14. januar 2022

Helgelektyre(421)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
En verden av verdener av Kerby Rosanes, Tarot fargelegging av Alexis E. Thomson o
g A Wonderful World of Flowers to Colour, er fra egen boksamling 
Blod er tykkere enn vann - Espen Skjerven

De udødelige - Gareth P. Jones

Marka - Tove Braathen


I natt leste jeg ut denne:

Bjørnegap - Liz Hyder

En dystopisk ungdomsbok som ikke er så kjent. Den er om Ander som har vært i en gruve helt fra fireårsalderen. I gruva er det bare gutter og menn. Dagene består av mørke og atter mørke, og hardt arbeid. Det eneste lyset de får er talglys, som er dyrt og de får vaske seg av og til. Hva er meningen med det harde arbeidet og hvorfor må de holde til i gruva?

En spesiell bok med få overraskelser. Fortellerstemmen er spesiell for hele boka består av ord som skrives på samme måte som de uttales, så dermed trengs det en del konsentrasjon på grunn av det. Grunnen for at fortellerstemmen skrives med ord på samme måte som de uttales, er at Ander er i en lese og skrive prosess. Men de får ikke mye tid å øve på det siden det meste av dagene består av arbeid. Men selv om det kreves en del konentrasjon, så forstår man ordene. Det tar bare litt tid før man venner seg til fortellerstemmen i begynnelsen.

Er ingen superfan av dystopier for det var en tid jeg ble litt lei av sjangeren, men likte denne bedre enn forventet.

Forrige tirsdag begynte jeg på norsk krim og det er Blod er tykkere enn vann av Espen Skjerven. Har ikke kommet så langt. Det har ikke noe med boka å gjøre, men har hatt lesetørke siden desember, og prøver å få tilbake leseflyten. Blod er tykkere enn vann er Skjervens andre bok og oppfølgeren til Slakt som ble utgitt i 2019. Denne gang må Tom Grayston granske et grusomt åsted. Et eldre par er blitt myrdet i deres eget hjem. De er fosterforeldre, og når de ankommer, er det ene fosterbarnet deres borte. Har han noe å skjule?

Det er alt jeg kan si om boka siden jeg ikke har kommet så langt. Litt tidlig å si hvordan man liker den også. Er kanskje klokere på mandag i neste oppdatering. 😈

I natt skal jeg begynne på en ny ungdomsbok og det er: De udødelige av Gareth P. Jones. Har lest en del av ham, blant annet: Arvingene, Famileforbannelsen, De dødes byrå og Død eller iskrem? Så er spent på denne siden bøkene hans har vært litt opp og ned.

I helga burde jeg nok ha lest videre i Wide Sargasso Sea av Jean Rhys. Men når det er helg vil jeg heller lese noe lettere i stedet for klassikere. Siden det er mye skisendinger og annet kjedelig på Tv hver helg, så vil jeg heller lese noe underholdende. Så blir det tid til overs mellom de andre bøkene, skal jeg begynne på Marka av Tove Braathen. Har lest noen bøker av henne før, og det er: Effekten av måneskinn på nyfallen snø og Ja, vi elsker.

Denne helga tilbringes med forfattere jeg kjenner til. Hva De udødelige og Marka handler om venter jeg med å skrive om til senere, for synes det er kjekkere å skrive om bøker etter å ha lest i dem og blitt litt kjent med dem.

Siden sist helg har jeg fargelagt dette:


Motivet er fra denne boka:
 
Tarot fargelegging - Alexis E. Thomson (Jeg har den norske utgaven)


Motivet er fra denne boka:


Motivet er fra denne boka:


A Wonderful World of Flowers to Colour - ukjent illustratør

God helg.

Ukas låt: What are You Waiting for? - Nickelback

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar