30. september 2012

Allhallow's Eve av Richard Laymon - enkel og avslappende skrekkunderholdning

He flipped through the channels to Night Beat, a cop show he'd only seen once, on a fabulous night when Jean was babysitting and she let him and Mike stay up late if they promised not to tell.
 He sat cross-legged on the floor.
 Maybe, if he was really good, Mom and Dad would let him see the whole show. After all, he'd been cheated out of the last one.
 Fat chance. 
 'Not on a school night,' they'd say.
 Well, if they stayed away long enough ...
 He sighed with disappointment at the sound of footsteps in the hall.
 'Hey, Dad, this is a really neat ...'
 The man who stepped into the den wasn't Dad.

Å få en Halloweenfestinvitasjon er jo bare hyggelig, eller? ...

For mange år siden skjedde det et forferdelig mord i byen Ashburg. En hel familie ble slaktet på en forferdelig måte og morderen ble aldri funnet. Siden har huset stått tomt. Men flere år senere når Halloween nærmer seg, får mange en invitasjon til en Halloweenfest som arrangeres i nettopp det huset. Det kommer vel til å bli en kul Halloweenfest eller er det bare en dårlig spøk?

Denne boka hadde jeg egentlig planlagt å vente med til i neste måned, men nysgjerrigheten ble for stor. Jeg greide dermed ikke å vente. Det er lenge siden jeg har lest en Richard Laymon bok og kjente det var på tide å lese noe av ham igjen. Tidligere har jeg lest: The night in lonesome October, No Sanctuary og Blood Games. Alle rare og litt sære skrekkbøker kan man si  ...

Laymon er ikke så kjent som jeg skulle ønske han var. For dere som liker Stephen King (som meg) ville nok ha fått sansen for bøkene hans. Han er en slags B - versjon av Stephen King. Bøkene til Laymon er langt i fra alvorlige, men legger mest vekt på bisarr underholdning. Det er som tatt ut av skrekkfilmer fra 80 - tallet. Alt kan skje uansett hvor usannsynlig det er. Det er deilig å lese slike bøker og se slike filmer av og til. Ikke alt trenger å være like sannsynlig og realistisk hele tiden. Derfor er det litt befriende å lese Laymon bøker. 

Dermed var det godt å lese noe slikt av ham igjen. En skrekkbok uten hemninger. Av og til er det godt å lese slike bøker. Glemme kvalitetskriving og bare la seg underholde av selve historien. Det fikk jeg av Allhallow's Eve og jeg storkoste meg! Brukte heller ikke mange dagene på å lese den ut heller. Jeg bare måtte vite hva som skjedde videre.

Richard Laymon er den perfekte forfatteren hvis du vil ha avslappende, bisarr og festlig skrekkunderholdning! Jeg kommer definitivt til å lese enda flere bøker av ham.
Bakpå: 

’IF YOU’VE MISSED LAYMON, YOU’VE MISSED A TREAT’ STEPHEN KING

Nothing unusual ever happens in Ashburg until a local family are horribly mutilated and left to die in their own home. Since that night, the old Sherwood house has stood dark and abandoned – a constant reminder of the horrific killings.

But when mysterious invitations begin to arrive, announcing a party to be held there, nobody thinks it’s a joke. After all, on Allhallow’s Eve everyone wants to party in a house of death…

‘No one writes like Laymon and you’re going to have a good time with anything he writes’ Dean Koontz

‘A gut-crunching writer’ Time Out
Originaltittel: Allhallow's Eve
Norsk tittel: Ikke oversatt
Forfatter(e)
: Richard Laymon
Sjanger: Skrekk, horror, grøss
Målgruppe: Voksen
Antall sider: 246
Forlag:
Headline Book Publishing
Norsk Forlag: Ikke utgitt på norsk
Utgitt:
1985
Min utgave:
1994 (Pocket)
Lest:
23.09 - 29.09, 2012
Kilde:
Kjøpt
Plot:
5 (Spennende og avhengighetskapende. Man må bare vite hva som skjer videre).
Tittel: 4 (Ikke voldsomt originalt, men pirrer jo nysgjerrigheten likevel. Dessuten er det jo Halloween snart).
Omslag:
5 (Herlig! Man får nesten lyst til å gå inn i huset og se hva som skjer).
Baksidetekst:
5 (Virker svært, svært lovende).
Persongalleri:
4 (Mange rare og spennende karakterer).
Skrivemåte:
4 (Laymon kan å skrive bedre enn dette, men han skriver virkelig med innlevelse).
Favorittkarakter:
Sam. (Virket som en real og ansvarlig kar på mange måter),
Slutten:
4 (Ikke all verdens til slutt, men grei nok).
Terningkast:
5
Leseutfordring:
100 + Books In A Year (2012)


4 kommentarer:

 1. Jeg har aldri hørt om Richard Laymon før jeg, men nå ble jeg nysgjerrig! Jeg er jo glad i skrekk og gru, og skrekkfilmer fra 80 -tallet er jo morsomme greier :-) Flott omtale, Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, Silje:) Anbefaler virkelig Laymon hvis du liker skrekk/slashere fra 80-tallet. Morsom underholdning:)

   Slett
 2. Anonym15:20

  Dette var en ukjent forfatter for meg, men en fristende omtale. Jeg må bare sette han på TBR-listen. Men hvilken bok bør jeg begynne med?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hvilken bok ja ... det spiller egentlig ikke noen rolle. Laymon er Laymon:) Det er mange fristende titler levert av ham så bare slå deg løs:) Virkelig en underholdende forfatter.

   Slett