10. mai 2021

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, Let's Go Play at the Adam's av Mendal W. Johnson, er fra egen boksamling 
 

 
Bøker som ble lest i forrige uke:

Let's Go Play at the Adams' - Mendal W. Johnson

Antall leste sider:

357 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

🖉 Slottet - Agnar Lirhus
🖉 Torsdagsmordklubben - Richard Osman

Bøker som leses nå:

🕮 Sølvveien - Stina Jackson
🕮 Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. - Joyce Carol Oates
🕮 House of Leaves - Mark Z. Danielewski
🕮 The Stand - Stephen King
🕮 The Other Emily - Dean Koontz

Planlagte bøker denne uka:

⃞   Elskeren - Helene Flood
⃞   Syndebukken - Sofie Sarenbrant

Lesingen gikk litt i slow motion i forrige uke. Ikke på grunn av bøkene, men av og til er lesleysten noe fraværende og man vil gjøre andre ting.

I går leste jeg ut Let's Go Play at the Adams' av Mendal W. Johnson. Ser den har fått delte meninger, men jeg likte den. Den er noe vågal og provoserende, og noen ganger trenger man å lese slike bøker. Den ble for første gang utgitt i 1974 og han ga ut en bok til året etter, men flere bøker tror jeg ikke han har utgitt. Jeg kunne ikke finne noen.

Denne boka ble utgitt på ny i fjor gjennom Paperbacks from Hell som utgis av Grady Hendrix sammen med en annen fyr. Det er en limited serie. Grøssere som ikke lenger er i trykk, men som fortjener å bli utgitt på nytt og å få nye lesere. Fikk først vite om Paperbacks from Hell gjennom The Spirit av Thomas Page i fjor som jeg tilfeldig valgte som en av mine Halloween bøker. Sjekket resten av Paperbacks from Hell utgivelsene, og da var det Let's Go PLay at the Adams' som fristet mest, og det endte heller ikke i anger.

Den er om tjue år gamle Barbara som skal passe en gutt og en jente mens foreldrene er bortreist en periode av ukjent grunn. I begynnelsen passer hun barna sammen med dem i noen dager, så får hun alt ansvaret for seg selv. I begynnelsen er de greie og stort sett enkle å ha med å gjøre, men en morgen våkner hun fastbundet i en seng. Gutten og jenta virker å fryde seg. Barbara håper at dette bare er en syk lek, men har en følelse av at det ikke er det. Spesielt da barn fra nærområdet som ungene i huset leker fast med, også dukker opp. Mer vil jeg ikke si for det blir for avslørende og boka er ikke stor.

Har lest Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. av Joyce Carol Oates i en liten evighet nå, men kjeder meg ikke. Boka er stor, men den har få dødpunkter. Så lesingen går for det meste av seg selv. Faren i storfamilien McClaren dør. Det er ingen avsløring siden det allerede er nevnt på baksideteksten. Familien får vite at han må ha fått slag mens han kjørte og er på sykehus for å bli operert, men eldstesønnen Thom får en annen historie. Faren skal ha stoppet opp da politiet skal ha plaget en indisk-amerikansk mann, og da McClaren ikke gir seg med å involvere seg, går politiet drastisk til verk. Skal Thom fortelle resten av familien hva som egentlig skjedde med John Earle McClaren eller skal han la de få tro at han fikk slag. At han døde av helsemessige årsaker? Aktuell tema om blant annet politivold og maktposisjon. Man blir også godt kjent med mora i familien som bor alene i det store huset siden barna er voksne og flyttet for lenge siden. Man ser hvordan hun sakte, men sikkert blir forandret til et slags spøkelse i det store huset. Interessant og fascinerende roman så langt.

Senere i dag begynner jeg på en ny bok og det er Sølvveien av Stina Jackson. Har hatt den i hylla en god stund, men ville vente med å lese den til den fikk mindre oppmerksomhet, og jeg vet heller ikke så mye om den, og det er slik jeg foretrekker det før jeg begynner på en bok. Jeg vil vite så lite som mulig. Men grugleder meg til å lese den siden den har fått mange delte meninger.

Ved siden av hovedbøkene leser jeg videre i House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King og The Other Emily av Dean Koontz, og bruker disse bøkene som tidsprosjekt siden jeg leser tregere på engelsk. Men foretrekker å lese favorittforfattere og horror på engelsk, så det gjør ikke noe om at det tar litt tid. Det er også kjekt å ha litt prosjekt på gang. Ikke alle bøkene trenger å bli spist opp i et jafs.

Hvis jeg skal være realistisk, blir jeg ferdig med Sølvveien og Natten. Søvnen. Døden, Stjernene. i løpet av uka, og da blir de neste bøkene på leselista: Elskeren av Helene Flood og Syndebukken av Sofie Sarenbrant. Leste Terapeuten av Flood i fjor og syntes den var helt grei. Ikke helt det store, men ville likevel lese Elskeren av henne. Sofie Sarenbrant er et nytt navn for meg, og det er alltid spennnende å lese bøker av forfattere man ikke har lest noe av tidligere.

Det blir litt skandinavisk og amerikansk lesestoff i denne uka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar