19. juli 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, The Patient av Jasper DeWitt og The Queen of the Cicadas av V. Castro, er fra egen boksamling   
 
 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Der skogen møter stjernene - Glendy Vanderah
Skrekk og Gru 3: Heksenøkkelen - Mike Ford

Antall leste sider:

729 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 The Patient - Jasper DeWitt
🖉 En kule i hjertet - Un-su Kim
🖉 Der skogen møter stjernene - Glendy Vanderah

Bøker som leses nå:

🕮 Alt dette raseriet - Cara Hunter
🕮 Vokterne - Svein Gudbrandsen
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Om å elske: 15 fortellinger for voksne - Ingvar Ambjørnsen, mfl.
⃞   The Queen of the Cicadas - V. Castro

Ikke all verdens ble lest i forrige uke, heller, men noe. Det ble en roman og en horror for barn og ungdom.

Torsdag i forrige uke leste jeg ut Der skogen møter stjernene av Glendy Vanderah. Det er en god roman. Jeg ble bare ikke like bergtatt som mange andre som har lest den, men forstår hvorfor de ble det. Selv foretrekker jeg noe mer realistiske romaner. Hva den handler om og mine tanker og meninger om den, trenger jeg ikke å gjenta en gang til, siden jeg har skrevet om den. Man trenger ikke for mange gjentagelser.

I går leste jeg ut Skrekk og Gru 3: Heksenøkkelen av Mike Ford. Det er bok tre i Skrekk og Gru serien, men de trenger ikke å leses i riktig rekkefølge siden boka består av butikken Skrekk og Gru, bare kundene og karakterene i bøkene er forskjellige fra gang til gang.

Den er om en jente som kjøper en nøkkel som på en måte er magisk. Hun og faren hennes har kjøpt hus som skal gjøres om til et pensjonat. På loftet er det en låst kiste som er umulig å få opp. Kan hun få den opp med den magiske nøkkelen, og er det noe som burde være låst inne for bestandig?

De siste dagene har jeg lest Alt dette raseriet av Cara Hunter. Det er min første bok av henne. Har to andre bøker av hene, og det er: I mørket og Ingen utvei.

Alt dette raseriet er fjerde bok om Adam Fawley og jeg liker den godt så langt. Synes den tar opp et tema det skrives for sjeldent om, og beskrives på en troverdig måte. Den er om drosjesjåfør som finner en sjanglende jente. Han vil ta henne med til sykehuset eller politiet, men hun nekter begge deler, og ber ham kjøre henne hjem igjen. Adam og kollegaene hans drar hjem til henne og hennes mor. De får ingen svar ut av jenta, og de trenger henne på lag slik at det samme ikke skjer med andre, samme hva hun er utsatt for. Men vil de få henne til å snakke?

Interessant tematikk og karakterer så langt.

I snart to uker har jeg lest Vokterne av Svein Gudbrandsen. Den er noe tung. Ikke på grunn av sideantall, men innhold. Det er en del historie, noe jeg ikke har noe i mot. Det tar bare litt lenger tid å komme gjennom boka, i hvert fall for min del. Men jeg ville lese den fordi deler av handlingen foregår i Trondheim lang tid tilbake.

Handlingen består av flere deler, men jeg konsentrerer meg om førsteinspektør Frank Larsen i Trondheim, for det er den delen av boka jeg interesserte meg mest for. Han er enkemann og han blir oppsøkt av en noe rar fyr som presenterer seg som inspektør Sahlin og hevder han jobber for svensk politi. Flere unggutter er døde, og siden han er redd for at det samme skal skje over grensa, vil han at Larsen skal ta seg en tur til Storlien, men kommer han til å gjøre det? Hans journalistvenn oppdager noe, og Larsen får vite at hans døde kone har skjult ting for ham. Hvorfor og kjente han henne egentlig? Liker at boka består av flere tidsperioder og aspekter. Det gjør det litt mer ekte og man får også med litt historie.

I forrige uke leste jeg ikke noe i House of Leaves eller The Stand. Det er ikke fordi jeg ikke liker dem eller synes de er kjedelige. Det er bare jeg som er skikkelig dårlig på sjonglering enkelte ganger. Men fra og med nå av, siden jeg har lest en god stund i dem begge allerede, har jeg tenkt å lese dem annenhver dag og se hvordan det går. Sier igjen at mening og handling kommer ikke før bøkene er ferdligleste for regner disse to som langtidsprosjekter.

Godt mulig jeg blir ferdig med noen bøker i denne uka, også. Jeg blir ferdig med Vokterne også muligens Alt dette raseriet, også siden den har så fin flyt. De neste bøkene blir Om å elske som er en novellesamling av både kjente og ukjente forfattere. Er ikke så veldig glad i noveller. Personlig foretrekker jeg "hele" bøker, men ville lese den på grunn av noen av de kjente forfatterne som er med. Jeg leser noveller hvis det er av forfattere jeg leser mye av eller fra en favorittsjanger. Denne gangen velger jeg den ikke på grunn av sjanger, men har lest noe av de kjente forfatterne som er med i denne novellesamlingen. Jeg rekker sikkert nok å begynne på The Queen of Cicadas av V. Castro som kom ut i juni i år, og selv om det ikke ser slik ut, er det en horrorbok. Selv om jeg foretrekker å lese horror om høsten og rundt Halloweentiden, så liker jeg å få med meg litt horror om sommeren og ellers i året også. Men det er mest stemningsfullt å lese den sjangeren om høsten. Hva bøkene handler om, har jeg ingen snøring om, og det gjør ikke noe. Jeg vil vite minst mulig om en bok før jeg leser den. Synes det er bedre.

Det blir noe variert og litt mørkt lesestoff denne uka, også.

2 kommentarer:

 1. Du er flink som holder stand med disse langtidsprosjektene. Jeg detter helt ut hvis jeg ikke får lest ferdig en bok på et par uker. Leser Litle Women nå, men sliter meg gjennom hver scene, tenkte å ta ti sider i slengen, men engasjementet mitt bobler over på andre fronter, så da er det lett å svinge unna det som krever mer.
  Har boken i håndbagasjen når jeg skal reise hjem i dag, så hvis jeg blir lei av Moby Dick så er det bare Litle Women som gjelder :)
  Ha en super dag Ina!

  SvarSlett
  Svar
  1. Prøver å holde stand hvert fall. Synes det er greit å ha noen bøker som man bruker noen dager eller noen uker på og andre bøker som man kan bruke flere måneder eller et helt år på. Greit med litt begge deler. Husker handlingen så faller ikke av.

   Har hørt om mange som er forelsket i Little Women boka. Har ikke lest boka selv men har sett originalfilmen og syntes den var ltit festlig. Hadde ikke tenkt å se hele, men den var såpass fascinerende at jeg så hele filmen likevel. Er spent på dommen på boka.

   Tusen takk og i lige måde, Tine. Vel hjem. =)

   Slett