26. juli 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Queen of the Cicadas av V. Castro,  og Stesøster av Jennifer Donnelly, er fra egen boksamling    
 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

Vokterne - Svein Gudbrandsen
Om å elske: 15 fortellinger for voksne - Ingvar Ambjørnsen mfl.
Skrekk og Gru 4: Maskekvelden - Mike Ford

Antall leste sider:

580 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Skrekk og Gru 3: Heksenøkkelen - Mike Ford
🖉 Vokterne - Svein Gudbrandsen
🖉 Om å elske: 15 fortellinger for voksne - Ingvar Ambjørnsen mfl.

Bøker som leses nå:

🕮 Alt dette raseriet - Cara Hunter
🕮 The Queen of the Cicadas - V. Castro
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Stesøster - Jennifer Donelly
⃞   Ryktet går - Lesley Kara

Det ble noe variert lesestoff i forrige uke. Både om kjærlighet, død og fordervelse. Selv foretrekker jeg å lese om død og forderevelse, uansett hvor forferdelig det virker, men liker mørk litteratur best. Liker ikke alt av det, selvfølgelig, men mye av det.

I forrige uke lest jeg ut en historisk krim, en novellesamling og en horrorbok for barn og ungdom. Vokterne av Svein Gudbrandsen og Om å elske: 15 fortellinger for voksne av Ingvar Ambjørnsen mfl, kommer jeg ikke til å skrive om i dette innlegget, siden jeg har skrevet en god del om dem tidligere. Har også skrevet en anmeldelse av begge to, så ser ingen grunn til å skrive mer om dem.

Har derimot ikke skrevet om Maskekvelden ennå. Leste den i helga og håper å få til en anmeldelse av den enten i morgen eller på onsdag. Det er bok nummer fire i Skrekk og Gru serien. Det fine med denne serien er at selv om den er numerert, trenger man ikke lese de i kronologisk rekkefølge. I hver bok er det nye karakterer og nye ting som skjer. Det eneste som er fast i serien er butikken som faktisk heter Skrekk og Gru, som selger all slags mulig stæsj som kan minne om en slags Halloweenbutikk. Maskekvelden er om en gutt som trenger å kjøpe et kostyme til et bursdagsselskap. Jenta han er invitert hos bor i et beryktet hus siden det har et spesielt design. Han kjøper en maske, men burde han egentlig kjøpe den maska? Maska får ham til å skygger og rare skapninger, eller er de virkelig der? Eller har han bare livlig fantasi fordi moren hans er grøsserforfatter?

Riktig nok ikke skummelt for oss som er utenfor denne målgruppen, men likevel stemningsfull og underholdende. Likte denne et hakk bedre enn Heksenøkkelen.

I helgelektyreinnlegget skrev jeg at jeg godt mulig ble ferdig med Alt dette raseriet av Cara Hunter, men det ble jeg ikke. Det var bare skrytet. Men jeg liker den så da har det ikke noe å si at noen bøker tar lenger tid enn forventet. Liker både krimsaken og karakterene. Kan egentlig ikke si noe om krimssaken for det avslører noe av tematikken. Tematikken i boka er fascinerende og skrives altfor lite om. Jeg liker også Adam Fawley og temaet hans. Så dette er en mørk bok hvor mye skjer og liker også at boka består av et stort persongalleri. Så jeg kjeder meg ikke med denne. Dette er bok fire om Adam Fawly. Jeg har ikke lest de andre bøkene i serien, men føler ikke at det skaper forvirring eller hull i handlingen, fordi man blir godt kjent med de faste karakterene og deres bakgrunnshistorie. Er glad jeg har to uleste bøker av Hunter i hylla og håper å få lest dem i år. I begynnelsen av året tenker man at man har så god til å lese alt man ønsker, men når juli/august begynner, får man et snev av "panikk" og har lite tro på at man rekker alle bøkene man har lyst til å lese. 😁

Om natta leser jeg The Queen of the Cicadas av V. Castro som er en ukjent forfatter for min del, men spennende. Fortellerstemmen hennes er i hvert fall det. Det er om to tidsperioder. Den ene er fra 2019 da Belinda er i Texas i en slags farm for å delta i bryllupet til en nær venninne. På samme farmen skjedde det noe tragisk i 1952. En kvinne fra Mexico, Milagros, jobbet der med andre forskjellige arbeidere. Farmen ligger i Alice, Texas og hun sender penger til de hjemme. Mens hun jobber der, drømmer hun om å reise bort. Noen av mennene som jobber der er ekle og noen av kvinnene hevder hun ser på mennene deres og mobber henne. Boka er litt om rasisme og mobbing. Som baksideteksten sier blir denne kvinnen brutalt drept. Måten hun dør på er kanskje det mest morbide dødsfallet jeg har lest om en god stund. Så ikke sikkert alle tåler det. Etter hennes dødsfall, blir legenden La Reina de Las Chicharras til, altså The Queen of the Cicadas. I dete bryllupsarrangementet blir Belinda kjent med Hector som eier farmen, som forteller henne om Milagros. Hun synes synd på denne kvinnen som fikk en voldsom død og hun vil undersøke saken nærmere. Burde hun gjøre det?

Det er alt jeg vet om boka for jeg har ikke kommet så langt. Men liker språket som er dystert og nesten poetisk. Liker å lese om begge tidslinjene. Boka er riktignok ikke skummel. Når man er vokst opp med horror er det lite som skremmer, men er da mer ute etter en god historie og noen creepy scener. Samtidig er jeg syk etter vandrehistorier. Synes det er fascinerende. Så liker den godt så langt.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg i langtidsprosjektene House of Leaves av Mark Z. Danielewski, og The Stand av Stephen King. Samlesingen i House of Leaves går litt tregt for vi begge leser i flere bøker samtidig og har det ikke travelt, og begge bøkene er noe upraktiske å lese i, men kjeder meg ikke. Har det bare ikke travelt med dem. Det er bøker jeg leser som avveksling fra de andre bøkene.

Blir kanskje ferdig med Alt dette raseriet og The Queen of the Cicadas før uka er over. De neste bøkene på leselista er uansett: Stesøster av Jennifer Donnelly og Ryktet går av Lesley Kara. Hadde som plan å lese Insektgutten av Jeffery Deaver i juli, men rekker ikke den på få dager, og sparer den heller til mørketiden. Gleder meg til denne årstiden er over i hvert fall. Sommer er ikke for alle.😄

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar