16. oktober 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Camp Sylvania av Julie Murphy, Boy in the Box av Marc E. Fitch og Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh, er fra egen boksamling
 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Hjemkomst - Kate Morton
Jeg så henne den natten - Drago Jančar

Antall leste sider:

529 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Camp Sylvania - Julie Murphy

Bøker som leses nå:

📖Hundedager - Geir Tangen
📖Hex - Sigbjørn Mostue
📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
📖Boy in the Box - Marc E. Fitch
📖Do You Dream of Terra - Two? - Temi Oh

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Nattens bok - Jørgen Brekke
⃞   Natthuset - Jo Nesbø

I forrige uke hadde jeg som mål å lese ferdig Hundedager av Geir Tangen, Hjemkomst av Kate Morton og lese videre i Boy in the Box av Marc E. Fitch. Vel, jeg ble ferdig med en av dem og jeg leste ikke videre i Boy in the Box.

Boka jeg ble ferdig med var Hjemkomst av Kate Morton som jeg leste ut natt til fredag. Det tok meg noen uker, men så er det en bok på over seks hundre sider. Selv om boka er stor, var den beldig lettlest. Foretrekker selv store bøker. Gjerne gigantiske bøker. Synes at de er lettere å komme seg inn i enn de smale bøkene. Jeg likte boka og mysteriet, men det er ikke Mortons beste. Hadde likt den bedre hvis det hadde kuttet ned noe av graviditet og spedbarnsprat, for det har jeg nada interesse av å lese om. Synes fremdeles at En svunnen tid er hennes beste. Men Hjemkomst kjedet meg heller ikke og liker at hun er detaljert.

I går kveld leste jeg ut Jeg så henne den natten av Drago Jančar, som var strafferunde for juni da jeg ikke klarte alle de planlagte bøkene i løpet av den måneden. Grunnen til at jeg brukte lang tid på den, er at jeg ikke leste fast i den hver dag og den var ganske tør. Likte deler av den, men var noe rotete fortalt, og jeg klarte ikke å engjasere meg helt. Men i går ble jeg dog ferdig og godt er det.

Har også lest noen uker i Hundedager av Geir Tangen. Ikke fordi den er kjedelig, men sjonglerer mellom flere bøker, så da blir det litt her og der. Liker saken og knivingen mellom enkelte journalister, men er ikke så interessert i å lese om hjemlivet til Gabriel Fjell. Sånn er det med fleste krimbøker jeg leser. Vil da heller lese om jobben og saken til hovedpersonen, fremfor familielivet. Dette er bok nummer to i Gabriel Fjell serien.

Om natta leser jeg horror for ungdom: Hex av Sigbjørn Mostue og har lest en del barnebøker og ungdomsbøker av ham, og har likt de fleste. Liker tematikken, og hovedkarakteren er noe underlig. Selv om jeg ikke er helt i målgruppen, liker jeg den bedre enn forventet.

Aftentid og morgengrry av Ken Follett har jeg ikke lest videre i, for som nevnt noen ganger før er den på vent frem til november siden det er Spooky Season all the way. Leser horror og mørke bøker året rundt, men ekstra av det i Halloweensesongen og videre i vintertiden.

Jeg leste heller ikke videre i Boy in the Box av Marc E. Fitch. Har ikke noe med handlingen å gjøre. Men er det en type bøker jeg vegrer meg litt mot så er det smale bøker, og bøker med liten font. Da leser jeg heller store bøker, og tørre bøker. Men får lese videre i den denne uka siden det er horror, og det er sesong for det.

Jeg leste heller ikke videre i Do You Dream of Terra - Two? av Temi Oh som jeg leser sammen med en annen bokblogger. Jeg ville bli ferdig med noen av andre bøker jeg var godt i gang med, og noen bøker ble mer prioritert enn andre. Sånn er det av og til. Får ta igjen litt lesing i den de kommmende dagene.

De neste bøkene på leselista er bøker av forfattere jeg har lest litt av tidligere. Nattens bok av Jørgen Brekke og Natthuset av Jo Nesbø. Er ingen fan av noen av dem. Bøkene til Brekke har vært noe uvjevne og når det gjelder Nesø har jeg bare likt noen få bøker av ham. Noen sier at Natthuset er en horror og forlagets nettsider nevner at det er en roman. For å være diplomatisk får jeg skrive at det er en roman med horror elementer. Gir det noen mening? Nattens bok av Jørgen Brekke er nok krim.

Mål for denne uka: Lese ut Hundedager av Geir Tangen. Blir ferdig med den enten i kveld eller i morgen. Denne uka må det gå da det er under enn hundre sider igjen. Blir nok også ferdig med Hex av Sigbjørn Mostue, sikkert før helga siden den er såpass kort. Og så komme ordentlig i gang med Do You Believe in Terra - Two? av Temi og Boy in the Box av Marc E. Fitch

De siste dagene har det pøsregnet, vært guffent og det har kommet enda mer høstfarger. Perfekt Halloween vær.👿🍂

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar