7. oktober 2023

Månedens Bokanbefaling (september)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
Middag med en morder, The Cottage av Lisa Stone og Devolution av Max Brooks, er fra egen boksamling
 
I september leste jeg disse bøkene:
 
 


Lest og hørt i kronologisk rekkefølge:

 

Øya - Sarah Pearse

Middag med en morder - Lisa Scottoline

Min tur - Anne Lindmo

Vokterne - John Grisham

The Cottage - Lisa Stone

Alle mine barn, kon hjem - May Lis Ruus

Devolution - Max Brooks


September var en så som så måned når det gjelder lesefronten. Leste noen gode bøker, men ofte føltes det ut som om jeg leste og leste, og likevel aldri bli ferdig med en bok. Hadde ikke dårlig leselyst, heller. Bare lesingen som gikk noe seigere enn til vanlig. 


I september ble 7 bøker lest. 3 bøker mindre enn i august.

1 av 6 planalgte bøker ble lest. Se lenger ned i innlegget hvilken bok jeg skal lese, siden jeg ikke klarte alle de planlagte bøkene i september. Da skal jeg lese en bok som jeg ikke leste i fjor eller en bok som er eldre, som jeg fremdeles er interessert i å lese. 

Dene planlagte boke jeg leste, var: Min tur av Anne Lindmo.

Bøker som jeg begynte på før september: Øya av Sarah Pearse, Vokterne av John Grisham og Devolution av Max Brooks.

Det ble noe smuglesing i september også. Bøker jeg leste som ikke ble oppført på denne siden mens jeg leste dem: The Cottage av Lisa Stone, Alle mine barn, kom hjem av May Lis Ruus og Devolution av Max Brooks.

I september ble det to femmere.


Og hvilken bok likte jeg best i september?


 
Devolution - Max Brooks
 
Devolution av Max Brooks. Horror utgitt i 2020.
Samme forfatter som skrev World War Z som også ble filmatishert med blant annet Brad Pitt.
Devolution er en bok om bigfoot. Det er ikke en avsløring da coveret gir et slags hint om det. Et lite samfunn blir avkuttet fra resten av verden etter et vulkanutbrudd, og det viser seg at de ikke er alene. Katie og andre oppdager et stort, stinkende vesen. Er det Bigfoot, og er de i så fall flere? De finner snart ut at de ikke lenger er like trygge som før.

Hadde ingen forventninger til denne. Selv om boka er en smule useriøs, var den veldig underholdende og det var gøy lesing.
 
Anmeldelse kommer!


Vokterne: Denne og Devolution var sterke konkurrenter i september, men Devolution vant. Vokterne er den andre boka jeg har lest av John Grisham. Jeg liker fortellerstemmen hans. Denne er om Quincy Miller som har sittet inne i tjueto år, og han hevder at han er uskyldig. Han kommer i kontakt med Vokterne som er et advokatfirma som spesialiserer seg på å frikjenne de uskyldige.Cullen Post jobber i dette firmaet og han er en blanding av prest og advokat. Eneste grunnen til at Quincy Miller sitter inne for drapet på en advokat for mange år siden, er at et vitne skal bare ha sett en mørk silhuett løpe fra åstedet. Mens Cullen Post prøver å frikjenne Quincy, skjønner han at får mange utfordringer etter hvert som han graver i saken.

Som sagt så liker jeg fortellerstemmen til Grisham, boka var dyster og karakterene realistsike. Kjedet meg ikke med denne

Anmeldelse kommer.


Andre bøker jeg gjerne vil anbefale er:

 

Min tur: Dette er ikke en bok om å overleve i naturen, men heller en hyllest til naturen og hva opplevelsen den kan gi som turgåer. Programleder Anne Lindmo forteller om turer sammen med familie, venner og også alene sammen med andre turister. Boka er også en blanding av humor og alvor, og man forstår hvorfor hun liker disse turene så godt, og hvorfor de betyr så mye.

Humor og avlor i en fin balanse om det Lindmo brenner for. Man får også et lite innblikk i hennes oppvekst og hvorfor turer har blitt en del av henne. Boka ble noe monoton underveis, men likevel var det god lesinng.

Hele anmeldelsen kan leses her.


Middag med en morder: Boka er en del av en serie, men kan også leses som frittstående. Det kommer jo an på hvor nøye man er selv på det. Den er om Mary som er enke og sliter ennå etter at mannen hennes døde. Hun klarer ikke helt å gi slipp på ham, mens andre oppmuntrer henne til å begynne og date. Men Mary er helt oppslukt av en sak om en dødsbo. Dødsboet tilhører en mann som skal ha tatt sitt eget liv for over seksti år siden, men etter som hun jobber med saken, er hun i tvil om han tok sitt eget liv eller ikke. Samtidig plages byrået deres av en mann som ringer dem med trusler, som gjør henne en smule paranoid.

Boka har kanskje alvorlige temaer, men den har også et glimt av humor. Det er ikke krim, men en thriller og det var interessant å lese om advokatlivet i stedet for etterforskere hele tiden. Eneste er at slutten ble for lett å gjette set frem til, og skuespillet til Mary når hun skulle fiske etter informasjon ble litt for mange og utroverdig.


Bøker som var helt ok: 

Hei, hyggelig at du fremdeles leser.

 

Alle min barn, kom hjem: Første krimbok av May Lis Ruus og første bok i en serie på fire bøker. En barnehageansatt blir funnet knivstukket og en gutt er ikke blitt hentet. To andre barn er sporløst forsvunnet. Barnevernpedagogen Lise Lott Mehl tar med seg gutten hjem foreløpig. Samtidig sliter Lise Lotte med sine indre demoner. Eksmannen hennes sitter i fengsel og hun gruer seg til den dagen han kommer ut ...

May Lis Ruus har tidligere skrevet romanserier noe språket bærer preg av. Syntes ikke at språket passet helt inn i krimsjangeren. Jeg ser ikke ned på romanserier, for har lest en del slike bøker og serier selv. Jeg syntes heller ikke at karakterene var spesielt interessante å bli kjent med, og avslutningen var dessverre en smule tåpelig. Helt grei lesing der og da.

Anmeldelse kommer.

 

Bøkene jeg likte minst i september:

Dessverre var det noen av dem i september også.


Øya: Min andre bok av Sarah Pearse. Denne er om en øy i Devon som lokalbefolkningen mener det hviler en forbannelse over. Mye av grunnen er en seriemorder som herjet der for mange år siden. 

På øya er det et hotell som legger fokus på velvære og en vennegjeng drar dit for å slappe av i noen dager. Elin Warner blir satt på saken da en kvinne blir funnet nedenfor en av klippene. På toppen av klippen hvor hun har falt, er det et sted hvor man kan gjøre yogaøvelser. Det rare er at denne døde kvinne ikke er en av gjestene. I mellomtiden leser man om Elin og kjæresten Will som sliter litt i forholdet.

Jeg liker å lese bøker hvor handlingen er lagt til i et isolert sted. Men syntes denne hadde for mange likheter med hennes første bok: Sanatorium. Øya ble aldri helt spennende og Elin kan være småirriterende. 

Hele anmeldelsen kan leses her.


The Cottage: Jan Hamlin leier en hytte i Coleshaw Woods for å få perspektiv på ting etter å ha mistet jobben og det har litt slutt med kjæresten. For at hun kan få leie hytta, må hun love og ta ansvaret for hunden Tinder som følger med. Hun synes at det er en grei ordning og hunden Tinder gir henne selskap. Hun håper også at oppholdet vil gi henne sjansen til å skrive en bok. Om kvelden blir hun plaget av at hun ser noen eller noe i hagen, og at disse banker på vinduene. Hvem er de og hva er det de vil? Samtidig følger man en handling og hva den handlingen er om, kan jeg ikke si, da det er relevant og avslørende i handlingen om Jan Hamlin.

Denne boka likte jeg ikke, dessverre. Den hadde en god og creepy utgangspunkt og likte å lee handlingen om Jan, men ikke om den andre handlingen. Den andre handlingen hadde et tema jeg ikke har noen interesse av å lese om. Så det ble ikke så spennende. Syntes også at karakterene var noe flate. Denne hørte jeg på lydbok, og det eneste positive å si om denne var at lydbokinnleseren hadde en behagelig stemme å høre på.

Siden jeg ikke klarte alle de seks planlagte bøkene for september, betyr det ny strafferunde. Boka jeg skal lese denne gang er: I mørket av Cara Hunter. Den skulle jeg egentlig lese i oktober i fjor. Etter å ha lest Alt dette raseriet, ville jeg lese mer av henne, men andre bøker kom  i veien. Så, nå vil jeg ikke utsette det lenger. 

Jeg er ikke ferdig med Jeg så henne den natten av Drago Jančar som var strafferunden for juni. Den er litt tørr, men har ikke mange sider igjen. Derfor har jeg ikke begynt på My Heart is a Chainsaw av Stephen Graham Jones ennå som er strafferunden for august. Så tenkte jeg ville bli ferdig med Jeg så henne den natten først, så det er ikke glemt. Men strafferunden for juli er jeg nettopp ferdig med som var Tause løgner av Kathryn Croft.

 

Filmer/dokumentarer sett i september:

 

 

Sett i kronologisk rekkefølge:

Crawlspace (2022)

 Evil Dead Rise (2023)

 Joy Ride (2001)

 Only Mine (2019)

 The Silence (2019)

 Cell (2016)

What Lies Beneath (2000)

 Hotel Transylvania (2012)

The Devil's Men (1975)

 The Tommyknockers (1993)

The Forever Purge (2021)

 The Gallows Act II (2019)

 An Evening with Edgar Allan Poe (1970)

 Cam (2018)

 Bloodbath at the House of Death (1984)

 Office Invasion  (2022)

 

First Daughter (2004)

 Leave (2022)

Deliverance (1972)

  Under the Shadow (2016)

Tindersvindleren (2022)

Fatal Affair (2020)

 Arrival (2016)

 Det sosiale dilemmaet (2020)

 No One Will Save You (2023)

1408 (2007)

 His House (2020)

The Mask (1994)

The Nun (2018)

The Stepfather (2011) Remake
 
 
Serier:
 

Brødrene Dal og professor Drøvels hemmelighet

Press sesong 2

The Stranger (kortserie)

Press sesong 3

Brødrene Dal og spektralsteinene

Press sesong 4

Black Summer sesong 1 

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window (kortserie)

Melrose Place sesong 5


 Ryggperspektiv av bøkene:


Lydbøker:

The Cottage - Lisa Stone

 

Dette var da bøkene jeg rakk å få med meg i september. En kortere oppsummering denne gang, men godt en gang iblant det, også. Som nevnt, ikke den helt store lesemåneden og likte noen av bøkene godt. Så klager heller ikke. 👿


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar