8. mai 2020

Helgelektyre(333)

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Institute av Stephen King og Secret Garden av Johanna Basford, er fra egen boksamling 


Drapet på kommandanten:Bok 2: Haruki Murakami
Natt - Bernard Minier
The Institute - Stephen King

 Tidligere i dag leste jeg ut denne:

Mitt liv som rotte - Joyce Carol Oates

Trodde jeg ville bli ferdig med den i går, men leste ut de siste ni sidene i dag. Er ingen rastløs person, men orker ikke å lese lenge av gangen i lange økter, uansett hvor spennende en bok er. Er en person som foretrekker å variere litt med hobbyer.

Mitt liv som rotte er en interessant og fascinerende bok. Jeg leste Svart vann av samme forfatter i fjor som jeg likte godt, og må nok si jeg likte denne et hakk bedre. Historien i seg selv og problematikken er ikke spesielt nyskapende, men det er et veldig spennende karakterdriv i boka.

Den er om unge Violet Rue Kerrigan. Hun er den yngste i familien og hun har seks søsken! Faren deres bærer på en stolthet de ikke tør å utfordre, og er det noe de ikke ønsker, er det å skuffe foreldrene på noen måte, selv om noen av dem er noen villstyringer, spesielt noen av brødrene hennes. Familien, tilværelsen og hun selv blir forandret da hun en kveld ser brødrene hennes komme sent hjem samme kveld som en tenåringsgutt blir påkjørt og banket opp. Han kommer aldri til bevissthet igjen og dør noen dager senere. Guttene oppfører seg hemmelighetsfulle og rare den kvelden, mens Violet er den eneste i huset som er våken. Noe får henne til å avsløre hva hun har sett, og det gjør til at hun ikke lenger kan bo hjemme, og hun blir plassert på et hjem til noen utenfor familien finner en løsning på hvor hun skal bo, og hun ender opp hos en barnløs tante og onkel. Hun prøver så smått å komme i kontakt med familien, bare for å bli avvist flere ganger og hennes ønske om å få komme hjem igjen, blir fort forandret til falsk forhåpning. Familien hennes vil ikke ha henne hos seg, fordi hun sladret på to av brødrene sine som senere havner i fengsel. I deres øyne er hun en sladrehank, en rotte. Klarer hun noen gang å få dem til å gå med på forsoning, eller kommer hele familien hennes til å vende henne ryggen resten av livet?

Ting er heller ikke bedre på skolen da de fleste vet hva hun har gjort, at hun har sladret og hva brødrene hennes har gjort. Vil hun noen gang få aksept hos noen? Ganske råttent gjort av familien hennes å vende henne ryggen med tanke på at hun er bare tolv år.

En spennende historie med fascinerende karakterer. Kunne gjerne ha tenkt meg en filmversjon av den.

Jeg er godt i gang med Natt av Bernard Minier. Har kommet over halvveis. Den imponerer ikke, men liker den bedre enn Ikke slå av lyset, som jeg leste i fjor. Synes denne har mer driv og en sak som interesserer mer. Er bare litt lei av at Martin Servaz fordi han er litt MacGyver aktig, som faller for vakre kvinner og er på sin evige jakt etter hans fiende, Hirtmann. MacGyver var også omringet av vakre kvinner som trengte hans hjelp, og hans fiende som dukket opp periodevis, var Murdoc. Så de har noen fellestrekk. Det er også interessant at Minier drar inn norsk politi i boka. Etter en voldsom jakt, blir Servaz skutt og havner i koma. Komaen forandrer ham, det merker også de som jobber med ham. Hirtmann gir fra seg et tegn etter fem år i det skjulte. Er Servaz sterk nok til å jobbe igjen, og kommer han og den norske politikvinnen til å være et godt team?

Som sagt, noe forutsigbart, men også underholdende lesing så langt.

Jeg har også lest videre i Leonardo da Vinci av Walter Isaacson, og han er spennende å lære mer om enn bare kunstverkene han er kjent for. Kommer ikke til å oppsummere så mye om boka før det blir anmeldelse, slik at det ikke blir mange gjentagelser i lengden.

Det samme medThe Institute av Stephen King. Jeg har skrevet en del om handlingen tidligere. Og når jeg leser lenge i bøker, vil jeg ikke oppsummere handlinger mer enn nødvendig. For i lengden blir det bare kjedelig og man går på en måte tom for hvordan man skal gjengi handlingen uten å kopiere seg selv til slutt i hvert innlegg. Men jeg liker den godt og det nærmer seg slutten. Jeg blir i hvert fall ferdig med den i løpet av mai.

Senere i dag, forhåpentligvis, hvis jeg orker å lese mer, er neste bok Drapet på kommandanten bok 2 av Haruki Murakami. Leste Drapet på kommandanten bok 1 i fjor og likte den overraskende godt. Det var min første bok av Murakami. Har alltid hatt lyst til å lese noe av ham, men var redd for at bøkene hans var rotete med tanke på all den surrealismen mange nevner om bøkene hans, men den var enkel å lese, og jeg elsket særheten  i den. Det eneste jeg er skeptisk med denne, er at det er en fortsettelse. Jeg har litte sans for fortsettelser i bøker og filmer, fordi de har en tendens til å skuffe eller oppleves ofte som unødvendige. Så håper at boka kurerer "fortsettelsesforbannelsen".

Tror neppe at det blir flere bøker i løpet av helga, for tror ikke jeg blir ferdig med boka til Minier før i neste uke med tanke på at den er litt stor. Så tar det som det kommer. Jeg leser når jeg vil lese istedet for å lese hele dagen hver dag, for det blir vel monotont.

Jeg har også fargelagt i denne uka, og i det siste har jeg fargelagt i en av bøkene til Johanna Basford, siden det er en stund siden sist.


Motivene er fra denne boka:

Secret Garden - Johanna Basford

God helg.

Ukas låt: Right Here in My Arms - HIM6 kommentarer:

 1. Du har kommet litt lenger enn meg på Drapet på kommandanten. Jeg er fremdeles midt i nummer 1. Men i dag og i går leste jeg siste bok i Planetfall serien av Emma Newman. Fantastiske bøker! Så jeg har ikke lest i Mord på ... hele tiden :-) Jeg har også lest The Hills av Matias Faldbakken og begynt å høre Mengele Zoo på lydbok.
  Det er helt umulig for meg å holde meg til en bok om gangen, men jeg tror du vet hvordan det er :-)

  Jeg vil også lese Mitt liv som rotte. Men nå har jeg plukket fem bøker ut av bokhyllen og skal prøve å lese dem først. Jeg er ikke flink med slike listen, men tenkte jeg skulle gi det et forsøk :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Er spent på hva du synes om Drapet på kommandanten siden du har lest mye av av ham tidligere. Likte bok en såpass godt at jeg gjerne ville få med meg bok to også.

   Mengele Zoo har jeg ulest i hylla. Tror den har stått der og ventet siden 2007 eller noe. Har hørt mye bra om den. En dag skal jeg lese den. Misunner de som klarer å holde seg til en bok av gangen, men synes det er litt monotont og fire bøker er en bok for mye. Vanskelig å finne balanse.

   Morsomt at du skal prøve deg på lister. Jeg gjør det for å ha en oversikt over hva jeg egentlig har i hylenne for det er så lett å glemme det.

   Gjerne gi Mitt liv som rotte når bøkene har minsket litt. Den er god. =) God helg!

   Slett
 2. Drapet på kommandanten er den enste Murakamiboka jeg ikke har lest. Gleder meg til jeg får lyst til å lese igjen. Da står den for tur :)

  Håper du har en fin helg med hobbier, litt lesing og Animal Crossing ;) Jeg er i filmtåka og ser et par filmer om dagen :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Virker nesten som om alle er beleste når det gjeder Murakami bortsett fra meg, men er i gang. =) Liker fortellerstemmen hans veldig godt, og særheten han bringer i bøkene.

   Håper du får leselysten tilbake snart for vet den har vært borte en stund. :/

   Takk i like måte. Har du noen filmtips å komme med siden du har sett en del i det siste? I helga skal jeg se min første film på lenge og det er: Joker, som virker temmelig dyster. =) Har du sett den?

   Slett
 3. Først: Les Mengele Zoo !!!
  Kan komme med filmtips etterhvert. Jeg har ikke sett Joker. Kos deg! - og fortell gjerne hva du synes :)

  Helgelektyre 333 - ganske så diabolsk :)

  SvarSlett