1. april 2022

Helgelektyre(432)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
En verden av verdener & Colourmorphia av Kerby Rosanes og Skumringstimen av Maria Trolle,  er fra egen boksamling
 
   



Paradis - Frøydis Lilledalen
Åtte perfekte mord - Peter Swanson 
Dødens spill - Anne Elvedal


I går leste jeg ut denne:


 
Mrs. England - Stacey Halls

Likte stemningen i boka. Den er gammeldags og noe gotisk, og syntes karakterene var mer interessante enn selve handlingen. Likte de første hundre sidene av boka, men til å være en bok på over fire hundre sider, var den noe slow og det var egentlig ikke mye som skjedde. Jeg liker rolige bøker, men denne var vel monoton, noe som var synd for likte Heksejakten av henne, som jeg leste tidligere i år.

Handlingen er fra 1904 og man blir kjent med Ruby May som er utdannet barnepleierske. Hun vil ikke være med familien hun jobber med til Chicago, da de svært gjerne vil at hun skal flytte utenlands sammen med dem, men Ruby blir ikke med til USA. Hun er nødt til å finne en annen familie å jobbe for. På samme sted som hun ble utdannet, får hun drahjelp til å finne en ny familie å jobbe for, og hun ender opp i Yorkshire hvor foreldre har fire barn. Stedet føles noe rart og tungt da ingen kommer for å besøke dem, og Mr. England og Mrs. England er svært forskjellige. De har lite med barna å gjøre. Mr. England er omgjengelig å hyggelig, mens Mrs. England virker fjern, er lite å se da hun for det meste er inne på soveværelset. Og hvorfor blir Mrs. England låst inne på sitt eget rom på natta? Har Ruby selv noen hemmeligheter?

Som sagt, likte de første hundre sidene og karakterene, men savnet mer hendelser.

Har ikke lest noe av Swanson på to år, og det er kanskje på tide? Åtte perfekte mord er nok en av hans mest kjente/synlige bøker. Var litt skeptisk til den i begynnelsen, men konseptet er svært interessant. Den er om enkemannen Malcolm Kershaw som mistet sin kone i en ulykke for fem år siden. Han driver en bokhandel sammen med noen andre. På bokhandelens blogg, skrev han for noen år siden innlegget "Åtte perfekte mord". Der han ramser opp bøker som inneholder unike mord i følge ham selv. En dag får han besøk av FBI, som har en mistanke om at noen setter til verks inspirasjon av listen i virkeligheten. Er det noen som utforsker litteraturen i virkelighetens praksis, eller er det noen som har noe i mot Malcolm personlig?

Ikke bedre enn Her Every Fear, men liker den gammeldagse fortellerstemmen og at det diskuteres krim flittig. Er spent på fortsettelsen.

Tirsdag begynte jeg å lese Dødens spill av Anne Elvedal som er første bok i en trilogi for ungdom. Det morsomme er at det er paranormal grøss fra Trøndelag. Hvem hadde trodd det, ikke jeg i hvert fall? 😈

Forfatteren er selv fra Hommelvik der handlingen er lagt til. Hva den er om og hva jeg synes om den, venter jeg med å skrive noe om til mandagsinnlegget, for jeg vil gjerne bli bedre kjent med boka. Liker språket, da det er voksent til ungdomsbok å være. Siste bok i trilogien ble utgitt tidligere i år, og jeg har Den sorte bruden, andre bok liggende. Så håper jeg får tak i den tredje også. Liker ikke halvspiste trilogier ...

Etter at jeg ble ferdig med Mrs. England i går, orket jeg ikke å begynne på en ny bok. Man skal jo fordøye bøkene også, og det er greit å starte med en ny bok til april var satt i gang. Tidligere i dag begynte jeg å lese Paradis av Frøydis Lilledalen, og det er debutkrim som ble utgitt i fjor. Siden jeg ikke har kommet langt i den, venter jeg også med å skrive mer om den til etter helga, for foretrekker å bli kjent med bøkene først. Hun har allerede gitt ut bok nummer to.

Det er bøkene jeg skal konsentrere meg om i helga. Kanskje jeg blir ferdig med Åtte perfekte mord siden den er kort, men lover ikke noe.

Motivene er fra denne boka:

 
En verden av verdener - Kerby Rosanes
 
 

Motivene er fra denne boka:

Skumringstimen - Maria Trolle



Motivene er fra denne boka:

 
Colourmorphia - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Miss You Much - Janet Jackson

9 kommentarer:

  1. Spent på hvordan du liker Paradis. Lånte den på biblioteket for litt over en uke siden. Leser den i påska, tenker jeg.:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Litt usikker. Har ikke kommet videre. Liker noe av plottet, men synes kanskje språket er noe barnslig? Får se når jeg har kommet ordentlig i gang. Hvor lang leveringstid er det på biliboteket for tiden? Har selv ikke lånt bøker på flere år. God helg. =)

      Slett
    2. Skjønner...
      Varierer på biblioteket. Nye populære bøker kan jeg vente over et år på. I alle fall flere måneder. Andre får man omtrent med en gang.
      Paradis var ledig, så den kom dagen etter.

      Slett
    3. Men det er jo kjekt med ventelister og at man også får tid til å lese bøkene selv om det er tidsfrist for å levere tilbake. Har ikke lånt bøker selv siden jeg var student og det er en del år siden, for da var man jo oftere der, uansett. Nå kjøper jeg en del bøker, spesielt de mørke bøkene for det er jo trvelig med eget "bibliotek". =) Biblioteket er et herlig sted å lese, da. Brukte å lese der ofte mens jeg ventet på bussen eller når en forelesning ble avlyst.

      Slett
  2. Koser meg med å følge dine helgelektyrer. Fascinert av din tålmodighet med fargeleggingen. Og liker å bli overrasket av din musikkvideoer.

    SvarSlett
    Svar
    1. Kjekt å høre. =)
      Tror ikke fargelegging har så mye med tålmodighet å gjøre, men hva man liker å gjøre. Fargela mye da jeg var liten også, så det er ikke mye som har forandret seg, haha.

      Blir like overrasket som deg når det gjelder musikksmak. Foretrekker black metal og heavy metal, og plutselig vil man noen ganger høre på Backstreet Boys, Ghost, Rammstein og mange forskjellige. Man vet aldri helt hva ørene vil ha. =)

      Slett
    2. Du har rett. Kanskje ikke tålmodighet, men evne til konsentrasjon. Jeg liker puslespill, men må gjøre noe annet for ca hver 10ende brikke. Den rastløsheten fungerer ikke emd fargelegging.
      Jeg har glede av å se på bilder av dine fargelegginger da :)
      Forresten: Det er en bra ting når man kan glede seg over ting man gjorde som barn/kan virke barnlige. Hvorfor skal man være så f... voksen hele tiden, liksom? :)

      Ørene works in mysterious ways ....

      Slett
    3. Enig. Det kreves jo konsentrasjon med puslespill også. Kan bli rastløs jeg også, men mest periodevis, mest når jeg kjeder meg og ikke aner hva man skal finne på.

      Det er jo mange voksne som meg som har med seg hobbyer fra barndommen. Noen spiller fotball, noen fargelegger, noen gamer. Så synes ikke det er galt å leke seg en gang i blant. Jeg har ikke vokst fra gaming og fargelegging. Man må jo få slappe av med det man har lyst i. Ikke noe kriminelt, det. =)

      Slett