11. oktober 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
Billy Summers og The Stand av Stephen King, House of  Leaves av Mark Z. Danielewski, er fra egen boksamling
 

 Bøker som ble lest i forrige uke:

House of Leaves - Mark Z. Danielewski
Kolibri - Cecilia Samartin

Antall leste sider:
531 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉Ansiktsløft - Miika Nousiainen
🖉 Kolibri - Cecilia Samartin

Bøker som leses nå:

🕮 Billy Summers - Stephen King
🕮 Vargtimen - Geir Tangen
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Minneskogen - Sam Lloyd
⃞   Gissel - Clare Mackintosh

To bøker ble lest i forrige uke. En bok som beveger seg blant mange ulike sjangre og en roman.

Onsdag leste jeg ut House of Leaves av Mark Z. Danielewski, som jeg leste sammen med en annen bokblogger. Det er ikke en ren horror bok, men det flettes inn mange forskjellige sjangere. Jeg har ikke skrevet om den ennå, og venter med å si noe om det før i anmeldelsen, for dette er en svært vrien bok å forklare. Det er lett å skjønne den når man selv leser den, men det er mer vrient å forklare den. Så tror ikke det blir noen anmeldelse av den før i neste uke, for den trenger man litt tid på. Ikke alle bøker er like enkle å skrive om. Men likte den svært godt og den er temmelig original, i hvert fall når det gjelder formulering og hvordan forfatteren formulerer teksten på.

Natt til søndag leste jeg ut Kolibri av Cecilia Samartin, som jeg brukte akkurat en uke på å lese ut. Leser mye, men ikke spesielt fort. Liker å lese og fordøye, få med meg undertoner og slike ting. Trodde kanskje boka ble for sukkersøt for meg siden det ikke er helt min sjanger, men heldigvis var den ikke det.

Sier heller ikke så mye om den, siden jeg allerede har skrevet om den, og har ikke så mye mer å tilføye. Likte den bedre enn jeg hadde forventet.

Samme natt som jeg leste ut Kolibri, begynte jeg på en ny bok, og det var Vargtimen av Geir Tangen. Det er første bok i en ny krimserie om politioverbetjent Gabriel Fjell. En kvinne skal ha gått tur i mørket siden mørket beroliger henne. Men på turen opplever hun noe skrekkelig som gjør til at hun tilfeldigvis finner et lik. Det ser ut som selvmord, eller er det egentlig det?

Har ikke kommet så langt, for vil gjerne bli kjent med den før jeg sier mer om handling og mening. Men liker stemningen godt i den så langt. Både mørkt og dystert, noe som passer i denne mørketiden.

I over en uke har jeg pløyd meg gjennom Billy Summers av Stephen King. Man sluker ikke King bøker på noen dager. Jeg gjør i hvert fall ikke det. Det er heller ikke en horror som han er så kjent for, men en krimbok og dette er den andre krimboka han gir ut i år. Håper han ikke har beveget seg bort fra horrorsjangeren for godt.

Den er om Billy Summers, som egentlig heter William Summers. Tror Billy er kallenavn for William, hvis jeg ikke tar feil? Han er leiemorder og er bare 44 år. Han vurderer å gi seg i bransjen, men så blir han kontaktet av Nick. Nick og hans menn har Billy jobbet med før. Denne gang påstår Nick at det ikke er hans som er mannen bak drapet, men et mellomledd i det hele. Han får som oppdrag å late som han er forfatter helt til han får signal om å gjøre jobben. Nick har leid et hus til ham i Midwood, og hver mandag til fredag, skal Billy møte opp i Gerard Tower der han har et skrivekontor. Mens han venter på oppgaven som skal utføres, skal Billy late som han er forfatter, og være grei og mingle med lokalbefolklingen. Skli inn i miljøet så godt han kan. Når noen spør om boka hans, skal det være en topphemmelighet. Mens Billy faktisk bruker tiden sin på å skrive for å ha noe å gjøre, vurderer han om han skal gjøre oppdraget eller trekke seg. Han føler at det er noe som skurrer, men kan ikke sette fingeren på hva det er. Kommer han til å ta et siste oppdrag, eller bare stikke av?

Har sansen for Billy og det er noen svært engasjerende partier, men samtidig føles boka noe langdryg. Er likevel spent på fortsettelsen.

Jeg kom ikke lenger i The Stand i forrige uke for jeg ville bli ferdig med House of Leaves siden det ikke var mange sider igjen. Både House of Leaves og The Stand var langtidsprosjekter, og det vil si bøker jeg leser når jeg vil og som jeg ikke stresser med. Noen ganger er det greit å ha bøker man bruker lang tid på.

Godt mulig jeg blir ferdig med både Billy Summers og Vargtimen denne uka. Har ikke mange sider igjen av Billy Summers og Vargtimen har en vanlig bokstørrelse. De neste bøkene blir da Minneskogen av Sam Lloyd og Gissel av Clare MacIntosh. Begge er thrillere og har hatt begge to liggende i noen måneder, men tenkte at de passet best å lese nå i denne årstiden. I oktober passer det fint med både horror og noen thrillere. Minneskogen er Sam Lloyds debutbok, men tidligere har jeg lest to bøker av Mackintosh og det er: Jeg lar deg gå og Jeg ser deg.

Spørs hvor mye jeg rekker å lese i løpet av uka, som nevnt så er jeg ingen maratonleser. Men håper å få lest så mye som mulig siden dette er bøker jeg har veldig lyst til å få med meg. Ellers er det mye regn og ordentlig høst for tiden. Noe som passer bra til de utvalgte bøkene.😈

4 kommentarer:

 1. Vargtimen synes jeg var veldig god. Samartin har jeg tilgode.
  Fin uke til deg Ina.:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Vargtimen er slett ikke verst. Liker den så langt, spesielt tematikken. Håper du gir Kolibri en sjanse, og håper at reisen er fin. =)

   Slett
 2. Hei der, Ina. Jeg var ikke forberedt på at du skulle like Samartinboka, men det gleder meg. Det er moro at du overrasker :)
  Selv må jeg innrømme at Samartin og jeg har et noe anstrengt forhold.

  Håper du har mørke fine høstdager :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Surprise, surprise. =)
   Er på ingen måte fan av Samartin, jeg heller, selv om jeg likte denne boka. Likte Kolibri for den var ikke så sukkersøt som jeg trodde den ville være, og har sansen for tematikken som er både dyster og aktuell.

   Dagene er like kjedelige, til tross for at det er høst, men det er i det minste mørketid. =)

   Slett