6. juni 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Book of Accidents av Chuck Wendig og Barnet av Fiona Barton,  er fra egen boksamling

 
 

 
 Bøker som ble lest i forrige uke:

Åndenød - Amy McCulloch
Rovhjerte - Ulrika Rolfsdotter

Antall leste sider:

756 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Sykkeleventyret - Ishbel Holmes

Bøker som leses nå:

Midnattsbiblioteket - Matt Haig
Barnet - Fiona Barton
Aldri - Ken Follett
The Book of Accidents - Chuck Wendig
Falskt vitne - Karin Slaughter

Planlagte bøker denne uka:

Åh, William! - Elizabeth Strout
Paradisbyen - Zoë Beck

To bøker ble lest i forrige uke. Litt mer produktivt enn i uke 21 .

Det ble lest en krim og en psykologisk thriller. Åndenød er egentlig stemplet som krim, men jeg mener det er en psykologisk thriller.

Natt til mandag kl. rundt halv fem leste jeg ferdig Åndenød av Amy McCulloch. Amy McCulloch er selv fjellklatrer og hun har besteget Manaslu, fjellet som blir nevnt i boka. Den er om jorunalist og blogger Cecily Wong som er på sitt livs oppdrag. Får hun det ikke til, mister hun alt. Hun får æren av å klatre med legenden Charles McVeigh og hans utvalgte team. Hvis hun ikke bestiger toppen sammen med dem, vil hun ikke få intervjuet med ham. Hun har ofret kjæresteforhold, pengene og alt på nettopp dette opplegget. Men underveis møter hun på mange utfordringer. Blant annet blir en person funnet død som tilhørte et annet team, og hun blir forferdet over at hennes eget team fortsetter ekspedisjonen. Hun er den eneste som merker en person i nærheten som plystrer farefullt. Hvem er det og hun føler seg ikke trygg da flere dør.

Strevde litt gjennom de første 100 sidene for kom ikke overens med språket. Det var noe ukebladaktig over det. Ikke bare når det gjaldet Wongs utkast til skribleriene sine, men ellers i boka også. Det tok seg opp etter hvert og liker isolasjon og kulde elementene. Leser gjerne flere fjellthrillere.

Tirsdag leste jeg ut Rovhjerte av Ulrika Rolfsdotter som er første bok i en serie. Denne også inneholder noe kulde og isolasjon. Synes det er elementer som er spennende sammen. Den er om småstedet Lockne som Annie flyktet fra på grunn av en hendelse. Nå bor hun i Stockholm og er sosionom. Hun vender tilbake til Lockne for en kort periode da hun får vite at moren hennes har flyktet fra sykehjemmet og ut i kulda. Hun drar dit for å forsikre seg om at de som jobber der, gjør jobben godt nok. At moren hennes blir tatt vare på. Hun har også slekninger i Lockne som hun har kontakt med. Men Annie blir der værende litt lenger da hennes tremenning Saga forsvinner og hun vil støtte Sagas foreldre, og hjelpe til med å finne ut hva som har hendt. Jenta har aldri stukket av før, og da flere ting i bygda skjer, lurer hun på om det er en sammenheng.

Noe treg start, og slutten noe komisk, men ellers en intens og fascinerende krim.

Torsdag begynte jeg på en ny bok av Matt Haig. Har lest en bok av ham tidligere for mange år siden og det var: Det ligger i blodet, og husker den som en humoristisk vampyrroman. Likte den svært godt, men litt usikker på denne. Den minner meg litt på Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman. og det er ikke helt min stil, selv om temaet er interessant. Synes heller ikke at det er feelgood, men en roman.

Den er om Nora som føler seg uheldig i livet. Hun føler hun har tatt mange dårlige valg og har blitt deprimert. Hun vurderer selvmord for hun ser ingen grunn til å leve. Etter å ha tatt en overdose med medisiner, våkner hun opp til et helt spesielt sted. Hun får se bygget til et bibliotek. Biblioteket kalles Midnattsbiblioteket og er en slags mellomstasjon. Hun møter på en gammel kjenning. Mrs. Elm, bibliotekaren fra barneskolen som forklarer henne hva dette oppholdet betyr. Hun får nå muligheten til å gjøre om på ting, ta andre valg enn de hun har tatt, men vil livet bli bedre av den grunn?

Ikke helt fan av fortellerstemmen i denne boka. Synes at det blir litt tamt, men artig måte å stille alvorlige spørsmål på.

Om natta leser jeg krimboka Barnet av Fiona Barton om journalisten Kate Waters. Liker at det er ofte skifting av perspektiv, men synes ikke at selve temaet eller saken er spesielt fengende. Det blir litt vel damekrim, eller hva jeg skal kalle det ...

Den er om et spedbarn som tilfeldigvis blir funnet på en byggeplass, og det skal ha vært død i mange år. Av en eller annen grunn blir Kate Waters interessert i denne saken, og en kvinne som leser dette funnet i avisen, er nesten sikker på at det er hennes Alice som ble bortført på sykehus, men er det det?

Helt grei krim med troverdige karakterer, men litt tam handling til krim å være.

I flere uker har jeg lest The Book of Accidents av Chuck Wendig. Den er stor på over fem hundre sider og jeg leser litt tregere på engelsk. Jeg leser den sammen med en annen bokblogger, og hun har nettopp lest den ferdig, så jeg må lese videre alene. Heldigvis har vi ikke opplegg om at vi må bli ferdig med boka vi leser til fast dato. Vi blir enige om fast skrivedato heller, etter at begge har lest ferdig bøkene, og synes at det er en grei ordning.

Den er om en familie på tre som opplever den ene utfordringen etter den andre. Nate og Maddie har sønnen Oliver sammen. Han er svært empatisk og føler alltid andres smerte og bekymringer i en større grad enn det andre gjør. Derfor snakker han jevnlig med en psykologi. Han strever også med å finne seg venner.

Det er han som pusher foreldrene til å flytte da Nate får kjøpe farens hus for en dollar. Han og faren har aldri gått overens og etter at Nates far døde, har ikke følesene forandret seg. Han kvier seg til å bo i et hus med fortidens spøkelser, men det kan også være fint med en ny start. Så familien Graves forlater storbyen og flytter til et mer øde sted, omringet av natur. Oliver må begynne på en ny skole, men har ikke noe i mot det. Blir det bedre for familien Graves, eller kommer de til å angre på valget etter at alle tre opplever rare ting og store prøvelser?

Dette er en bok som består av mange aspekter, og man blir godt kjent med karakterene. Liker den godt så langt.

I noen få uker har jeg også lest Falskt vitne av Karin SLaughter. Denne tar også noe tid på grunn av at den er noe stor. Men jeg har det ikke travelt. Denne boka har ikke like mye tempo som de andre bøkene jeg har lest av Slaughter, men det gjør ikke noe da dette er en mer karakterdrevet thriller. Den er om to søstre, Leigh og Callie som har forsvart hverandre hele livet. Det er vel Leigh som har forsvart Callie mest. Leigh er forsvarsadvokat og Callie er narkoman som lever med store kroppslige smerter. Da Callie var barnevakt da hun var ung, skjedde det noe som gjorde til at Leigh måtte stille opp, og de er skyld i noe de aldri har nevnt for noen. Men da en ny klient av Leigh dukker opp, og gir henne noen stikkord om at han vet, skjønner hun at hun og søsteren er i fare for å miste alt. Hvordan vet han hva de har gjort, og er det noen måte hun kan stoppe ham fra å røpe alt?

Fiffig og underholdende thriller. Litt lei av at covidregler og munnbindbeskrivelser blir tatt med på nesten hver side. Man skjønner jo at handligen foregår i en pandemi, men man trenger ikke å nevne det på nesten hver side. Ikke at det er stressende, men heller masete.

Godt mulig at jeg blir ferdig med Midnattsbiblioteket og Barnet i løpet av uka, siden jeg er godt i gang med begge. Også Falskt vitne, siden jeg har få sider igjen. De neste bøkene på lista er: Åh, William! av Elizabeth Strout og Paradisbyen av Zoë Beck. Håper å få begynt på begge før uka er over.😈

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar