21. mars 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Thirteenth Tale av Diane Setterfield, og Near the Bone av Christina Henry,, er fra egen boksamling
 
   

 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Jomfruene - Alex Michaelides
Jenta under isen - Max Seeck
The Thirteenth Tale - Diane Setterfield

Antall leste sider:

685 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉  De kapable - Klas Ekman
 🖉 Ravnene - Kass Morgan & Danielle Paige

Bøker som leses nå:

🕮 Mrs. England - Stacey Halls
🕮 Near the Bone - Christina Henry
🕮 Det fins ikke monstre - Kory Merritt

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Åtte perfekte mord - Peter Swanson
⃞   Paradis - Frøydis Lilledalen

Tre bøker ble lest ut i forrige uke og begynte ikke på alle samme uke, bare så det er sagt. Noe gammelt og noe nytt. Jomfruene ble utgitt på norsk tidligere i år, også Jenta under isen av Max Seeck. The Thirteenth Tale av Diane Setterfield ble utgitt i 2006. Det ble litt thriller, krim og gothic suspense.

Jomfruene av Alex Michaelides er hans andre bok. Jeg leste Den tause pasienten av ham i 2020 og likte den ikke noe særlig, men likte Jomfruene hakket bedre. Vet at Jomfruene har fått mange delte meninger, i hvert fall på Goodreads, men der er det jo ofte delte meninger. Jeg blir ofte mer interessert i bøker som får delte meninger enn de som bare får skryt.

Jeg litke denne bedre på grunn av den akademiske settingen og at jeg ville ha lett underholdning, og det fikk jeg av denne. Noen ganger krever man ikke mer. Andre ganger vil man ha noe mer avansert. Sånn er det bare.

Den er om psykoterapeuten Mariana som er bekymret for Zoe som nettopp har fått en telefon av henne. En student er blitt drept i college området, og Mariana drar dit for å besøke Zoe. Det ender opp med at hun blir der i noen dager mer enn beregnet og derfor må hun utsette gruppeterapi, som hun har ansvaret for. Hun er midt i en sorg etter at hun mistet ektemannen Sebastian i en drukningsulykke. Det er en stund siden det skjedde, men hun kommer ikke over det. Mariana og Sebastian var Zoes ansvar etter at foreldrene hennes døde i en biluykke, men Mariana har fremdeles ansvaret for henne alene. Da et nytt mord skjer, bestemmer Mariana for å bli værende på ubestemt tid. Som vanlig klarer hun ikke å holde seg unna mysterier, men vil politiet like det?

Passe mørk og hvem står bak det hele thriller.

Natt til fredag da klokka nærmet seg halv fire, leste jeg ut Jenta under isen av Max Seeck som jeg nesten brukte to uker på lese ut. Litt skuffet over en fordi den tok opp temaer jeg ikke var så interessert i. Jeg liker å lese og lære om Internett, men nødvendigvis ikke om Instagram og sosiale medier generelt. Dette er den tredje boka jeg leser i år med influenser i persongalleriet. Interesserer meg ikke så mye for influensere fordi de får jo mye plass i media ellers. Er ikke så interessert i hva de spsier, hva de har på seg og hvor mange ganger de trener i uka.

Jenta under isen er om en kvinne som blir funnet død på en strand med rare merker på seg, og hun har på seg klær som referer til mangaserier. Samtidig forsvinner to influensere, en gutt og en jente. Er det tilfeldig eller har de planalgt forsvinningen? Forsvinningssaken tar en mørkere og dypere vending enn det etterforskerne antar. I etterforskningen sliter Jessica Niemi med hennes nye leder, og bivirkninger fra forrige sak. Vil hun bli sitt gamle jeg, igjen?

Som nevnt, litt skuffet over denne siden jeg ikke er interessert i Instagram, influensere og heller ikke i manga. Synes også fortellerstemmen var noe annerledes enn forrige bok. Den hadde ikke det samme drivet.

Fredag ettermiddag ble jeg ferdig med The Thriteenth Tale av Diane Setterfield etter å ha lest i den i nesten tre uker, men det gjorde meg ikke noe, for jeg var såpass interessert i historien og noen ganger gjør det ikke om man bruker lang tid på en bok.

Det er en bok som tar seg god tid både når det gjelder oppbygning og handling. Liker også at karaktererne var noe skyggeaktige og mystiske av seg.

Det er om Margaret Lea som får besøke Vida Winter i ubestemt periode for å skrive hennes biografi. Hun får høre historiene hennes og hun skriver dem ned best hun kan. Samtidig lærer hun ting om seg selv og nye karakterer dukker opp Vidas historier som Margaret blir nysgjerrig på.

Langsom, men mystisk handling og syntes det var spennende å lese om nåtiden og fortiden.

Forrige fredag begynte jeg å lese Mrs. England av Stacey Halls. Det er min andre bok av henne. Tidligere i år leste jeg Heksejakten av henne og likte godt stemningen. Mrs. England virker også mystisk. Den er om en barnepike som er nødt til å ta farvel med familien hun har jobbet for i det siste, fordi de skal flytte til Chicago, og Ruby May vil ikke flytte til USA, selv om hun fil tilbud om det. Dermed søker hun etter en ny familie hun kan være barnepike for, og et alternativ er hos en familie som bor i Yorkshire. Etter en lang reise blir hun møtt av en trivelig mann, Mr. England. Men Mrs. England virker helt annerldes som hun møter senere, er annereldes. Nesten fjern, men hun skal gi det nye stedet en sjanse for hun trenger jobbem. Handlingen er fra 1904.

Litt langsom start så langt, men jeg er nysgjerrig på fortsettelsen.

Natt til lørdag begynte jeg å lese horror boka Near the Bone av Christina Henry. Jeg liker handlingen, men ikke helt begeistret over fortellerstemmen, hvis det er lov å si?

Den er om Mattie som bor i en hytte på fjellet sammen med Willian og hun husker knapt noe fra fortiden. Hun har ikke lov til å tenke selv, og må gjøre alt William sier, ellers blir hun straffet med vold. Hun får ikke en gang lov til å gå dit hun vil. Da hun en dag kommer over en død rev midt på stien ikke langt fra hytta for å sjekke noen dyrefeller, oppdager hun merkelige spor i nærheten. Ikke lenge etter, høres det et kraftig brøl som er alt annet enn det hun har hørt fra andre dyr. Det kan umulig være en bjørn. For første gang når hun forteller om denne reven og denne skapningen som høres helt annerledes enn noe dyr, ser hun at William blir skeptisk. Klarer de å beskytte seg selv mot hva det enn det er i skogen?

Liker det isolerte stedet de befinner seg i og beskrivelsene av "the creature".

En bok jeg har lest i en ukes tid er Det fins ikke monstre av Kory Merritt, som er begynnelsen av en serie. Vet ikke om det er planlagt trilogi eller serie. Men digger illustrasjonene og historien er litt vittig. Jeg har ikke kommet langt i den for jeg liker å bruke litt tid for å få med meg illutrasjonene som er laget av Merritt selv. Den er om en gutt med to søsken som er flyttet til et nytt sted fordi foreldrene deres har skilt lag. På det nye stedet blir han kjent med en rar jente på skolen. Etter å ha blitt med henne ut en kveld, oppdager han noe skremmende på vei hjem. En rar skygge følger ham hele veien hjem. Fins det flere hemmeligheter der han har flyttet?

Har sansen for handlingen og illustrasjonene så langt, og morsomt at forfatteren har lagt til skrekkreferanser for oss voksne, som kanskje de unge ikke kjenner til ennå.

De neste bøkene på lista, er fortsatt bøker fra mørke sjangre og det er Åtte perfekte mord av Peter Swanson, og Paradis av Frøydis Lilledalen. Må blande inn en norsk forfatter, også.

Har som mål å bli ferdig med både Mrs. England, Near the Bone og Det fins ikke monstre før uka er over. Får se hvordan det går.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar