9. juli 2021

Helgelektyre(394)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Silent Corner av Dean Koontz, og Magiske eventyr av Johanna Basford, er fra egen boksamling 
Der skogen møter stjernene - Glendy Vanderah

Vokterne - Svein Gudbrandsen

The Stand - Stephen King


I går leste jeg ut denne:

 
The Silent Corner - Dean Koontz

Min andre bok av Dean Koontz i år og den første boka om Jane Hawk. Med Dean Koontz føler jeg det litt det samme som med Harlan Coben, at jeg liker kanskje de enkeltstående bøkene deres fremfor seriene. Synes enkeltstående bøkene deres har mer driv.

Den første boka i Jane Hawk serien var slett ikke verst. Ble ikke helt overbegeistret fordi det er en del science fiction elementer som jeg ikke ble helt fan av. Da mener jeg ikke grønne menn og ufo, men andre science fiction elementer. Synes boka hadde vært bedre uten.

FBI agent Jane Hawk bærer på en sorg. Ektemannen hennes er død og det skal ha vært selvmord, noe som virker usannsynlig. Derfor gjør hun sine egne undersøkelser. Disse undersøkelsene blir lagt merke til av noen, og hun blir holdt øye med, men av hvem og hvorfor? Hun finner ut om flere usannsynlige selvmord. Er det en sammenheng i det hele?

Kapitlene er korte og kjappe. Fikk ikke helt sansen for Jane. Fikk ikke helt tak når det gjaldt henne. Hun var hverken spesielt spennende eller beundrigsverdig. Likte deler av handlingen bedre enn henne.

I natt leste jeg ut denne:

 
En kule i hjeret - Un-su Kim

En bok som blir utgitt i dag, hvis jeg ikke husker feil? En thriller om snikskytter og leiemorder Reseng. Han bor sammen med to katter, Lampe og Bokstøtte. Han får oppdrag om å skyte en gammel mann. Reseng befinner seg på en fjelltopp mens han sikter på ham. I sikten har han den gamle mannen som er i sin egen hage med hunden. Reseng er nøye på å skyte noen i riktig stund. Når det føles riktig. Vil det gå etter planen? Blir det flere oppdrag, og hvor gjør han av likene etterpå? Vi blir godt kjent med Reseng som person og bakgrunn hans. Han er oppvokst store deler i "Biblioteket", det er det den kriminelle basen deres blir kalt, med Gamle Grevling, som driver dette kriminelle miljøet som Reseng vanker i. Så Reseng vet hva han driver med. Selv om boka er litt grotesk og sårbar, har den også mye humor.

Til tross for mørkt tema, er det både spennende og underholdende. Liker forfatterens fortellerstemme veldig godt selv om det ikke var helt min type bok. Likte den bedre enn jeg trodde ville gjøre.

I går begynte jeg å lese en annen bok og det var: Der skogen møter stjernene av Glendy Vanderah. Er ikke så godt kjent med den ennå. Foretrekker å lese 50-100 sider før jeg begynner å kjenne boka jeg leser i. Den er om Jo, som er forkortelse for Joanna, som har leid et sted for å forske på bestemte fuglereir. Moren hennes døde for ikke lenge siden, og hun selv har fått en diagnose hun må deale med. Hun blir oppsøkt av en jente på eiendommen, som påstår at hun kommer fra en annen planet og har overtatt kroppen til en død jente. Joanna vil ringe politiet, men jenta blånekter, og i så fall, hva skal Jo si til politiet? Hvordan skal hun få jenta til å innse at hun bare snakker tull?

Er ikke helt forelsket i boka og det er heller ikke en sjanger jeg vanligvis leser, men synes det er fascinerende så langt.

I natt skal jeg beygnne på en ny bok og det er Vokterne av Svein Gudbrandsen, og som nevnt, liker jeg ikke å fortelle om en bok før jeg blir litt kjent med dem. 

Ved siden av hovedbøkene leser jeg videre i langtidsprosjektene House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King. Har ikke noe å si for meg om det er fint vær ute. Sitter inne og leser likevel.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:

Et bilde jeg er ferdig med, men usikker på om jeg skal gjøre noe med bakgrunnen, eller ikke ...
Motivene er fra denne boka:

Magiske eventyr - Johanna Basford

God helg.
 
Ukas låt: Pins and Needles - Edisun

6 kommentarer:

 1. Er nysgjerrig på boken En kule i hjertet. Virker som en roman jeg vil like. Koreansk forfatter?

  SvarSlett
  Svar
  1. Tror du vil like den. Den er både voldsom og festlig. Fikk litt Quentin Tarantino vibber av den. Liker filmene hans. Ikke alle, men de fleste. Det stemmer. Det er en thriller fra Sør-Korea. =)

   Slett
  2. Både voldsom og festlig. MÅ lese. Spenningsbøker fra Korea og Japan er ofte deilig særere enn de amerikanske/europeiske.

   For meg er de første Tarantinofilmene best. Hvilke filmer er det du liker/ikke liker?

   Slett
  3. Synes at filmer, spesielt fra Japan, Asia generelt, spesielt skrekkfilmer er ofte bedre enn amerikanske. Jeg liker også de fæle jentene med langt hår og nattkjoler. Det jeg prøver å si at selv om de filmene virker oppbrukte, synes jeg at skrekkfilmer fra Japan/Asia har ofte mer handling og mer hverdagslig skrekk. Flere undertoner. Amerikanerne lager egne versjoner av dem og ødelegger den creepy stemningen totalt.

   Når det gjelder Tarantino filmene var det nok Kill Bill filmene jeg ikke ble så fan av som mange andre. Likte soundtrackene i filmene, men syntes de filmene var helt ok. Spent på hva du synes om En kule i hjertet etter hvert . =)

   Slett
 2. Asiatisk skrekk er mye skumlere. Særere. For meg er de mer ekte psykologisk skremmende. Enig i dine tanker :)

  Når jeg engang får lest En kule i hjertet skal jeg fortelle deg det med en gang :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Psykologisk skremmende var det uttrykket jeg lette etter, og du forsto faktisk hva jeg mente i den rotete forklaringen min. =)

   Fint. Jeg venter spent. =)

   Slett