2. oktober 2015

Helgelektyre(112)

Jeg skulle egentlig ha lest Guder & monstre av Laini Taylor, og Forbannet av Tonje Tornes denne helga siden jeg har begynt på dem, men disse to bøkene må jeg utsette til neste uke, fordi jeg har fått et oppdrag av NRKbok om å lese og anmelde denne boka:

Menneskebarnet - M.R. Carey

Jeg kommer ikke til å skrive noe om hva den handler om nå. Dessuten forteller jeg aldri så mye om bøkene i helgelektyreinnleggene ellers for jeg vil at disse helgelektyreinnleggene skal være enkle og kortfattet. Handlig og mening sparer jeg alltid til anmeldelsene. Enklere sådan.

Så jeg har mer enn nok med å konsentrere meg om å lese denne boka og skrive om den i helga, siden jeg fikk så kort tid og må utnytte tiden godt. Jeg fikk forespørsel om dette oppdraget forrige mandag, og NRKbok var så greie å sende boka veldig fort slik at jeg fikk den på onsdag.

Strømmen gikk nå nettopp og kom tilbake ti minutter senere. Strømmen gikk sikkert på grunn av mye vind (jeg elsker vind), men håper ikke at strømmen forsvinner igjen senere i helga når jeg skal skrive anmeldese. Da blir jeg stressa:)

Håper anmeldelsen blir godkjent, blir jo litt skuffet om den ikke blir det, men får trøste meg selv at jeg i hvert fall har gjort et forsøk om det ikke blir godkjent:) Så jeg skal prøve så godt jeg kan.

12 kommentarer:

 1. Lykke til! Du har sikkert funnet ut av det selv, men jeg så de beskrev boken som horror, det mener jeg er feil og vil gi leserne feil forventninger og da kan man bli skuffet(uten at det nødvendigvis er en dårlig bok av den grunn). Spør du meg er dette science fiction/dystopi, ikke horror. Det er ikke skrekk som man blir redd av, jeg er lett skremt og var aldri redd da jeg leste denne boka.

  Nyt helgeoppdraget ;) You can do it!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Mari.
   Jeg vet det ikke er skrekk. Jeg har lest mye skrekk og det er det ikke. Vil kalle det dystopisk thriller. Men uansett, en dystopi er det:) Så er fullt klar over at det ikke er skrekk. Har lest både mye dystopier og skrekk så vet utmerket forskjellen:)
   Jeg er oppvokst med skrekkbøker og skrekkfilmer så vet at boka er ikke skrekk:)

   Håper bare ikke strrømmen går i helga nå når det er mye vind. Det hadde vært krise:)

   Tusen takk for oppmuntring:)

   Ps: Å plassere bøker i rett sjanger har jeg ingen problem med:) Jeg har lest mye forskjellig og vet forskjellen på hva som er hva når det gjelder sjanger:) Så stol på meg:)

   Og gjerne kryss fingrene for meg og håp at jeg kommer til å gjøre alt riktig. Jeg skal prøve å ikke skuffe dere eller noen:)

   Slett
  2. Jeg tror ikke du har et problem med det, jeg var litt uklar i min kommentar. Den var basert på NRKs etterlysning av anmelder hvor de spurte om noen ønsket å lese horror. Da var det nettopp denne boken de mente. Om man er mentalt forbredt på at man skal lese skikkelig skrekk tenkte jeg det var mulighet til å bli dødsskuffa, når boken ikke tilhører den sjangeren. Det ble kanskje mer forståelig at jeg ikke siktet til deg når jeg tok med bakgrunnen for min kommentar, usikker hvordan i alle dager jeg klarte å utelate den opplysningen i første omgang. Det var litt over middels relevant ;)

   Slett
  3. Nei da, Mari. Jeg forsto hva du mente og ingen skade har skjedd:) Vet at NRKbok beskrev den som horrorbok og jeg er enig i at det ikke stemmer. Så jeg er ikke skuffet over at det ikke er en horrorbok, for jeg har ikke noe i mot dystopier heller så det går bra:)
   Jeg forsto hva du mente, så det går greit:) Ingen grunn til bekymring:)

   Slett
 2. Linda09:36

  Så morsomt, lykke til :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, artig å prøve noe nytt og tusen takk:)

   Slett
 3. Lykke til. Spent på din omtale...... (har ikke lest boken da, men...)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det er bare så synd at jeg har så stor prestasjonsangst:)

   Slett
 4. Lykke til Ina. Artig at du har fått et slikt oppdrag.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk:) Det har på en måte ikke gått opp for meg ennå for ofte føles det ut som om ingen gidder å lese det jeg skriver for jeg synes selv at det jeg skriver er innmari kjedelig:) Håper bare jeg ikke dummer meg fullstendig ut:) Da må jeg dra til Langvekkistan slik som Donald, haha:)

   Slett
 5. Gleder meg! Og håper den er knakende god.

  SvarSlett
  Svar
  1. Venter i spenning og håper dere ikke blir skufffet om det blir godkjent, for ble ikke helt fornøyd med anmeldelsen selv:)

   Slett