31. januar 2014

Helgelektyre(30)

Så langt har jeg fullført bare en bok denne uka. Det er for dårlig. Forrige uke leste jeg tre bøker, noe jeg vanligvis gjør og som er målet mitt hver uke. Men denne uka er ikke over ennå og jeg har jo helga på å lese enda mer. Skal nok greie å bli ferdig med to bøker da.

Boka jeg har fullført så lang tidligere denne uka:

Memory: Drømmenes by - Christoph Marzi

Dette er en urban fantasy for ungdom. Jeg fikk denne og boka Heaven: Feenes by av samme forfatter fra Mangschou for en vurdering. Disse bøkene tilhører hverandre på en måte. Først ble Heaven utgitt og så Memory, så selv om dette på en måte er en serie, så trengs ikke disse bøkene å bli lest i kronologisk rekkefølge. Grunnen er at begge bøkene består av forskjellige personer og har forskjellig konsept. Selv om disse bøkene ikke er originale på noen måte og mange urban fantasy bøker har skuffet meg i de siste, så var det overraskende at jeg likte disse. Spesielt likte jeg atmosfæren og Marzi er en dyktig personbeskriver i motsetning til andre forfattere fra samme sjanger. Her er karakterene levende istedet for at de beskrives som pappfigurer.

Anmeldelse av Memory kommer i løpet av helga, så følg med!:)

Videre i helga skal jeg konsentrere meg om disse bøkene:

My story - Elizabeth Smart i samarbeid med Chris Stewart

Jeg husker saken godt. Så det på nyhetene da hun ble funnet og saken hennes fikk stor oppmerksomhet lenge etter hun ble funnet også. Hun ble kidnappet fra sitt eget soverom i Salt Lake City, Utah i 2002 av en mann som førte henne opp i fjellene bak huset hennes. Der ventet hans kone og sammen bortførte de Elizabeth i ni måneder før hun ble funnet. Mannen som kidnappet og hans kone var sin egen "sekt" og hadde sine "regler". Et forskrudd par kan man si og truet Elizabeth med det ene og det andre. Skjønner ikke hvordan hun holdt ut. Så et intervju av Elizabeth Smart på Oprah en gang. Modig av henne å overleve en slik situasjon.
Jeg har ikke kommet så langt i boka, men skal selvfølgelig lese videre selv om dette ikke akkurat er koselig lesestoff.

Min kamp 6 - Karl Ove Knausgård

Nope, jeg er ikke ferdig med Min kamp - bøkene ennå, men det er vemodig å tenke på at dette er den siste. Heldigvis så er denne siste boka en murstein på 1120 (!) sider, så da har jeg ennå litt tid før bokserien er over for godt. Glad for at jeg ombestemte meg og ga disse bøkene en sjanse. Trodde ikke disse bøkene var noe for meg, men heldigvis overvant nysgjerrigheten. Liker fremdeles Knausgårds observasjonsevne og at han er veldig åpen og direkte, både når det gjelder livets oppturer og nedturer.


Girl in the woods - Jennifer McMahon

En gjenganger i de siste helgelektyre-innlegene mine og det beklager jeg. Men altså, er fremdeles ikke ferdig med denne. Den virket litt lovende og så ble det litt tja, vet ikke hva jeg syns om den ennå og andre bøker har fristet mer så denne har havnet litt på sidelinjen. Men håper virkelig jeg kommer meg videre i den denne helga. Har ikke tenkt å gi den opp for avbryter aldri bøker. Liker ikke å gi opp bøker jeg har begynt på. Så denne skal fullføres. Jeg må bare ikke la den havne for mye på sidelinjen igjen og heller komme meg videre i den. Vil jo vite hvordan det går selv om jeg ikke er helt sikker på hvor godt jeg liker boka ennå. Det er for tidlig å si.

Så det ser ikke ut som jeg går tom for lesestoff denne helga heller. Og siden jeg har bare fullført en bok så langt skal jeg klare å bli ferdig med minst to av disse før helga er over.

Og her blåser det meg jammen godt om kveldene så det river og sliter i veggene. Jeg syns det bare er herlig! Mørke kvelder og masse vind. Det minner meg om høsten. Den beste årstiden!

Hva leser du i helga?

God helg:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar