1. april 2020

Bøker jeg skal lese i april

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Garden of Bewitchment av Catherine Cavendish, og Jenta i isen av Robert Bryndza, er fra egen boksamling


The Garden of Bewitchment - Catherine Cavendish
Flaggermusmusikk - Tyra Teodora Tronstad
Jenta i isen - Robert Bryndza
Mitt liv som rotte - Joyce Carol Oates
Natt - Bernard Minier
Drapet på kommandanten bok 2 - Haruki Murakami

Det blir en noe mørk måned i april, men det er vel ikke noe nytt da jeg er svært glad i mørk litteratur. I april testes det litt i ukjent terreng også. Det er bare av Oates, Minier og Murakami jeg har lest noe av tidligere. De andre har jeg ikke en gang hørt om. Kjenner man får litt mindre forventinger av å lese bøker man ikke har hørt om tidligere. Det spennende med det er at da vet man ikke helt hva man får. 😊


The Garden of Bewitchment: Jeg var nok en gang på utkikk etter en horrorbok og da kom jeg over denne, som også var ukjent for min del. Dette er en gotisk grøsser, og jeg har ikke lest noe gotisk siden The Stranger Diaries a Elly Griffiths. Så det er en stund siden. Denne kom ut i februar og det blir spent å se hvilke horrorbøker som kommer ut i år. Baksideteksten er i hvert fall spennende.

(Bakpå):

THE GARDEN
OF BEWITCHMENT

In 1893, sisters Evelyn and Claire leave their home in Yorkshire for life in a rural retreat on their beloved moors. But when a strange toy - the Garden of Bewitchment - appears out of nowhere, a chain of increasingly terrifying visions and apparitions is unleashed.

A mysterious neighbor befriends Evelyn, but seems to have more than one secret to hide. Clair claims she's been visited by a man who died many years ago. Then the horror really begins. The play world of the Garden of Bewitchment becomes all too real and threatens the lives and sanity of the women. Evelyn no longer knows who - or what - to believe. Reality becomes blurred and nothing is as it seems. Everything centers on that one deadly toy - and time is running out.Flaggermusikk er en noe ukjent bok for ungdom. Det var noe både med omslaget og konseptet som fascinerte meg. Det er også en stund siden jeg har lest en ungdomsbok. Ekstra spennende at man ikke har hørt så mye om boka på forhånd.

(Bakpå):

Jeg stryker Enon lett over armen mens jeg hvisker:
    "Hva fortalte Alexandra deg?"
    "Hun sa at det finnes en flaggermusmusikk,"
 svarer han, plutselig våken.
    "Jaha, og hva slags type musikk er det?"
    "Den er en sånn man må vente på. Når man
har ventet en stund, kan man høre den."
    "Hva skjer når den kommer?"
    "Da kan man kanskje fly."
    "Fly?"
    "Mm. Hvis man har riktig type armer.
Sånne lange. Vet du hva hun også sa? Hun sa
at flaggermusmusikk bare er et annet ord for
kjærlighet.


Flaggermusmusikk er en mystisk og poetisk
fortelling om flaggermus, hemmeligheter 
og kjærlighet fra en av våre sterkeste
forfatterstemmer.Jenta i isen: En bok jeg aldri har hørt om tidligere og av og til er det befriende. I noen perioder blir man litt lei av de samme bøkene som går igjen overalt.


 (Bakpå):

Øynene hennes er åpne. Leppene adskilt,
som om hun skal til å si noe. Kroppen er
frosset fast i isen. Og hun er ikke
den eneste ...

Da en ung gutt oppdager liket av en kvinne under et
tykt lag med is i en park i London, blir etterforsker
Erika Foster tilkalt. Offeret er en vakker, ung
sosietetskvinne som tilsynelatende har levd et 
perfekt liv. Men da Erika begynner å grave dypere,
finner hun en sammenheng mellom dette liket og 
drapene på tre prostituerte som er dumpet i ulike vann
i London.

Hvilke hemmeligheter er det jenta i isen bærer på?

Idet Erika sakte, men sikkert nærmer seg sannheten,
er også morderen farlig nær henne.

EN GRIPENDE SERIEMORDER-THRILLER OM DEN
FRYKTLØSE ETTERFORSKEREN ERIKA FOSTER.

"En gang imellom kommer du over en
bok som setter deg helt ut ... HER er den!"
Crime Book Junkie

"Gripende, mørk, hardtslående, grøssende. Jeg ble 
fullstendig hekta! Elsket den!"
A PAGE OF FICTIONAL LOVEMitt liv som rotte: En spesiell tittel kan man si. En roman jeg hadde lyst til å lese siden jeg leste Svart vann i fjor, og jeg ville gjerne lese noe mer av denne forfatteren.

(Bakpå):

"Mitt liv som rotte er Oates på sitt beste - en mektig,
kompromissløs fortelling som utforsker rasisme,
kvinnehat og nyere amerikansk historie."
THE TIMES

Hva veier tyngst?: Å være lojal mot familien eller å gjøre det som er moralsk riktig?
    I Mitt liv som rotte følger vi Violet Rue Kerrigan, en ung kvinne som er tilbake på et liv i eksil fra familien. Da hun i en alder av tolv oppdager at brødrene har begått en alvorlig forbrytelse, dras hun mellom sin rettferdighetssans og lojaliteten mot familien. Avgjørelsen hun tar, forandrer livet hennes for alltid. Gjennom en serie hendelser betrakter Violet omstendighetene som gjør at hun går fra å være det høyt elskede yngstebarnet i ungeflokken på sju, til å bli tysteren og "rotta" som angir sine egne brødre og sørger for at de blir arrestert og dømt.

Oates' nye roman tar for seg temaer som rasisme, kvinnehat, familie, lojalitet, seksualitet og identitet.  Violets fortvilte kamp for å bryte familieforbannelsen og finne sin egen identitet på utsiden av famiien, skildres med melankoli og kraft.Natt: Jeg har lest bare en bok av Bernard Minier, og det er: Ikke slå av lyset.  Jeg likte den ikke spesielt godt, men likevel er det flere av hans bøker som frister, blant annet denne. Dette er en krimserie, men jeg leser ikke alle serier i kronologisk rekkfølge. Det spørs litt hva slags serie det er og hva slags sjanger. Men stort sett er jeg ikke alltid like nøye på det.

"MINIER VISER IGJEN HVORFOR HAN ER
FRANKRIKES KRIMKONGE".

- En kvinne blir funnet myrdet i Maria-kriken i Bergen.
- En samling fotografier oppdages på en norsk oljerigg.
- Et av bildene viser en ung gutt ved navn Gustav i en liten østerrisk
landsby

Tre tegn som overbeviser kriminalbetjent Kirsten Nygaard om at den etterlyste seriemorderen Julian Hirtmann er tilbake. Hun tar umiddelbart kontakt med kriminalbetjent Martin Servaz, som har jaktet på Hirtmann i mange år.

Fra nå av er de to etterforskerne innblandet i en skrekkjagende katt og mus - jakt, der ingen vet hvem som vil komme seriende ut.

"Som i Nattsvermeren, ligger seriemorderen alltid to skritt foran og leker
seg med etterforskerne på samme vis som Hannibal Lecter gjorde med
Starling. Miniers morder er minst like uimotståelig."
DAILY MAIL

"De siste årene har Frankrike gitt oss noen av Europas mest hardtslående
og originale krimforfattere. Bernard Minier befinner seg på toppen,
sammen med de aller beste."
SUNDAY TIMESDrapet på kommandanten bok 2: I fjor leste jeg Drapet på kommandanten, bok 1og det var også min første bok av Murakami. Hadde lenge hatt lyst til å lese noe av ham, men siden bøkene hans ofte blir beskrevet som svært surrealistiske, hadde jeg mine tvil og tenkte de ble for rart og avansert. Men det var det heldigvis ikke. Det var ikke noe å grue seg til, og jeg er spent på fortsettelsen av Drapet på kommandanten.

(Bakpå):


PRESSEN OM DRAPET PÅ KOMMANDANTEN. BOK 1:


"Den store Murakami! [...] Murakami er en mester
i å blande sjangre. Her er like deler kunstnerportrett,
thriller og spøkelsesfortelling."
GABRIEL M. VOSGRAFF MORO, VG

"Første bind av Haruki Murakamis nye roman gir
anmelderen skyhøye forventninger til fortsettelsen."
ERLE MARIE SØRHEIM, DAGBLADET

"Passer for deg som: liker diskusjoner om kunsten og 
livet med en vinylplate snurrende i bakgrunnen."
KNUT HOEM, NRK.NO

"Storartet kunstnerroman med magiske undertoner."
FARTEIN HORGAR, ADRESSEAVISEN

DEN TRETTISEKS ÅR gamle portrettmaleren er fullstendig oppslukt av maleriet Drapet på kommandanten. Funnet har åpnet en revne i virkeligheten. En rekke surrealistiske hendelser intreffer, og bjellene ringler nok en gang fra det dype hullet i skogen. Ideen som materialiserte seg i bok 1, gir portrettmaleren flere ledetråder. Han må nå våge seg ut på en reise til en underverden med illevarslende dobbeltmetaforer og frådende vannmasser. Men hvorfor hjemsøkes tankene og drømmene hans stadig av ekskona Yuzu? Og hva med lillesøsteren Komi, som kaller på ham fra de dødes rike? Et attentatforsøk i Wien etter andre verdenskrig synes også å spille en rolle, og den navnløse hovedpersonen.

Dette er da bøkene jeg har et "håp" om å komme meg gjennom i løpet av april, og samtidig kommer jeg til å lese noen tilfeldige bøker underveis.

6 kommentarer:

 1. Spennende valg. Jeg skal lese Miniers Natt i alle fall. Kommandanten 2 skal jeg lese når jeg får tak i den. Oates også. De andre er ukjente for meg.
  Kos deg:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Håper det er det. Prøver å la være og ha forventninger, men noen ganger er det umulig å la være. =) Grugleder meg litt til Murakami siden det er en fortsettelse og har en noe anstrengt forhold til fortsettelse både innen bøker og film, men likte den første boka veldig godt. Er spent på hva du synes om Minier, Oates og Muruakami når du har fått tak i dem.
   Takk, det samme og håper at leselysten din er tilbake. =)

   Slett
 2. The Garden of Bewitchment hadde et nydelig cover! Flaggermusmusikk har jeg lastet ned som ebok og ser frem til å begynne på den. Mitt liv som rotte har jeg hørt mye bra om, så den har jeg også lyst til å lese. Natt ligger på nattbordet mitt :-)
  Drapet på kommandanten har jeg ikke fått begynt på. Jeg elsker jo egentlig Murakami, så det burde jeg ha gjort for lenge siden! Jeg leser nå Song for Eirabu som er på ganske så mange sider delt på to bøker, og så tenkte jeg at jeg skulle fullføre Rothfuss, som jeg ikke har gjort. MEn etter det burde jeg kunne begynne på Murakami. Drapet på kommandanten er de eneste bøkene av Murakami jeg ikke har lest. Jeg lurer også på om jeg skal lese Kristin Lavrandsdatter. Jeg har litt uleste bøker og vil fokusere på det som står i hylla. Noe ebøker blir det sikkert i tillegg, men først og fremst bøker jeg gjerne har begynt på og ikke fullført :-)
  Ha en riktig fin dag, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Akkurat det er jeg enig i. Den har et nydelig og mystisk cover. Har også hatt Mitt liv som rotte liggende en god stund i hylla og tenkte det var på tide å lese den, slik at det ikke går utover samvittigheten, men den virker interessant. Flaggermusmusikk også. Det var noe med konseptet som er fascinerende. Er spent på hva du synes om Mitt liv som rotte. Har for det meste lest positive ting om den.

   Fint at du også fokuserer på uleste bøker i hylla, det gjør jeg også. Prøver å lese både gammelt og nytt.

   Håper du får sjansen til å lese Drapet på kommandanten. Grugleder meg til bok to siden jeg likte den første så godt. =)

   Tusen takk og det samme til deg. =)

   Slett
 3. Det er noen som vet hva de skal lese framover. Litt fremmed (for meg) og veldig tøft at du har planlagt hva du skal lese.
  Håper de fleste bøkene er gode og underholdende :)
  Ønsker deg en superduper april, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg prøver. Noen ganger går det, andre ganger ikke. =) Det varierer veldig.

   Det er en fin måte å holde oversikt på hva man har, for når jeg ser i hyllene, er det ofte det går opp for meg at jeg ikke aner hva jeg har. Litt skremmende, haha. =) Så synes det er en fin måte å huske hvilke bøker man har og samtidig vite litt hva man skal velge, slik man ikke blir helt rådvill.

   Takk. Det håper jeg også. Håper du har funnet leseroen og leser igjen.

   Tusen takk. Det samme til deg og håper at april blir en fin lesemåned for begge to. =)

   Slett