25. november 2019

Det er mandag og tid for forrige ukes oppsummering ...

Reklame: Eksemplarer mottatt fra forlag, mot en ærlig anmeldelse 
The Whisper Man av Alex North, The Troop av Nick Cutter, Den nye kjæresten av Michelle Frances, og The Blind Assassin av Margaret Atwood, er fra egen boksamling


  Bøker jeg leste i forrige uke:

* The Whisper Man - Alex North
* Ingen tid å miste - Tore Renberg
 
 Antall leste sider i forrige uke: 

  362 sider

Bøker som ble anmeldt i forrige uke:

Ingen, men det ble noen få andre bokrelaterte innlegg istedet.

Bøker som leses nå:

* The Troop - Nick Cutter
* Den nye kjæresten - Michelle Frances
* Verden som var min: Tyvetallet - Ketil Bjørnstad
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
 

Planlagte bøker denne uken:

* The Troop - Nick Cutter
* Den nye kjæresten - Michelle Frances
* Verden som var min: Tyvetallet - Ketil Bjørnstad
* The Blind Assassin - Margaret Atwood
* Helvete - Erlend Loe
* Apollo 11 - David Whitehouse

Det har blitt både litt lesing og skriving i det siste. Natt til onsdag leste jeg utThe Whisper Man av Alex North, som jeg ble noe skuffet over. Mest på grunn av språket som var vel barnslig til å være en psykologisk thriller for voksne. Forskjellige sammentreff og retninger ble litt vel tilfeldige og forutsigbare, så det er ikke den mest troverdige, eller den meste spennende boka jeg har lest i år. Det er om far og sønn forhold som anstrenger seg for å knytte et tettere bånd når Toms kone dør og han må ta seg av sønnen, Jake som er syv år, alene. De er glade i hverandre, men har det litt vanskelig med kommuniseringen. De flytter i håp om en bedre start, men en gutt i området de flytter til er forsvunnet, og nifse ting skjer. Boka inneholder noen uhyggelige scener, men det redder ikke resten av boka som er veldig repetiv. Boka handler veldig mye om at selv om de krangler mye, er de glade i hverandre. Man blir litt lei av å høre om det underveis. We get it.

Søndagskvelden etter å ha sett ferdig Farmen, leste jeg ut de få sidene jeg hadde igjen av Ingen tid å miste, skrevet av Tore Renberg. Han skriver godt, og språket er elegant, men strevde litt med å engasjere meg i historien. Boka skal ha pluss for å ta opp et viktig og sårbart tem,a som er ensomhet, og hvordan man lever med det. Ensomhet er et tema som er blitt tatt opp i media veldig ofte. Det er aktuelt siden det ikke rammer bare de gamle, men også unge mennesker. Boka er om Edel som nettopp har mistet sin mann som har vært syk de siste leveårene. Hun og datteren Tove blir enige om å møtes og finne på noe hver onsdag, siden Edel må gjennom noen lange dager alene. Godt tema og språk, men jeg ble ikke helt begeistret over hverken handling eller persongalleriet. Jeg fikk dessverre ikke noe bånd til hovedpersonene.

Jeg leser fremdeles Den nye kjæresten av Michelle Frances som er en underlig psykologisk thriller. Jeg har lest over hundre sider nå, og for det meste har det vært mye om bakgrunnshistorier på enkelte, så selve handlingen har ikke kommet ordentlig i gang ennå. Litt usikker på hvor godt jeg liker den. Det er for tidlig å si. Men så langt er den litt merkelig. Boka er om Cherry (!), som gjør alt for å kvitte seg med sin egen bakgrunn, fordi moren hennes måtte jobbe hardt for å tjene til livets opphold. Cherry jobber som eiendomsmegler i håp om å få et enklere liv med fordeler. Hun forelsker seg i Daniel, som kommer fra en rik familie. Hun har et håp om å bli en del av familien og få et liv med fine vaner, men vil hun klare det?

Senere i kveld skal jeg begynne å lese en horrorbok av Nick Cutter som heterThe Troop. Horror er og blir min sjanger, men prøver å lese litt variert ved siden av, så det skal bli godt å lese noe mørkt igjen. Jeg vet ikke så mye om den, kun det som står på baksideteksten, så det blir for tynt å oppsummere om den nå, så det venter jeg med til senere.

Ved siden av disse bøkene leser jeg ogsåThe Blind Assassin av Margaret Atwood, som jeg har kommet litt videre i helga som var. Den leser jeg sammen med en annen bokblogger, og skal også lese videre i Verden som var min: Tyvetallet av Ketil Bjørnstad. Jeg har ikke mange sider igjen, og blir kanskje ferdig med den i løpet av uka.

Bøker jeg håper å få startet på før uka er over er; Helvete av Erlend Loe. Jeg har lest mange bøker av ham oppgjennom årene, men nå er det en god stund siden sist, så det blir gøy å lese noe av ham igjen. Og jeg skal også prøve å få med meg Apollo 11 av David Whitehouse. Jeg så en dokumentar i sommer, som ble sendt på NRK1 på flere deler som het: Draumen om månen, og håper boka blir like spennende å lese om den store begivenheten.

Det blir mye variert lesestoff i denne uka også, og jeg er spent på hva jeg rekker å komme over til slutt.

2 kommentarer:

 1. Jeg er veldig glad i Tore Renbergs bøker, men jeg er ikke heller helt overbevist av Ingen tid å miste. Jeg leste nettopp ferdig trilogien om Texas gjengen av Renberg. De anbefaler jeg deg virkelig. De er både gode og morsomme. Og handler masse om horrorfilmer :-) De heter Vi ses i morgen, Angrep fra alle kanter og Skada gods.

  The Blind Assassin står i bokhyllen min så den skal jeg lese. Men jeg tror jeg har den på norsk. Jeg har kjøpt noen av Margaret Atwoods bøker på bruktbutikker og da er noen på norsk og noen på engelsk. Jeg liker henne så godt at jeg gjerne vil lese flere av bøkene hennes.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei. Har litt av samme tanken på Renbergs nye bok. Jeg var ikke helt med eller overbevist jeg heller. Man blir ikke helt med inn i boka, hvis du skjønner hva jeg mener? Jeg har lest bare en bok av Renberg tidligere, og det er Mannen som elsket Yngve og den likte jeg kjempegodt. Jeg så filmen også, men likte boka bedre. =) Har hørt om Texas bøkene, men ikke fått lest dem, så takk for påminnelse og anbefaling. Jeg skal sjekke dem. =)At de handler masse om horrorfilmer, er et pluss. =)

   The Blind Assassin er en bok hvor det skjer veldig mye, og det liker jeg, og det er min første bok av Atwood. Bedre sent enn aldri. =) Har alltid hatt lyst til å lese noe av henne, og godt at hverken Birthe eller jeg har det travelt med samlesingen siden begge leser flere bøker samtidig. Gleder meg til du skal lese flere bøker av Atwood. Kanskje det vil friste meg til å lese flere bøker av henne?=)

   Slett