset er for det meste avsideliggende i et skogområde, hvor mange har flyttet til byen. Hun og bestemoren var ikke spesielt nære, fordi bestemoren hennes var en slem person, noe hun også får vite av andre. Midt i alt rotet finner Mouse en dagbok. Dagboken tilhørte bestemorens ektemann nummer to. Hvor mange dager vil Mouse overleve i dette huset før hun er ferdig med oppdraget?


Siden sist helg har jeg fargelagt/malt dette:


(To motiver jeg er ferdig med):



Motivene er fra denne boka:

 
Rooms of Wonder - Johanna Basford
 

 Motivet er fra denne boka:

 
Magiske eventyr - Johanna Basford



Motivene er fra denne boka:


 
The Beauty of Horror: A GOREgeous Coloring Book - Alan Robert
 
Siden det er fredag den 13. er det på sin plass å se en av Friday the 13th filmene, som har vært en fast tradisjon lenge. Litt ironisk at det bare er 12 filmer fra den filmserien i stedet for 13 ... 👿

God helg.


Ukas låt: He's Back (the Man Behind the Mask) - Alice Cooper



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar