1. februar 2014

Månedens Bokanbefaling (januar)

Disse bøkene ble lest i januar:

Monstermenneske - Kjersti Annesdatter Skomsvold
Harens år - Arto Paasilinna
Min kamp 4 - Karl Ove Knausgård
Se meg inn i øynene (Ruby Redfort, #1) - Lauren Child
Heaven: Feenes by - Christoph Marzi
Mørke grener - Nikolaj Frobenius
Fossefall(53) Livets valg - Jorunn Johansen
Min kamp 5 - Karl Ove Knausgård
Brev til min datter - Anne - Britt Harsem
Memory: Drømmenes by - Christophs Marzi Anmeldelse kommer!


Har lest mye forskjellig denne måneden også. Både ungdomsbøker og bøker beregnet for voksne og fra forskjellige sjangre. Og de fleste bøkene på liste var allminnelig gode. Så sånn sett har det vært en bra lesemåned selv om jeg ikke fikk lest 15 bøker som planlagt. (Har som vane å sette høye mål til meg selv).

Og boka som ga meg mest inntrykk og som jeg likte aller best fra januarlista er:

Min kamp 4 - Karl Ove Knausgård

Bakpå:

Etter tre år på gymnaset i Kristiansand reiser Karl Ove til Nord - Norge som lærervikar. Han møter en ny verden, og bærer med seg erfaringer han ikke selv forstår. Romanen skriver frem en ung manns ufordervete grandiositet og selvpåførte ydmykelser, oppriktigheten og umodenheten og hungeren etter eksistensiell og seksuell forløsning.

Som jeg har sagt mange ganger før, elsker jeg fremdeles Knausgårds skrivemåte og hvordan han observerer/filosoferer over ting. Og selv om jeg liker alle bøkene i Min Kamp - serien, er den fjerde boka i serien den beste. Det er min mening i hvert fall. I den boka drar Knausgård nordover som 18 - åring for å jobbe som lærervikar ett år og samtidig satse på skriving på fritiden. Det er også morsomt å lese om hvordan han prøver å vinne respekt fra elevene i ung alder og samtidig på en måte gå overens med dem.

Så dette er min oversikt over januar og denne månedens bokanbefaling. De fleste bøkene jeg leste i januar var stort sett gode selv om ingen fikk seksere. Hadde lettere for å gi bort seksere før i tiden. Men har vist blitt en strengere og mer kritisk leser oppgjennom årene:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar