1. oktober 2015

Månedens Bokanbefaling (september)


Hellig ku - David Duchovny
Det som ikke vokser, er døende - Jesper Weithz
Kims lek (En diktator, et splittet land og en forsvinningssak i Sørkedalen) - Sun Heidi Sæbø
Maktspillet (sympatiske teknikker for å bestemme over alt og alle) - Henrik Fexeus
En mørkere himmel - Mari Jungstedt & Ruben Eliassen
Ubuntu - Jan Sæterli
Høytleseren på 06.27 - toget - Jean - Paul Didierlaurent
Ord på S - Guro Hoftun Gjestad

I september leste jeg bare åtte bøker og det er altfor dårlig, men greia er at mange av bøkene gikk litt trått så da går ikke lesingen så flytende som man ønsker. Sånn er det bare.

Jeg leste bøker av seks mannlige forfattere og tre kvinnelige. Ingen engelske bøker eller klassikere ble lest, så ingen måneder er like. Og mars er fremdeles den mest leste måneden i år med tolv bøker. Så den rekorden i løpet av en måned har ikke blitt slått ennå, men håper å få det til i oktober. Og skal jeg klare å lese over 100 bøker før 2015 er over så må jeg kjappe på siden jeg så langt bare har lest 74 bøker. I fjor leste jeg 102 bøker så håper å holde meg på det samme nivået, om ikke mer. Det hadde vært enda bedre.

Og oktober er endelig på plass, som er min favorittmåned. Da er høsten på sitt beste og håper det blir en lang høst fordi det er den beste årstiden. Synes høsten har mer atmosfære enn andre årstider, og jeg liker mørketid og ruskevær.

Men tilbake til månedens bokanbefaling. Hvilken bok likte jeg aller best i september? Det ble ingen femmere eller seksere. Det skal mye til. Men noen underholdende bøker ble det og boka jeg anbefaler fra septemberlista er denne:

Hellig ku - David Duchovny

Denne boka er skrevet av ingen andre enn sarkastiske Agent Mulder fra verdens beste tv - serie The X-Files, om ikke forfatternavnet er like kjent for alle. Det kanskje mange ikke vet er at hans kollega i tv-serien, Gillian Anderson, mest kjent som Agent Scully, også har skrevet en bok, en fantasybok.

Hellig ku er ikke den beste boka jeg har lest, men den er underholdende og ganske sær. Den handler om en ku som heter Elsie og da hun tilfeldigvis ser noe sjokkerenede på tv gjennom vinduet til bonden blir hun skrekkslagen. Hun får drastisk vite hva som vil skje med henne gjennom dokumentarfilmen om slakting, og hun legger en plan om å rømme fra bondegården til et sted langt unna hvor hun kan leve og dø på en naturlig måte istedet for å bli slaktet, men vil hun lykkes? Det er en humoristisk bok med alvorlig og viktig budskap.

Jeg har ikke skrevet anmeldelse av boka ennå så jeg sparer mer om meninger og slikt til selve anmeldelsen. Jeg ligger litt etter med anmeldelser generelt, men fortvil ikke for jeg jobber med saken. Å lese bøkene og senere skrive om dem tar litt tid. Det ser kanskje lett ut, men det det er mye jobb i det.

Har bestemt meg for å lese Hellig ku på engelsk senere i år for jeg er sikker på at humoren er mer treffsikker på originalspråket og av og til vil jeg lese bøker på engelsk også hvis historien faller i smak.Også litt nysgjerrig på hvordan David Duchovnys skrivemåte er på originalspråket og håper at han har bevart sarkasmen som han hadde da han var Agent Mulder. Så ser frem til å lese denne boka på engelsk senere i år. Det er ikke bestandig oversettelser blir det samme selv om boka var underholdende.

I oktober har jeg planer om å lese mye. Jeg kommer til å lese mye variert som jeg har gjort i det siste, men jeg skal lese mer horror (som er min favorittsjanger), siden oktober er skrekkmåned.

Har dere lest noen av disse bøkene?

2 kommentarer:

 1. Jeg har lest tre av dine bøker, hvorav Ord på S er den jeg likte best. Jeg likte godt Hellig ku, selv om humor ikke er helt min greie, så koste jeg meg med boken. Det blir spennende å høre om du kan anbefale noe skrekkelig når oktober er omme :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg er ikke glad i humor jeg heller. Jeg ler aldri av komedier eller humoristiske bøker, så boka Hellig ku fikk meg ikke til å le, men syntes bare at Elsie og historien i seg selv var så sjarmerende. Boka er mer sjarmerende enn morsom:)

   Ja, det kommer an på. Håper jeg kommer over mange skrekkperler i løpet av oktober. Det hadde vært noe:)

   Slett