23. januar 2023

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Fairy Tale og 1922 av Stephen King,
er fra egen boksamling


 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Øya - Adrian McKinty

Antall leste sider:

578 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:
Jul for nybegynnere - Tove Braathen
Øya - Adrian McKinty

Bøker som leses nå:

  📖 Bastarden - Tonny Gulløv
   📖 Forklarelsens øyeblikk - Bjørn Bakken
    📖Aftentid og morgengry - Ken Follett
   📖 Fairy Tale - Stephen King
    📖Kartografen - Anette Hemming

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Tom: den andre viljen - Runar K. Dahle
⃞   1922 - Stephen King

Bare en bok ble ferdiglest i forrige uke og det var Øya av Adrian McKinty. Natt til onsdag ble den lest ut og det var en festlig psykologisk thriller. Likte handlingen, men savnet mer karakterdybde. Man fikk bare inntrykk av dem i stedet for å bli ordentlig kjent med dem. Selv om handlingen var forutsigbar, var det alltid noe som skjedde, og syntes den var mørk og underholdende. Likte den bedre enn Kjeden som jeg leste av ham for noen år siden.

De andre bøkene får jeg bare fortsette med da de er noe store. Jeg foretrekker store bøker, men når bøkene er på over fire hundre sider, trenger jeg mer tid siden jeg ikke leser så fort, si.

Jeg leste videre i Bastarden av Tonny Gulløv. Etter en del oppsummering fra forrige bok og en rolig start, har det virkelig tatt seg opp og Ulv er mer gjenkjennelig. Så håper det holder seg slik gjennom resten av boka. Liker det ufine språket hans, og at han har sin egen måte å styre ting på, slik at det blir gjort.

Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken kom jeg meg ikke videre i helga. Har ikke noe med boka å gjøre, men heller formatet. Har ikke lesebrett, så da er PDF noe tungvindt. Så har veklset mellom å lese på PC og mobil. Foretrekker ingen av delene, da fysiske bøker er som regel det beste, men det er nok en vanesak. Det er bok to av Bakken, og selv om jeg ikke ble overbegeistret over den første boka som mange andre, ville jeg gjerne få med meg denne, og liker begynnelsen. Så skal prøve å få lest mer denne uka til tross for formatet.

Aftentid og morgengry av Ken Follett og Fairy Tale av Stephen King leste jeg ikke videre i, som nevnt før er det bøker jeg leser av og på, når jeg vil, siden det er store bøker. Man må gjøre litt som man vil av og til.

Jeg ble ikke ferdig med Kartografen av Anette Hemming i forrige uke, men har kommet over halvveis. Det er en bok på nesten fem hundre sider, men det er en fengende debutkrim med kreativt plot. Liker også at boka består av stort persongalleri og det skiftes perspektiv veldig ofte.

Jeg fikk dermed ikke begynt på Tom: den tomme viljen av Runar K. Dahle, men håper å få lest den innen januar for det er en bok jeg gjerne vil få med meg. Det er ikke ofte norske grøssere blir utgitt, noe som er synd.

Den neste boka jeg også håper å få begynt på denne uka er 1922 av Stephen King. Det er egentlig en novelle, men teller den som en bok siden den er utgitt i egen bokformat. Novellen er hentet fra Full Dark, No Stars som ble utgitt i 2010. Er ikke så veldig glad i noveller, men det spørs hvem som har skrevet det og hvilken sjanger. Leser som regel noveller fra favorittforfattere og favorittsjanger som er horror.

I denne uka har jeg som mål å lese ferdig Kartografen av Anette Hemming, Forklarelsens øyeblikk av Bjørn Bakken og lese så mye som mulig i Bastarden av Tonny Gulløv. Få lest så mye som mulig egentlig før januar er over.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar