19. september 2014

Helgelektyre(60)

Hadde det ikke vært for disse helgelektyre-innleggene hadde jeg ikke merket forskjell på dagene.

I helga skal jeg lese blant annet dette:

Nemi
Fantomet
Donald

Det er lenge siden jeg har lest tegneserier, men greit med variasjon:)

Men jeg skal ikke bare begrave meg i tegneserier, jeg skal selvfølgelig lese bøker også. Og jeg har kommet meg et stykke i denne:

Vær hos meg - Harlan Coben

(Nei, jeg har ikke ødelagt øverste hjørnet på boka, det er denne utgaven som skal være sånn. Jeg ødelegger ikke bøkene mine, altså, bare så det er sagt.)

Jeg har ikke kommet meg så fryktelig langt i denne mursteinen, litt slitsomt å holde i boka i lange drag, men jeg skal selvfølgelig pløye meg videre gjennom den:

Barfotdronningen - Ildefonso Falcones

En murstein på over 700 sider så det får bare ta den tiden den tar ... Heldigvis er jeg ikke redd mursteiner. De har jeg lest mange av oppgjennom åra.

Sammen med Birthe skal jeg lese denne:

The Jungle Books - Rudyard Kipling

En samling historier om den berømte Mowgli som vokser opp med dyr i jungelen. Er spent på å lese boka for den skal være forskjellig fra filmatiseringene. Har sett at jeg og Birthe ikke har den samme utgaven, men håper det går bra likevel.

Tidligere har jeg og bokblogger Birthe samlest The ocean at the end of the lane av Neil Gaiman & The Graveyard Book av Neil Gaiman. Etter å ha lest The Graveyard Book ble vi begge inspirert til å lese Jungelboken på engelsk fordi da Neil Gaiman skrev The Graveyard Book var han nemlig delvis inspirert av Jungelboken. Så dette er vårt nye leseprosjekt. Og boka er nok en murstein. Det finnes jo nesten ingen tynne bøker ...

Og hvis det blir tid til overs i helga, skal jeg begynne på denne som faktisk er en kort bok:

Pappa er et postkort - Ida Løkås

Som vanlig sparer jeg på hva bøkene handler om til anmeldelsene istedet. Bruker ikke tid på det i helgelektyre-innleggene.

God helg.

6 kommentarer:

 1. Helgelektyre-innleggene er en positiv ting; for deg slik at du vet når det er helg, og for oss andre for innblikk i hva du leser og tips til egen lesing :)
  Artig med tegneseriene, akkurat de jeg pleide å lese før i tiden, samt Modesty Blaise, skjønt Nemi er det ikke lenge siden jeg leste. Godt valg om du spør meg.
  Nå ser jeg jo at du har en annen utgave enn meg, jeg valgte bevisst den eldste de hadde på biblioteket. Er det illustrasjoner i din? I min er det noen som jeg tenker å ta bilde av og poste. Boken er på 277 sider og har ganske stor skrift...

  SvarSlett
  Svar
  1. Greit å oppdatere begge parter, hehe...
   Jeg leste mye tegneserier før jeg også, men da gikk det mest i Donald, Tommy og Tiger'n og Tex Willer. Så tenkte jeg ville begynne å lese litt tegneserier igjen. Slappe av med litt bilder, ikke bare studere tekst som jeg gjør i bøkene.

   Min utgave ser heldigvis fetere ut enn den den er. Den er på nesten 400 sider og uten illustrasjoner, men går nok bra likevel, og den er basert på å gjenfortelle den originale første jungelboken og den andre. Så vi får se hvordan det går:)

   Kommer nok ikke til å lese ut denne på bare få dager så den får bare ta den tiden den tar;)

   Slett
  2. Jeg har lest første kapittel, Mowgli's brothers, og ble litt overrasket over hvor fort alt gikk frem og at Mowgli allerede på slutten av kapitlet skulle oppsøke landsbyen. Men ser at i kapittel to at ulike fortellinger fra tiden i jungelen kommer :)

   Slett
  3. Har ikke kommet så veldig langt i min bok ennå. Har ikke hatt helt den store konsentrasjonen (ikke boka sin feil), men håper jeg får satt meg bedre inn i boka og alt det andre jeg leser og få lese litt mer enn det jeg har gjort de siste dagene.
   Fin oppsummering og kos deg videre. Håper jeg får lest en god del jeg også de nærmeste dagene.

   Slett
 2. Ohh, den om Mowgli hørtes da riktig interessant og morsom ut :D Kunne jeg også tenkt meg å fått lest!

  Denne helgen har jeg lest Fugletribunalet og har begynt på Sjelesjøen av Darren Shan :)
  - Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Har sett så mange filmversjoner av Mowgli og har alltid vært nysgjerrig på boka. Så nå fikk jeg sjansen siden Birthe også var interessert i å lese den. Det ga meg et ekstra spark bak:)

   Ser ut som du får lest en del selv om du har begynt på studiene igjen, og det er bra. Kos deg videre med lesing i helga:)

   Slett