22. juli 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* Husbytte - Rebecca Fleet
* Dare to Be Scared: Thirteen Stories to Chill and Thrill - Robert D. San Souci

Antall leste sider i forrige uke:

543 sider 

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Syden - Marianne Kaurin

Bøker som leses nå:

* De svarte skipene - Kent Wold Christensen
* The Tommyknockers - Stephen King
  
Planlagte bøker denne uken:

* De svarte skipene - Kent Wold Christensen
* The Tommyknockers - Stephen King
* A Clockwork Orange - Anthony Burgess
* Ritualer - Kristin Hauge

Lenge siden sist jeg har lest mer enn en bok i løpet av en uke. Jeg leser hver dag, og samme hvor my man leser, er det som om man ikke kommer seg videre av og til. Det varierer så veldig.

Forrige mandag leste jeg ut Husbytte av Rebecca Fleet som var en tam psykologisk thriller. Den ble for opplagt og enkel for min del. Man ble mer oppgitt over den enn revet med. Så ble veldig lettet over å bli ferdig med den, fordi den var altfor mye om følelser, nærhet og altfor lite spenning.

Samme dag begynte jeg å lese Dare to Be Scared av Robert D. San Souci, som er en nifs novellesamling for barn. Jeg liker horror og spøkelseshistorier. Det er en interesse jeg aldri blir ferdig med, og liker å lese det fra forskjellige målgrupper. Syntes historiene var mer morsomme og underholdende enn nifse. Men veldig nostalgisk å lese som voksen, for leste mange slike bøker som liten. Det er koselig. I hver historie følger det også med en illustrasjon.

Dare to Be Scared leste jeg ut på torsdag siden den var såpass kort. Da begynte jeg å lese De svarte skipene av Kent Wold Christensen. Det er en roman blandet med litt fantasy. Den inneholder slaveri, drager og det det er en god del om klasseskille. Det er en interessant bok, men samtidig litt tung å lese, for nå er det en god stund siden jeg har lest fantasy. Jeg likte fantasy bedre før i tiden, og føler at jeg faller litt ut av historien av og til, fordi fantasy er ofte vanskelig å få tak på. Det er nok en vanesak. Det er lettere å forstå handling og hva som skjer når det gjelder bøker fra andre sjangre enn fantasy, men det spørs litt hva slags type fantasy det er også. Kjenner bare at det er lenge siden jeg har lest noe fra den sjangeren, og derfor jeg bruker litt tid på boka.

Jeg leser fremdelesThe Tommyknockers av Stephen King som er en veldig rar bok, men liker den så langt. Enten skriver Stephen King veldig små bøker, eller veldig store. Det er ingen mellomting, men som regel bruker bøkene hans å være svære. Jeg foretrekker store bøker fremfor de små, for da blir man bedre kjent med persongalleri og handling. Det gjør ikke meg noe, for jeg liker å bruke litt tid på bøkene jeg leser.The Tommyknockers er ikke en av Stephen Kings beste bøker, men den er ikke verst. Liker atmosfæren i den.
Jeg ble ikke ferdig med noen bøker i helga, så A Clockwork Orange av Anthony Burgess må nok vente noen dager til. Husker filmen var veldig sprø og spesiell. Derfor jeg liker den så godt, fordi den skiller seg litt ut. Men det er ikke en film for hvem som helst siden den er noe sjokkerende.

Hvis det blir tid til overs mot helga, skal jeg begynne å lese Ritualer av Kristin Hauge, og det kan hende at jeg kommer til å lese noen barnebøker ved siden av, men hvilke det blir, tar jeg som det kommer. Greit å ha noen tilfeldige valgmuligheter også. 😊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar