7. mai 2021

Helgelektyre(385)

Inneholder eksemplarer fra forlag, mot en ærlig anmeldelse
The Other Emily av Dean Koontz, House of Leaves av Mark Z. Danielewski, The Stand av Stephen King, Let's Go Play at the Adam's av Mendal W. Johnson, og En verden av verdener av Kerby Rosanes, er fra egen boksamling 
Let's Go Play at the Adams' - Mendal W. Johnson

Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. - Joyce Carol Oates

The Stand - Stephen King

 

Har ikke fullført noen bøker siden sist søndag, men jeg leser.

I en del netter nå har jeg lest Natten. Søvnen. Døden. Stjernene. av Joyce Carol Oates. Det er en stor bok, men den er ikke anstrengende i det hele tatt. De fleste kapitlene er korte og man blir godt kjent med karakterene. Faren i storfamilien McClaren dør. Det hevdes at han døde av dårlig immunforsvar etter slag mens han kjørte, men den eldste sønnen Thom, får vite at han under en kjøretur stoppet for å prøve og hindre politiet å plage en indisk-amerikansk mann. Siden han ikke ga seg, ga politiet ham elektrosjokk. John Earle McClaren var tidligere borgermester og hadde da et godt forhold til politimiljøet. Men vil Thom fortelle familen sannehten om farens død, og gå til sak mot politiet?

Spennende og akturell roman. Liker den godt så langt.

Jeg leser også Let's Go Play at the Adams' av Mendal W. Johnson. Den er om Barbara som skal ta seg av en gutt og en jente mens foreldrene er borte i noen dager av ukjent grunn. Det går helt fint til en dag hun våkner opp og finner ut at hun er blitt bundet fast til sengen mens hun sov. Hun blir heller ikke beroliget da sønnen i huset annonserer til søsteren at foreldrene deres ikke kommer hjem igjen før om en uke. Gjør de dette for moro skyld for å skremme henne litt, eller vil det hele ta en mørkere vending?

En spesiell bok så langt, men liker den for noen ganger trenger man å lese noe provoserende.

Ved siden av disse bøkene skal jeg lese videre i The Stand av Stephen King. Den har vært litt forsømt i det siste. Ikke på grunn av kjedsomhet, men på grunn av nedprioritering. Jeg skal også prøve å  sjonglere mellom House of Leaves av Mark Z. Danielewski og The Other Emily av Dean Koontz. Ulempen å lese litt store bøker samtidig, selv om jeg foretrekker store bøker, er at blir det en liten maktkamp innimellom.

Godt mulig at jeg blir ferdig med Let's Go Play at the Adam's i løpet av helga og da blir neste bok Sølvveien av Stina Jackson. Har sett mange delte meninger om den, og det gjør meg ekstra nysgjerrig, og går det an å bli lei av krim?

Siden siste helg har jeg fargelagt dette:
Motivene er fra denne boka:

En verden av verdener - Kerby Rosanes

God helg.

Ukas låt: Swimming in the Stars - Britney Spears

4 kommentarer:

 1. Spent på hva du ender opp med å synes om Koontzboka.
  Nyt helgen, Ina

  SvarSlett
  Svar
  1. Huff, ja. Skammer meg. Var innstilt på å bli ferdig med den i april, jeg også, men har funnet ut at jeg er dårlig på å sjonglere flere bøker samtidig. Er ikke typen som leser hele dagen. Men har kommet 84%. Blir jeg ikke ferdig med den i helga, blir jeg nok det i begynnelsen av neste uke. Beklager igjen for overtiden. =)

   Tusen takk og i lige måde. =)

   Slett
  2. Les i ditt eget tempo. Jeg leste den raskt fordi jeg heller ville lese noe annet :) Det er jo ingen konkurranse.

   Slett
  3. Det er sant, og noen må være en snegle også. Liker å ta meg tid med bøkene uansett hvordan jeg liker dem. Få med seg så mye som mulig. =)

   Slett