26. juli 2013

Helgelektyre(4)

Jeg holdt nesten på å glemme at det er fredag. Dagene bare sklir inn i hverandre som en slags suppe. Det har det gjort i hele ferien og det skal bli godt å komme tilbake til den grå hverdag igjen neste uke! Få litt mer grep om hverdagen. Jeg fikk nok av ferien allerede etter bare tre dager så sånn sett skal det bli godt å komme tilbake til normale rutiner igjen. Nå er fire uker av fire endelig snart over! Jeg var et bedre feriemenneske før i tiden, tydeligvis. Det eneste minuset med at ferien snart er over er at jeg får ikke lest like mye, men likevel får jeg rikelig av tid til å lese, bare jeg går inn for det. Jeg må bare bli flinkere til å delegere tiden.

Har fått lest en del denne uka også. Jeg leste ferdig Shiver av Maggie Stiefvater. Den har lenge stått ulest i hylla mi og endelig tok jeg meg sammen og fikk lest den. Hadde ingen forventinger til den for jeg er alltid skeptisk til bøker som får mye oppmerksomhet. Jeg har en tendens til å ikke like de bøkene like mye som "alle andre", men Shiver var ikke så verst. Selv om jeg ikke var noe imponert over Stiefvaters enkle skrivemåte så likte jeg diverse elementer rundt ulver/varulv - sjangeren godt og som gjorde meg interessert. Så kommer nok til å fullføre den trilogien en dag.

Også denne uka fikk jeg lest ferdig enda en bok: Det søte i bunnen av kaken av Alan Bradley. Den hadde jeg høye forventinger til og har vært nysgjerrig på helt siden den ble lansert. Jeg koste meg med deler av boka, men syns også den var litt småskuffende. Konseptet ble litt for platt og forutsigbart for meg, men syns hovedpersonen Flavia de Luce var en herlig figur. En blandig av Nancy Drew og Miss Marple. En fin kombinasjon, syns jeg!

Har planglagt å bli ferdig med en bok til denne uka, men er ikke sikker på om jeg rekker det med tanke på at jeg skal være hundepasser i helga, så tiden blir dermed litt begerenset, men skal selvsagt lese så mye jeg rekker. Jeg vet ikke hvilke bok jeg kommer til å bli ferdig med og omtalen rekker jeg vel ikke å skrive før neste uke. Bøkene jeg snakker om nå og som jeg leser nå er disse:

Dukkemakeren - Amanda Stevens

En krimbok om en kvinne som mistet datteren sin for syv år siden. Hun ble kidnappet og aldri funnet igjen. En dag går hun forbi et butikkvindu hvor hun oppdager en dukke som er prikk like datteren hennes som forsvant. 

Creepy, ikke sant? Som sagt er jeg ikke ferdig med denne ennå, men er spent på fortsettelsen. En annerledes krimbok, og det liker jeg!

Den andre boka jeg leser i er også spennende.

Sirkelen - Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

Den første boka i en svensk trilogi som for meg virker veldig lovende. Var veldig skeptisk på baksideteksten siden boka sammenlignes med filmene Twilight og Fucking Åmål. Jeg har sett begge filmene, og jeg likte ingen av dem. Så jeg var veldig i tvil. Men jeg har lest over 100 sider nå og er helt hekta. Syns ikke boka er noe som de filmene boka har blitt sammenlignet med, og hvorfor skal både bøker og filmer sammenlignes så voldsomt hele tiden? Det er nesten irriterende.

Uansett er det en om noen ungdommer fra samme skole som sammen opplever merkelige ting. Har de noe til felles og hva er det som drar dem sammen? En spennende bok med overnaturlige elementer, som jeg er svak for...

Jeg gleder meg til fortsettelsen på begge disse bøkene. Det gjør godt etter den lille nedturen med Det søte i bunnen av kaken av Alan Bradley. Ikke alle bøker treffer på og det gjør godt når man av og til gjør det. Kan dessverre ikke like alt man leser, men likevel avbryter jeg aldri en bok. Det er jeg for sta til.

Har du fått lest litt denne uka og har noen av dere lest disse nevnte bøkene?
Og hva leser/skal du lese i helga?

God helg!:)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar