15. mars 2012

(Boktema) Min favorittforfatter på FDenne gangen går Anette videre med favorittforfattere A-Å. Denne gang er det favorittforfatter på F som gjelder. Noe som ble litt enklere for meg enn forrige gang.

Fordi i forrige uke slet jeg med å finne en favorittforfatter på E, og jeg har ennå ikke kommet på noen, så håper jeg får bedre betenkningstid på det. Skal lage en post om det så fort det dukker opp noen. I mellomtiden får jeg skrive litt om min favorittforfatter på F, som er Karin Fossum!


Hennes forfatterskap har jeg fulgt med i mange år. Godt over ti år. (Skrev blandt annet en oppgave om forfatterskapet hennes på ungdomsskolen). Hvorfor? Jeg er utrolig fascinert over skrivemåten hennes. Hun har innsikt som jeg beundrer og hun beskriver outsidere og rare, men virkelighetsnære situasjoner forbanna godt (unnskyld uttrykket). Man blir godt kjent med de misforståtte, og det liker jeg. Og mine favorittbøker av henne er Djevelen holder lyset og De gales hus. Det er dystre bøker, men også herlige!

Må innrømme at noen bøker av henne har ikke levd opp helt til forventningene mine, men uansett gledes det stort hver gang hun kommer ut med en ny bok og jeg prøver å lese så mange bøker av henne som mulig. Skrivetalentet hennes er uten tvil ekte!

12 kommentarer:

 1. Har lest alt for få bøker av henne, hun må på listen min:) Takk for tips:)

  Ha en fin kveld:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler deg å lese flere bøker av henne. Spesielt hvis du liker god krim:)

   Slett
 2. Hei, dette er også min favorittforfatter på F. Eg har likt det meste ho har skrevet og "De gales hus" er ei av mine favorittbøker. Godt valg! :-D

  SvarSlett
  Svar
  1. Da har vi noe til felles:) Syns hun er en av de bedre norske krimforfatterne i moderne tid. Den aller største i mine øyne er Bjerke. Stor fan av ham;)

   Slett
 3. Karin Fossum er flink:) Lest noe av henne en gang, men husker ikke hva akkurat nå he he:)

  SvarSlett
 4. Et bra valg, jeg liker også mange av Fossums bøker :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hun er en dyktig forfatter:)

   Slett
 5. Flott innlegg! Ikke vanskelig å se at dette er en av dine favorittforfattere :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk for hyggelige ord, Anette:) Ja, hun er en av mine storfavoritter.
   God helg!:)

   Slett
 6. Jeg nevnte i en annen kommentar at jeg ikke har lest noe av Fossum ennå, så det er nok på tide med litt mer krim tenker jeg - påsken er jo en passende tid :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Anbefaler Fossum som påskekrim. Kos deg;)

   Slett