13. oktober 2011

Boktema - Min FavorittserieI det siste har jeg sett at Anette har forskjellige boktemaer hver torsdag og i dag fikk jeg lyst til å henge meg på fordi det handler om favorittbokserie. Den vil jeg virkelig dele med dere. Det var en bokserie jeg virkelig var hekta på da den herjet på 90-tallet. Nemlig Grøsserne (Goosebumps) av R.L. Stine.

Jeg har elsket å lese hele livet, men min store leselidenskap kom for alvor da jeg oppdaget Grøsserne, eller da min avdøde tante oppdaget den. Jeg fikk min første Grøsserne - bok i julegave av henne, og da jeg så at det var en serie (som ikke er kronologisk siden det er nye mennesker og handlinger i hver bok) måtte jeg få med meg resten også. Jeg til og med meldte meg inn i Grøsserklubben hvor jeg fikk to bøker i måneden og kule stæsj.

Her er noen covere fra serien. Kanskje du husker og har lest serien eller noen av disse bøkene?

Dette er bare noen i fra serien. Til sammen er det 62 bøker og jeg har alle fremdeles den dag i dag og de står på øverste hylle. Disse bøkene er hellige for meg fordi de vekket min skikkelige store leselyst. Da jeg leste i de bøkene så forsvant min verden fullstendig. Så oppslukt var jeg.

En annen serie jeg også vil nevne som var skrevet av samme forfatter er: Fear Street. Dessverre har jeg ikke mer enn 5 - 6 bøker av den serien fordi de ikke ble så populære her i Norge slik som Grøsserne. Noe som var synd for det var virkelig givende bøker dette også for litt eldre ungdom. Husker da det ikke kom ut mer av Grøsserne og jeg ble lettet over denne serien, men til min store skuffelse da jeg skulle kjøpe flere bøker av Fear Street sto det en lapp på den hylla i bokhandelen der Fear Street bøkene brukte å stå: Beklager, men ingen flere Fear Street bøker blir gitt ut pga dårlig salg (eller det sto noe i den duren - husker selvfølgelig ikke ordrett siden det er så mange år siden).

Her er noen covere av Fear Street - serien:
Veldig spennende bøker som dere ser så jeg ble selvfølgelig skuffet over at disse ikke ble solgt lenger på grunn av dårlig salg. Husker boka Nabogutten gjorde stort inntrykk på meg. En meget spesiell bok som jeg husker godt den dag i dag.

Har selvfølglig lest flere serier av andre forfattere osv, men det er disse seriene jeg tenker mest på og som jeg slukte på svært kort tid.

Skulle ønske at lignende bøker kunne bli utgitt den dag i dag.

7 kommentarer:

 1. Herlig :twisted:

  Jeg har ikke lest Grøsserne, men husker godt at det i TL - klubben kom noen bøker av R. L Stine, og de slukte jeg rått!

  SvarSlett
 2. Tror det er mye leseglede og leselyst representert her!

  SvarSlett
 3. Åh, Grøsserne leste jeg også. Mange ganger. Var med i Grøsserklubben - gledet meg til hver eneste pakke. Leste Fear Street også. Husker jeg likte dem, skjønner ikke hvorfor det solgte dårlig?

  SvarSlett
 4. rufsetufsa01:06

  Siljeblomst: R.L. Stine har skrevet en drøss serier og enkeltbøker. Han har en spesiell skrivemåte slik at man bare MÅ lese videre :) Tror han nevnte i et intervju en gang at han skriver to bøker i uka (!). Skjønner ikke hvordan han unngår skrivesperre ;)

  Sigrid fra enget: Ingen tvil om det :) Leste mye bøker før disse to seriene, men det var disse seriene som fikk frem en skikkelig leselyst i meg som jeg aldri har opplevd maken til. De er sånn sett magiske og vekker gode minner ;)

  SvarSlett
 5. rufsetufsa23:14

  Julie: Det skjønner ikke jeg heller. Fear street var jo like gode og samme kategori som Grøsserne. Et mysterium at de solgte dårlig :( Så det var en skikkelig nedtur at de ikke ville gi disse bøkene ut på norsk mer. Det er jo selvfølgelig flere i serien på engelsk, og jeg vil gjerne ha dem, men litt tungvint å bestille alle de bøkene for det er sikkert en hel del bøker i den serien også :)

  SvarSlett
 6. Heisann, så moro at du er med på Boktemaet mitt :D Jeg husker \Grøsserne\ godt, men har nok ikke lest dem. Den andre serien har jeg ikke hørt om før, men dette høres ut som spennende bøker! Håper du blir med neste torsdag også :D

  SvarSlett
 7. rufsetufsa02:01

  Hei Anette!
  Jeg tenkte å være med på A-Å prosjektet ditt, men siden dere allerede var så godt i gang så virket det som om det var "for sent" å være med så jeg tenkte å hive meg på andre opplegg som du kanskje ville finne på så jeg blir med på boktema istedet. Det virker som et spennende opplegg :)
  Og jeg blir gjerne med neste torsdag også :)

  SvarSlett