14. juli 2023

Helgelektyre(599)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires av Grady Hendrix, Fairy Tale av Stephen King, Colourmorphia av Kerby Rosanes, En magisk verden av Melpomeni Chatzipanagiotou og Havets hemmeligheter av Lina Ekstrand er fra egen boksamling



The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires - Grady Hendrix

Begravet - Sharon Bolton

Fairy Tale - Stephen King

 

Det er 14. juli og oftest klarer jeg å lese ferdig en bok den første boka i en måned, men i skrivende stund har jeg ikke fullført en eneste bok i juli. Noe som er uvant. Har heller ikke dårlig leselyst. Men noen av bøkene er store og jeg leser litt tregere på engelsk. Håper å fullføre noen bøker i løpet av juli, da.


I helga blir det å lese videre i disse:

 

The Southern Book Club's Guide to Slaying Vampires av Grady Hendrix. Horror utgitt i 2020.

Patricia lever et kjedelig liv, hevder hun selv. Hun er lei av de vanlige huslige syslene, ta seg av barn, lage mat. Heldigvis har hun bokklubben sammen med en gjeng andre kvinner. De leser de samme bøkene og møtes for å diskutere dem. Etter et dødsfall i Old Village, flytter det inn en mann. James Harris er grandnevøen til kvinnen som bodde der tidligere, og han blir øyeblikkelig godt likt av alle. Etter hvert oppdager Patricia merkelige ting med ham, og hun blir besatt av å finne ut hva det er. Vil de andre tro henne hvis hun forteller det hun har sett?


Begravet av Sharon Bolton. Krim utgitt på norsk i 2023.

En mann har sittet i fengsel de siste tretti årene og har liten tid igjen på grunn av alvorlig sykdom. Fire barneskjeletter er blitt funnet, og han hevder til politibetjent Florence Lovelady at det ikke er han som har myrdet dem. Han har tross alt sittet inne de siste årene. Man blir også kjent med hans datter Cassie, som vender tilbake til Sabden. Hun drar dit for å treffe sin gamle kjærlighet. Man blir kjent med kvinnene gjennom deres perspektiv, og man leser om dem i omtrent annenhver kapittel.

 

Fairy Tale av Stephen King. Fantasy utgitt i 2022.

En gammel mann og hans gamle hund Radar, blir tilfeldigvis kjent med tenåringen Charlie. Selv om de ikke bor så langt fra hverandre, kjenner de ikke hverandre så godt, og har ikke hatt noe med hverandre å gjøre. Det er hunden Radar som ikke stopper å gjø, før Charlie sjekker hva som har skjedd og finner hundeieren skadet i sitt eget hjem. Det ligger i blodet til Charlie å hjelpe andre. Han tilklaller ambulanse, og tilbyr seg å passe huset og hunden uansett hvor lenge den gamle mannen må være på sykehus. Etter mye om og men, og litt tillitsproblemer, oppstår det et vennskap, og Charlie behandler hunden som om det er hans egen hund. Ting går som smurt helt til hundeieren ber Charlie om å holde seg unna skuret i hagen.

 Siden forrige helg har jeg fargelagt/malt dette:

 

 

Motivet er fra denne boka:

 
Enchanted Earth - Melpomeni Chatzipanagiotou (Jeg har den norske utgaven som heter En magisk verden)
 

Motivet er fra denne boka:

 
Havets hemmeligheter - Lina Ekstrand
 
 
 
 

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Run Like Mad - Jann Arden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar