14. august 2020

Helgelektyre(347)

Reklame: Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Way of Kings Part One av Brandon Sanderson,  Bruddstykker av Karin Slaughter, Imagimorphia og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling
Syv løgner - Elizabeth Kay
Du er klarsynt: 7 trinn til å aktivere dine evner - Lilli Bendriss & Camillo Løken
The Way of Kings Part One - Brandon Sanderson 

I natt leste jeg ut denne:

 
Dronningen - Tove Taalesen

Ingen original krim, men litt spesiell og småspennende. Tove Taalesen har hatt samme jobb som hovedkarakter Tale Voss. Nemlig jobbet som lakei for kongeparet. Det er morsomt at hun har skrevet en krimbok basert på en slik jobb som hun vet mye om og som hun har erfart selv.

Dronningen er om Tale Voss som nøler med å takke ja for å jobbe som lakei. Men sier ja til slutt og prestasjonsangsten er stor. Hun vil jo på ingen måte skuffe dronningen. Samtidig føler hun seg overvåket av vaktsystemenet på Slottet. Er det noen grunn til det? Hun blir godt fulgt med både på jobb og i fritiden, for den jobben hun har krever plettfri bakgrunn. Samtidig er det noen innenfor Slottet som lusker og legger skumle planer Hvorfor?

Boka virker stor siden den er på over fem hundre sider. Men kapitlene er veldig korte, og historien blir fortalt fra forskjellige vinklinger, så den er lettlest og fascinerende. Jeg likte den godt.

Trodde jeg ville bli ferdig med Syv løgner av Elizabeth Kay før helga, men det ble jeg ikke. Det er en kort bok, men korte bøker kan være noe tunge å komme seg gjennom også. Den er ikke så spennende og man finner ikke helt drivet. Den er om Jane og Marnie som har kjent hverandre helt siden de var små. De er som erteris. Men er de egentlig helt ærlige med hverandre? Hvorfor holder Jane så mange hemmeligheter fra Marnie? Snedig vennskap som nesten ikke virker som ekte vennskap, men er det det? Har kommet over halvveis, så blir muligens ferdig med den før helga er over.

Hvis jeg blir ferdig med den, skal jeg begynne med Bruddstykker av Karin Slaughter, og det er en stund siden jeg har lest noe av henne, så det er på tide. Før har jeg lest bare Pretty Girls og The Good Daughter, og det ga mersmak. Jeg vet ikke så mye om den, og det er slik jeg foretrekker det også før jeg begynner å lese en bok. Vil helst lite som mulig og bare lese den. Så kommer ikke med oppsummering før jeg har begynt å lese den. Jeg liker å bli bedre kjent med en bok først før jeg begynner å skrive så mye om den.

I natt skal jeg lese i en ny bok og det er Du er klarsynt av Lilli Bendriss. Har ingen tro på at jeg har slike evner selv. Tror heller ikke på alt av det overnaturlige, men det er spennende og fascinerende. Så jeg vil lese denne boka for synes at slike temaer er veldig spennnende, også har jeg sett Åndenes Makt helt siden startfasen. Siden jeg har lest noen bøker av Lena Ranehag, som har vært en av de faste i Åndenes Makt, blir det interessant å lese noe av Lilli Bendriss også.

The Way of Kings Part One blir med i denne helga også, som vanlig ... Men har i det minste kommet halvveis, så det er "håp". Jeg liker den, og det er en del spennende partier, men den er så vrien å sette seg inn i. Først møter man karakterer det tar tid å bli kjent med, og når man endelig blir på en måte kjent med dem, så kommer det nye og nye ting skjer, og boka blir enda mer kompleks. Så det er en bok som tar litt tid på grunn av at den er kjent for å være kompleks, og skjønner godt hvorfor. Jeg er heller ikke vant til å lese high fantasy fra før av, så derfor tar det ekstra lang tid å komme seg gjennom den. Har sett en del high fantasy som film og Tv-serie, men ikke lest så mye av sjangeren. Det får bare ta den tiden det tar og jeg leser den sammen med en annen bokblogger. Blir ingen oppsummering og slikt før anmeldelse senere, for det er så mye å holde styr på, og vil ikke at helgelektyreinnleggene skal bli for lange.

Flere bøker blir det nok ikke helga. Helgene føles ofte lange, men rekker ikke å lese mer enn ellers i uka likevel. Leser tross alt i vanlig tempo.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


 
Prøver å fargelegge dyr ut i fra hukommelsen, og det er utfordrende. 😊
 
Motivet er fra denne boka:
 

Imagimorphia - Kerby Rosanes

Motivet er fra denne boka: 

En verden av verdener - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Wake Up - NF2 kommentarer:

 1. Håper du har en fin helg og leser så det freser Ina :) Ser antydninger til at vi har samme tanker om Syv løgner, og vil anbefale deg Krypdyrmemoarene, som jeg leste ferdig i går :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk og i lige måde, Tine. =) Her regner det og er oppholds. Litt blandet vær. Nærmer seg høsten nå, endelig.
   Jeg prøver å lese så det freser, men leser ikke like fort som deg. =)
   Har Krypdyrmemoarer i ventebunken. Den virker veldig spennende og vurderer å smette den inn etter Karin Slaughter boka, så takk for tips!
   Har heldigvis ikke mye igjen av Syv løgner. Den er veldig tungtrødd kjenner jeg. God helg!

   Slett