2. mai 2022

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
A Head Full og Ghosts av Paul Tremblay og The Book of Accidents, er  fra egen boksamling
 
 

 

  Bøker som ble lest i forrige uke:

Den siste dagen - John Grisham
Kveleren - Kim Faber & Janni Pedersen

Antall leste sider:

806 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

 🖉 Paradis - Frøydis Lilledalen

Bøker som leses nå:

🕮 Dalen - Bernard Minier
🕮 En nasjon i sjakk - Johan Høst
🕮 A Head Full of Ghosts - Paul Tremblay
🕮 The Book of Accidents - Chuck Wendig

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Aldri - Ken Follett
⃞   Åndenød - Amy McCulloch

Til tross for laber leselyst siden midten av april og har likevel lest hver dag, fikk jeg i det minste fullført to bøker i forrige uke. Jeg leste ut en thriller som ble utgitt på norsk i fjor, og en krimbok som ble utgitt på norsk i år.

Natt til torsdag klokka o4:50, ble jeg ferdig med Den siste dagen av John Grisham. Det er en bok på nesten fem hundre sider og som jeg brukte en stund på å lese ferdig, men jeg kjedet meg ikke med den. Liker man ikke thrillere, gjør det ikke noe da den også kan fint leses som en roman.

Den er om Pete Banning, krigsveteran og bonde som står i fare for å bli henrettet. Selv bryr han seg ikke. Han har nettopp gjort noe, og jeg sier ikke hva, som ryster både familien hans og resten av samfunnet. Han er en høyt respektert mann og ingen tror at han kan ha gjort noe så alvorlig. Han nekter å si noe om hvorfor han gjorde det han gjorde.

Spesiell, men spennende bok, og jeg leser gjerne mer av Grisham.

Lørdagskvelden leste jeg ut de få sidene jeg hadde igjen av Kveleren av Kim Faber og Janni Pedersen. Det var også en bok jeg brukte mye tid på. Sånn er det med store bøker ...

Det er den tredje boka om Martin Juncker. Jeg har ikke lest den første, men leste Satans sommer i fjor, og må si at jeg likte Kveleren mye bedre. Jeg ville lese mer av Faber og Pedersen, for jeg fikk sansen for Juncker som er noe for seg selv.

Den er om to saker som skjer på kort tid. En nynazist blir knivdrept, og noen dager senere blir en kvinnet funnet død i et buskas i et område hvor turgåere og syklister ferdes. Hun er voldtatt, og da flere lik dukker opp, begynner politiet å få dårlig tid.

Saken om den drepte nynazisten ble noe glemt i voldtektssakene, men likevel var dette en spennende og realistisk krimbok. Fikk bare ikke helt sansen for slutten som var noe amerikanisert. Men Martin Juncker og Signe Kristiansen er et bra team! Så jeg leser gjerne neste bok.

I noen netter har jeg lest i En nasjon i sjakk av Johan Høst, mest kjent som Johan Høstmælingen. De som ser Tv, kjenner ham nok sikkert fra NRK. Jeg ser litt Tv, men ikke så mye nå. Synes det er altfor meget sport.

Statsministeren og en av livvaktene hans er forsvunnet. Handlingen er fra påska i år, og mange liv står på spill da terroristen legger frem et noe spesielt plot ... Jeg liker sjakk på Tv, men usikker i bokformat. Synes kanskje dette blir for mye røverhistorie selv til thriller å være?

Jeg har også lest videre i A Head Full of Ghosts av Paul Tremblay som er en spesiell horror bok. Man følger lillesøsteren til Marjorie sine tilbakeblikk. Merry og foreldrene er vitne til hvordan Marjorie drastisk forandrer seg. Det ene øyeblikket er hun en helt vanlig jente, og plutselig finner hun på ting, og sier ting som sjokkerer dem. Man blir vitne til en familie som sakte går i oppløsning. Klarer de å holde sammen i denne mørke utfordringen? Samtidig er de med på et Tv-program som heter The Possession. Er det en god idé?

Ikke spesielt horroraktig ennå, men interessante karakterer.

I helga leste jeg ikke videre i The Book of Accidents av Chuck Wendig, selv om jeg egentlig skulle det. Det er ikke boka jeg unngår, men har de siste to ukene hatt dårlig leselyst, så ingen bøker har fristet noe særlig. Men skal ta igjen lesingen i denne uka. Den er om en familie som har hatt det litt vanskelig i det siste, og Nates forhold til sin egen far har vært anstrengt. Han hater mannen og bryr seg ikke hva som skjer med ham. Til tross for det har han arvet huset, og Nate, Maddie og deres sønn Oliver, bestemmer seg for å overta huset. De er ute etter en ny start sammen, men er det så lurt?

En noe treg start, men boka består av flere aspekter og er temmelig mørk. Så ser frem til fortsettelsen. Håper bare jeg får lest mer. Jeg leser denne sammen med en annen bokblogger.

Det er jo veldig mannemann bøker jeg leser for tiden, men har ikke noe i mot det. Neste bok er Aldri av Ken Follett som ble utgitt på norsk i fjor, og det blir min første bok av ham. Har alltid sett for meg at bøkene hans er avanserte, så får se, da.

Hvis det blir tid til overs, skal jeg begynne på den psykologiske thrilleren Åndenød av Amy McCulloch. Den ble utgitt på norsk i år, og inneholder kulde og isolasjon. Elementer jeg liker i horror og thrillere.

Jeg begynte ikke på Dalen av Bernard Minier hverken i går eller i dag. I morgen er dagen. Noen ganger er det en maktkamp å løfte opp bøkene og åpne dem. Jeg liker jo Bernard Minier, så det er ikke derfor jeg har holdt meg unna. Håper bare at leselysten kommer på plass og finne tilbake til den samme flyten igjen.😈

2 kommentarer:

  1. Grisham er god og gammel, det samme med Ken Follett. Har også Aldri her som jeg ser frem til å lese etterhvert. Leste Rebeccakoden og Nålen av ham for veldig lenge siden. Husker jeg likte dem godt da, men hvem vet - i dag.. Aldri fikk ganske gode anmeldelser så jeg satser på at det blir bra lesing, selv om tema er skremmende og aktuelt.
    Høstmælingen styrer jeg unna. Har ikke tro på at det er en bok jeg vil like, verken før eller etter alle anmeldelser og omtaler rundt forbi. (har du lest det som står på GR? Hvis ikke, vent til du er ferdig med boka)
    Dalen likte jeg veldig godt og Åndenød ser jeg frem til:) Må lese den mens det er rufsete og guffent vær...
    Håper leselysten kommer seg:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, både Grisham og Follett har skrevet i flere år. Likte Grisham, så det blir ikke min siste bok, så er spent hvordan det blir med Follett. =)

      Var nysgjerrig på En nasjon i sjakk siden jeg har sett på sjakkturnerninger lenge på Tv og synes det er fascinerende, men tror ikke det er noe for meg i bokformat. Har fått med meg noen av anmeldelsene på bokelskere og Goodreads. Veldig delt og underholdende. For meg tror jeg det er for tullethriller. Kanskje litt slemt å si ... Men skal lese den ferdig.

      Det ble høst nå i hvertfall, og det passer jo bra å lese Åndenød da. Det er blitt sagt at det blir en dårlig sommer, men hvem vet. Det er ikke bestandig værfolka treffer på. Selv håper jeg på en lang høst i stedet for lang sommer, for sommeren er en kjedelig årstid. =)

      Tusen takk, det håper jeg også. Har så mange bøker som venter og er spent på hva du kommer til å lese i mai. =)

      Slett