1. juli 2023

Bøker jeg skal lese i juli

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Middag med en morder av Lisa Scottoline og The Pallbearers Club av Paul Tremblay, er fra egen boksamling



 
Middag med en morder - Lisa Scottoline (Jeg har en annen utgave)

The Pallbearers Club - Paul Tremblay

Svarte seil - Rebecka Edgren Alden

Det innestengte spøkelset - Petrus Dahlin & Sofia Falkenhem

Hele sannheten - Cara Hunter

Passasjeren - Sven Petter Næss

 

Juli er en fin måned å ta igjen bøker som ble utgitt på norsk i år som man ikke har rukket å lese enda, og samtidig få med seg litt eldre bøker. Selv om jeg fremdeles hater sommer, betyr juli at man nærmer seg høsten med stormskritt, i det minste.

 

Middag med en morder: Av og til når jeg er innom en dagligvarebutikk, ser jeg ofte litt på måfå i bokhyllene der, og det hender seg at man finner noe fristende der også. Denne kjøpte jeg for noen år siden, og har lenge hatt lyst til å lese den. Denne ble opprinnelig utgitt i 2004.

 

(Fra forlagets nettside):

Mary prøver å komme til bunns i saken hun fører på vegne av dødsboet til Amadeo Brandolini. Det sies at han begikk selvmord for over seksti år siden, og alt hun har, er en gammel lommebok med en hårlokk og et papir med noen enkle tegninger. Da hun får en truende telefonsamtale, og en advokat hun kjenner godt blir funnet myrdet, forstår Mary at hun har truffet et ømt punkt hos noen. Ønsket om å finne de rette svarene blir som en besettelse.

 

The Pallbearers Club: En bok jeg vet lite om, men den er ikke ukjent. Tidligere har jeg lest The Cabin at the End of the World og A Head Full of Ghosts av Tremblay, og må si jeg likte The Cabin at the end of the World bedre. Har ikke sett filmatiseringen ennå. Har hørt mange varierte meninger om The Pallbearers Club, og det gjør meg ekstra nysgjerrig på en bok. Denne ble utgitt i fjor.

 

(Fra Goodreads):


What if the coolest girl you've ever met decided to be your friend?

Art Barbara was so not cool. He was a seventeen-year-old high school loner in the late 1980s who listened to hair metal, had to wear a monstrous back-brace at night for his scoliosis, and started an extracurricular club for volunteer pallbearers at poorly attended funerals. But his new friend thought the Pallbearers Club was cool. And she brought along her Polaroid camera to take pictures of the corpses.

Okay, that part was a little weird.

So was her obsessive knowledge of a notorious bit of New England folklore that involved digging up the dead. And there were other strange things—terrifying things—that happened when she was around, usually at night. But she was his friend, so it was okay, right?

Decades later, Art tries to make sense of it all by writing The Pallbearers Club: A Memoir. But somehow this friend got her hands on the manuscript and, well, she has some issues with it. And now she's making cuts.

Seamlessly blurring the lines between fiction and memory, the supernatural and the mundane, The Pallbearers Club is an immersive, suspenseful portrait of an unusual and disconcerting relationship.

 

Svarte seil: Man trenger litt sommerlig krim selv om man ikke liker denne årstiden. Kanskje sommeren blir mer overkommelige med litt sommerlig krim og horror bøker.

 

(Fra forlagets nettside):

 

Varmen dirrer i luften da Joanna står på bryggen og ser utover småbåthavnen. Hun skal seile noen dager sammen med storebroren Zack. Med seg om bord har hun en tung sorg. Vil havet og tiden med broren klare å hele henne? Det blir noen varme og dramatiske dager til havs som forandrer alt. 

En ensom seilbåt driver ytterst i Stockholms skjærgård, på vei mot Østersjøen. Da sjøredder Annika går om bord, er båten forlatt. Har seilbåten slitt seg? Eller er det en ulykke? Ankeret er tatt opp, og alle rep er på plass.

 

Det innestengte spøkelset: Midt i alle de mørke bøkene, må man få med seg litt barnebøker, også.  Denne virker både underholdende og interessant. Dette er første bok i en serie.


(Fra forlagets nettside):

 

Tvillingene Sam og Sara redder utrydningestruete spøkelser i denne nye serien barnebøker!

Visste du at spøkelser er utrydningstruete?

En lang og kjedelig sommerferie forvandles til et eventyr når tvillingene Sam og Sara får vite at farmor og farfar var spøkelsesforskere! Verkstedet deres med snåle apparater og oppfinnelser er fremdeles i den hemmelige kjelleren. Og der nede hører Sam og Sara for første gang mystiske lyder, og de bestemmer seg for å bli SPØKELSESREDDERE!

Det innestengte spøkelset
er første bok i den nye serien REDD SPØKELSENE! Koselige og akkurat passe spennende fortellinger om snille spøkelser.

Forfatteren Petrus Dahling er kjent for sine spenningsbøker for barn og ungdom, og illustratøren Sofia Falkenhem illustrerer og tegner historier om monstere og overnaturlige vesen for barn.

 

Hele sannheten: Jeg har ikke lest serien til Cara Hunter i rekkefølge og det gjør ikke noe for min del, så dett blir min andre bok av henne. Tidligere har jeg lest Alt dette raseriet som jeg likte veldig godt. Syntes krimboka virket ekte og var småspennende.

 

(Fra forlagets nettside):

 

En student ved et Oxford-universitet anklager en av professorene for seksuelle overgrep, og kriminaletterforsker Adam Fawley er kjapp med å anta hva som har skjedd.

Men det viser seg at saken ikke er så opplagt som man skulle tro. De klassiske rollene som offer og gjerningsmann er snudd, og denne gangen er det en mannlig rugbyspiller som anklager en kvinnelig professor for overgrep. Både offeret og gjerningspersonen har alt å tape, likevel, eller nettopp derfor, lyver en av dem.

Da en kvinne blir funnet myrdet på en jernbanebro, gjør Fawley saken til topprioritet. Helt til han innser at alle ledetrådene i jakten på morderen peker mot ham selv. Snart befinner Fawley seg i varetekt, og dessverre har marerittet bare så vidt begynt.

 

Passasjeren: Har lest noen bøker av Sven Petter Næss og er nok ingen blodfan. Synes krimbøkene hans er helt greie. Ville lese denne fordi konseptet virket småuhyggelig. Dette er bok fire om Harinder Singh. 


(Fra forlagets nettside):

 

Et offer med en suspekt fortid. En politimann med noe å bevise.

Karl Kolstad er gangsteren som ble forretningsmann og startet sitt eget taxiselskap. En kontroversiell mann som stadig har vært i politiets søkelys. En morgen plukker han opp en passasjer i drosjen og legger ut på sin aller siste tur.

Førstebetjent Harinder Singh er tilbake i Oslo-politiet etter å ha falt i unåde hos Kripos. Nå får han ansvaret for å etterforske drosjedrapet, og alle forlanger resultater. Men den egenrådige etterforskeren verken kan eller vil gå stille i dørene. Når Harinder graver i Kolstads ulike affærer, skal alt fram i lyset. Og drapet er bare begynnelsen.
 

Dette er da leseplanen for juli og som vanlig smetter jeg inn andre bøker underveis. Mange fristelser ofte oppstår i løpet av en måned. Det blir litt horror, litt krim og litt barnelitteratur.  Tre av forfatterne har jeg lest bøker av før, så noe kjent og noe ukjent. Det passer meg bra.😈


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar