28. mars 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Near the Bone av Christina Henry,  er fra egen boksamling
 
     
 

 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Near the Bone - Christina Henry
Det fins ikke monstre - Kory Merritt

Antall leste sider:

816 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉Jomfruene - Alex Michaelides
🖉 Jenta under isen - Max Seeck

Bøker som leses nå:

  🕮 Mrs. England - Stacey Halls
  🕮 Åtte perfekte mord - Peter Swanson
  🕮 Dødens spill - Anne Elvedal 

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Paradis - Frøydis Lilledalen
⃞   Den siste dagen - John Grisham

Forrige mandag skrev jeg at jeg håpet på å bli ferdig med alle tre bøkene jeg leste, og realiteten er at jeg ble ferdig med to. Natt til søndag leste jeg ut Near the Bone av Christina Henry, som ble utgitt i fjor, og i går kveld leste jeg ut Det fins ikke monstre av Kory Merritt som ble utgitt på norsk i år. Mrs. England av Stacey Halls, blir med meg noen dager til, ogå utgitt på norsk i år.

Near the Bone var en spesiell horror bok. Den var en stor snakkis i fjor og var ikke så veldig interessert i den, da. For blir stadig skeptisk til bøker som får mye skryt. Men jeg liker å lese horror som inneholder kulde og isolasjon, noe denne har. Så nysgjerrigheten vant.

Den er spesiell fordi den er noe voldelig, noe som ikke er noe nytt i horror sjangeren. Men det er på en måte horror blandet med psykologisk thriller, vil jeg nok si. Den er om Mattie som bor i en enkel hytte på fjellet sammen med William, og hun kjenner ikke til et annet liv. De lever en slags Farmen tilværelse. Hun er der mot sin vilje, og hun har ikke lov til noen ting, bare det William ber henne om å gjøre, hvis ikke blir hun straffet med vold.

Ikke nok med det, hun merker at de ikke lenger er alene på fjellet. En dag hun er ute og sjekker fellene for å se om det er noe mat, hører hun et brøl hun aldri har hørt før. Det ligner ingen andre dyr hun har hørt før. Er de trygge på fjellet og kommer William til å tro henne, da det virker som om dyret eller "the creature" som det blir kalt, kommer nærmere hytteområet ... Og hvordan har hun havnet på fjellet sammen med William? Selv husker hun knapt bruddstykker om sin egen fortid ...

Intens og mystisk horror som jeg likte godt i begynnelsen, men likte ikke helt oppløpet mot slutten. Det føltes litt som en helt annen bok.

I går kveld leste jeg ut Det fins ikke monstre av Kory Merritt. Selv om det er en barnebok, brukte jeg unødvendig lang tid på den siden jeg leser flere bøker "samtidig", og ville få med meg illustrasjonene også. Den er både morsom og sær. Den er om Levi som er ny i forstaden. Han flyttet dit med moren sin og to søstre fordi foreldrene hans har gått fra hverandre. På skolen er det en rar jente som aldri lar ham få være i fred, og hun heter Karo. Til tross for deres forskjelligheter, ender de opp med å vanke sammen. Da Levis lillesøster forsvinner og ingen andre legger merke til det, har han heldigvis Karo på sin side. Barn forsvinner og resten av familiene glemmer dem, som om de har mistet alt på minnebrikken sin, og rommet etter dem står tomt. Hvorfor husker Levi og Karo fremdeles lillesøsteren til Levi, når ingen andre gjør det, og hvordan skal de få henne tilbake?

Interessante illustrasjoner og fengslende karakterer. Kjedet meg ikke med denne, og vil gjerne få med meg neste bok i serien, også.

Mrs. England av Stacey Halls må jeg som sagt bruke noen dager til på siden den er litt langsom, men mystisk. Leser ikke fort, si.

Den er om barnepleiersken Ruby May som er nødt til å finne jobb hos en annen familie da de hun jobber for skal flytte til Chicago. De vil gjerne at hun skal fortsette hos dem og være med, men May vil ikke flytte til et annet land. Dermed får hun hjelp til å søke stilling hos en annen familie, og ender opp hos noen i Yorkshire som er en storfamilie. Mr. og Mrs. England er to rake motsetninger. Mr. England er omgjengelig og hyggelig, mens Mrs. England er fjern og holder seg stort sett inne på rommet sitt. Hun er veldig lite sammen med barna sine. Mr. England er ikke veldig mye med barna sine, han heller. Vil Ruby bli bedre kjent med Mrs. England, og bærer Ruby May på noen hemmeligheter selv?

Synes ikke at handlingen er spesielt spennende, men karakterene er det.

I natt begynte jeg å lese Åtte perfekte mord av Peter Swanson som er min tredje bok av ham. Tidligere har jeg lest Her Every Fear og Dødelig bekjentskap. Hva Åtte perfekte mord er om og hvordan jeg liker den, venter jeg med å skrive om til jeg blir bedre kjent med boka. Det samme gjelder Dødens spill av Anne Elvedal, som jeg skal begynne på i kveld eller i morgen. Jeg liker ikke å skrive om bøker før jeg har lest minst 100 sider og blitt litt kjent med innholdet. Dødens spill er første bok i en trilogi og er fantasy. Selv har jeg et anstrengt forhold til fantasy og håper at denne er "lett".

De neste bøkene på skal lese lista, er: Paradis av Frøydis Lilledalen, og Den siste dagen av John Grisham. Paradis er debutkrim som ble utgitt i fjor. Den siste dagen ble utgitt i fjor på norsk og blir min første bok av John Grisham, noe som er litt flaut siden han er veteran i forfatterbransjen. Har alltid hatt lyst til å lese noe av ham, og denne fristet.

Usikker på hvilke bøker jeg blir ferdig med i denne uka, men tror jeg blir ferdig med Åtte perfekte mord som er noe kort og kanskje Paradis, men vi får se. Litt morsomt å gjette og se mot slutten av uka. Se om man hadde rett eller ikke. Vet ikke mye om Paradis og Den siste dagen og det er helt greit. Jeg vil heslt vite så lite som mulig om bøkene jeg begynner på.😈

2 kommentarer:

  1. Leser ikke fort? du leser no mye, 816 sider på en uke er mer enn de fleste. Liker at du leser så variert, og skriver så bra om horror, som jeg er veldig ukjent med. Spent på om du begynner på Laura Dave sin bok, og om du liker den :)

    SvarSlett
    Svar
    1. Du sier noe. =) Virker som mange leser ut bøker på to-tre dager, mens jeg bruker både en og to uker på å lese ut en bok. Det er morsomt å se hvor forskjellig man er.

      Prøver å få med meg både horror og andre sjangre, selv om horror er alltid sjangeren jeg vender tilbake til. Det er mye bra, både gammelt og nytt, så det er bare å hive seg ut i det.

      Skal prøve å få med meg Laura Dave sin bok i april. Har hørt mye variert om den, og er spent på den. Bøker som får mange delte meninger, blir jeg alltid nysgjerrig på. =)

      Slett