28. juni 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Shape of Darkess av Laura Purcell, The Silent Corner av Dean Koontz,  er fra egen boksamling  
 
 

 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

The Shape of Darkness - Laura Purcell
✔  Legg verden bak deg - Rumaan Alam

Antall leste sider:

533 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 In Darkness, Shadows Breathe - Catherine Cavendish
🖉 The Shape of Darkness - Laura Purcell
🖉 Helsesista #vågåvære - Tale Maria Krohn Engvik

Bøker som leses nå:

🕮 The Silent Corner - Dean Koontz
🕮 Matadorens siste dans - Øistein Borge
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   En kule i hjertet - Un-su Kim
⃞   Der skogen møter stjernene - Glendy Vanderah

Natt til tirsdag leste jeg ut The Shape of Darkness av Laura Purcell som er en av de bedre horrobøkene jeg har lest i det siste, som er blandet med gotisk og psykologisk horror. Utdyper ikke så mye mer om den nå siden den er nevnt i en del tidligere innlegg allerede og har skrevet om den.

Lørdag leste jeg ut Legg verden bak deg av Rumaan Alam. Ser den har fått mange delte meninger av amerikanske lesere, noe som kan forstås, fordi det er vel ikke alle som liker en slik avslutning, eller synes at det er lite som skjer. Så kan på en måte forstå at noen ikke liker den, men jeg liker den på grunn av undertonene og at den var litt spesiell. Dog original er den ikke. Den minner meg på The Cabin at the End of the World av Paul Tremblay. Ikke selve handlingen og karakterene, men undertonene og en mulig filosofi, hvis det er noen. Skal selvfølgelig ikke avsløre ved å bekrefte noe. Men tror at Paul Tremblay og Rumaan Alam var litt i samme tankebane, hvis jeg ikke tar helt feil. The Cabin at the End of the World ble utgitt før Legg verden bak deg.

Likte begge to veldig godt, men tror The Cabin at the End of the World gikk litt dypere med undertonene.

Uansett er Legg verden bak deg en thriller om en familie som vil ha avkobling fra byliv og jobb. De har leid et feriehus som ligger veldig avsides og nærme naturen, og sammen skal de nyte dagene i en hel uke. Men ferien deres blir avbrutt da eierne av huset dukker opp. Det skal ha skjedd et strømbrudd mens de var på et ærend, og de er lite fristet til å kjøre tilbake til storbyen i mørket, og valgte å dukke opp i feriehuset deres som en nødløsning, siden det lå nærmest. De vil nødig være til bry. Er ferien til de som leide huset over? Vil de klare å samarbeide og bo sammen, og er strømbruddet et alvorlig tegn på en større katastrofe?

Alams skrivestil er både kryptisk og rett på sak. En underlig og spennende bok. Selv om boka er tynn, brukte jeg litt over en uke på å lese den ut, fordi den hadde også en slags tunghet i seg som er vanskelig å forklare, men det var vel verdt strevet.

Natt til onsdag begynte jeg å lese Matadorens siste dans av Øistein Borge. Ser mange har likt boka allerede, og er nok dessverre ikke med i den fanklubben. Jeg liker fortellerstemmen, men ikke settingen noe særlig. Liker også humoren, men føler at jeg ikke er helt med. Ikke at jeg ikke skjønner boka. Den er veldig lett å forstå, men klarer ikke helt å leve meg inn i den. Det er bare det jeg mener.

Den er om Lennox Hartly som flytter fra Manchester til et varmere strøk i Spania. Han flytter dit med kona i en bungalow. Kona har uhelbredelig sykdom og svekkes mer og mer som tiden går. I et bryllup i nærområdet, skal det ha skjedd et mord. Klarer Hartly å overse den indre politimannen og leve rolige pensjonistdager, eller er han nødt til å blande seg inn?

Kapitlene er veldig korte og har en fin flyt og jeg liker humoren, men klarer ikke elt å engasjere meg i saken, og ville nok ha likt kosekrim mer om settingen var i England enn i varmere strøk, fordi jeg foretrekker kosekrim i en landsby, som er mer gammeldags med dystert vær. Ville nok ha likt at handlingen var i Kent, England istedet for Spania for eksempel. Siden handlingen foregår i Spania, blir ikke denne kosekrimmen like stemningsfull. Foretrekker det engelske været med en del regn, tåke og vind. Det er kosekrim det.

Blir nok ferdig med den om ikke lenge siden jeg har under femti sider igjen.

I går begynte jeg påThe Silent Corner av Dean Koontz. Jeg har lest et stykke, men har ikke kommet riktig godt inn i handlingen ennå, og trenger mer tid på det. Så det blir ikke før på fredag når jeg har blitt bedre kjent med handlingen. Dette er første bok om Jane Hawk og boka ble utgitt på norsk for noen år siden, men noen forfattere må jeg lese på engelsk. Selv om den er på 452 sider, er den veldig lettlest med korte kapitler.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Stand av Stephen King. Noen ganger leser jeg ofte i dem, av og til kan det ta en stund før jeg fortsetter. Det er ikke noe galt med bøkene sånn sett, men når man leser i flere bøker "samtidig", blir noen nedprioritert og noen er mer arbeidssomme, og da tar det gjerne tid. Det gjør ikke meg noe da jeg har rikelig av tid.

Usikker på hvilke og hvor mange bøker jeg blir ferdig med før uka er over, men de neste bøkene på lista utover, er En kule i hjertet av Un-su Kim og Der skogen møter stjernene av Glendy Vanderah. To bøker jeg har lagt merke til, men som jeg ikke vet noe om. Noen ganger trenger man litt ekstra spenning i hverdagen og det ser ut til å bli variert lesestoff i denne uka, også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar